Cauciucuri De Iarna Obligatorii

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• parca se anuntase obligatorii doar pentru transportatori. Acum sunt obligatorii pentru toti?

cred ca legea se refera la purtarea pe timp de iarna a senilelor nu a cauciucurilor de iarna ca oricum la cum curata ei strazile sunt egale cu "zero"
    Last edited by marius.81ymc; 27 October 2010, 11:24. Reason: Automerged Doublepost
    sigpic http://www.loganclub.ro/forum/vand_d....html?p=782991

Comment

• Stiu de la cineva ca daca vrei sa mergi iarna in Ungaria si nu ai: cauciucuri de iarnă, lanţuri, un săculeţ cu nisip şi lopată în dotarea maşinii, poţi fi norocos să te întoarcă din vamă şi să scapi, fie ghinionul să te oprească după vamă, unde iei o amendă de nu te vezi.
      Din ce ştiu, în multe ţări e obligatoriu ca, iarna, să treci la cauciucuri de iarnă (SUA, Canada, Germania, Italia, Polonia), mai ales dacă iernile sunt cu multă zăpadă.
      The future is already here - it's just not very evenly distributed. - W. Gibson

Comment

• pai cica asta se vrea a fi textul final de lege ... TOATE autoturismele antrenate in trafic sa aibe in dotare anvelopele aferente anotimpului respectiv , o lopata in spate, niste nisip , lanturi derapante si eventual cui de remorca sa ajuti si pe altii sa urce la cota 1400 ...
        videanu are fabrica de borduri, de granit.
        restaurarea de pe la arcul de triumf se face in stil vechi ca e parimoniu *** de stat vroiam sa zic si se folosesc borduri de granit . In acelasi context rugati-va ca videanu sa nu isi traga fabrica de anvelope , de ce ? pentru ca va scoate anvelope pentru fiecare anotimp in parte , urmate de legea folosirii acestora dupa caz : iarna, primavara, vara , toamna bafta multa.

Originally posted by JREwing View Post
        Stiu de la cineva ca daca vrei sa mergi iarna in Ungaria si nu ai: cauciucuri de iarnă, lanţuri, un săculeţ cu nisip şi lopată în dotarea maşinii, poţi fi norocos să te întoarcă din vamă şi să scapi, fie ghinionul să te oprească după vamă, unde iei o amendă de nu te vezi.
        Din ce ştiu, în multe ţări e obligatoriu ca, iarna, să treci la cauciucuri de iarnă (SUA, Canada, Germania, Italia, Polonia), mai ales dacă iernile sunt cu multă zăpadă.
        Da frate, sunt perfect de acord, numai ca in tara aia se intampla urmatoarele chestii : presedintele nu isi bate joc de populatie, nivelul de trai este altul , civilizatia este la ea acasa , drumurile sunt practicabile oricat ar ninge , dar la noi ce sa faci anvelopele de iarna pe a2 daca te prinde viscolul ? poti sa ai si mama cauciucurilor daca nu e drumul dezapezit.
        Last edited by 827sam; 27 October 2010, 11:31. Reason: Automerged Doublepost
        Daca prostii ar zbura, ar fi intuneric.

Comment

• samy, sunt perfect de acord cu tine, dar asta nu ajută pe nimeni. Dacă plec de la premisa că gume de iarnă utilizate iarna (fie că ninge, fie că e ingheţat totul bocnă) = aderenţă şi frânare mai bune, la câte drumuri fac în fiecare an, mă rog ca şi ceilalţi parteneri de trafic să aibă gume de iarnă, sau măcar allseason, fie şi numai pentru o siguranţă mai mare într-un trafic şi aşa supradimensionat pentru drumurile noastre.
          The future is already here - it's just not very evenly distributed. - W. Gibson

Comment

• si in ungaria,austria,germania , tarile din acea parte obliga folosirea cauciucurilor de iarna
            @Eu4yas nu te vor obliga intre anumite date , probabil doar atunci cand temperatura va fii joasa sau exista riscul sa ninga,nu vor pune niste date exacte pt ca nu au cum
            dupa cum ziceam anvelopele de iarna nu se tocesc asa usor doar atunci cand suntem in plina vara
            de ex seful meu tot cu anvelope de iarna a umblat asta vara si nu s-au uzat foarte tare , acum depinde si stilul de condus si cati km faci cu masina
            cineva mai sus zicea ca e japca , nu e tocmai japca pt ca ati vazut foarte bine si germania si canada erau pline de zapada si nu puteau face fata autoritatile la fel se poate intampla si aici , romanii in gura sunt tari toti dar in fapte mai putin
            Its just a car ...

Comment

• iarna nu e ca vara , mai tineti minte ?
              sa oblige tata , sa`si puna toti gume de iarna ,sau invatat sa mearga cu tot felul de pocnituri tocite pe strada , mai ales iarna.

Comment

• Si vei auzi la stiri : lipsa cauciucurilor de iarna din dotarea autoturismului a dus la gravul accident produs astazi de dimineata pe soseaua tunari , ambele masini au fost nevoite in urma impactului intre autovehicule cu 20/h (ca iarna in conditii grele cam cu atat poti merge) sa is schimbe suportul de numar si sa ia un distonocalm pentru a potoli adrenalina . Revenim cu alte subiecte despre legea promulgata ce prevede marirea cu 50% a salariilor profesorilor.

Comment

• Legi legi legi,oricate,oricand,majoritatea in dezavantajul oamenilor de rand.
                  Fiecare merge pe riscul lui in primul rand,e alegerea fiecaruia daca isi risca viata,dar asta o poti face indiferent de anotimp,indiferent de cauciucurile pe care le ai pe masina.
                  Poti merge linistit si cu cauciucuri de vara iarna atata timp cat ai simtul responsabilitatii.
                  Limba noastra'i o comoara, in adancuri infundata..
                  My ride

Comment

• Nota 10 Punk, in sfarsit cineva care accepta realitatea

Comment

• Simtul responsabilitatii il ai preintampinand problemele, nu incercand sa "renegi" legile fizicii !!! Deci nu faceti astfel de erori.
                      In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• Originally posted by Punk View Post
                        Legi legi legi,oricate,oricand,majoritatea in dezavantajul oamenilor de rand.
                        Fiecare merge pe riscul lui in primul rand,e alegerea fiecaruia daca isi risca viata,dar asta o poti face indiferent de anotimp,indiferent de cauciucurile pe care le ai pe masina.
                        Poti merge linistit si cu cauciucuri de vara iarna atata timp cat ai simtul responsabilitatii.
                        Cu tot respectul dar poate unii mai gandim si altfel. Simtul responsabilitatii este in primul rand acela a-ti pune cauciucuri de iarna apoi atentie sporita in timpul mersului, folosirea franei de motor, nebruscarea pedalei de frana si alte cele ...

Eu n-am spus ca n-o sa-mi pun, eu spun doar ca orice om cu capul pe umeri si care tine la siguranta lui, a pasagerilor cat si a celorlalti participanti la trafic isi monteaza cauciucuri de iarna fara a fi obligat prin lege!
                        9! 9! 9!
                        sigpic

Comment

• Nu 'reneg' problemele,pur si simplu mi se pare de la sine de inteles,daca esti responsabil in trafic si iti cunosti masina,te poti descurca in orice conditii,indiferent daca esti ajutat de niste cauciucuri(mai mult sau mai putin).
                          Desi nu vad ce are renegatul cu responsabilitatea in trafic.

P.S.Am avut o dacie din '81,crezi ca masina aia a vazut cauciucuri de iarna in cei 29 de ani de viata?Am condus-o 3 ani de zile de cand am permisul in orice conditii cu cauciucuri vechi de cel putin 2 3 4 ani,si n-am avut niciun incident in trafic,nu am renegat nicio lege a fizicii,pur si simplu m-am adaptat la conditiile de drum,am fost responsabil.
                          Limba noastra'i o comoara, in adancuri infundata..
                          My ride

Comment

• Daca tu crezi ca te poti descurca in orice situatie, inseamna ca nu ai experienta la volan....inca nu stii ce-i aia sa "pierzi" puntea spate mergand drept pe carosabil si sa pui capul pe scaunul pasagerului, asteptand impactul sau rugandu-te sa nu vii cu rotile in sus. Atunci vom avea un altfel de dialog in ceea ce priveste "soferul descrurcaret- Made in Romania"

Nu-ti doresc nici tie si nici lui sammy asa ceva.

Comment

• Pai da , respecti legile fizicii , ai cauciucuri slabe , mergi incet, cu grija , nu fortezi nici masina nici acceleratia , stai linistit ca si cu cauciucuri de iarna poti face accident la fel de usor

Comment

• Aha....d-aia se blocau intersectiile prin orase...de la cei care mergeau atat de incet incat nu se mai puteau urnii din loc .

@sammy: ce anvelope de iarna ai folosit pana acum?

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google