Cauciucuri De Iarna Obligatorii

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• eu am luat anul trecut 2 anvelope tigar si mi s-au parut foarte bune. n-am ramas impotmolit nicaieri am facut 1 drum pana la obarsia lotrului in decembrie si altul la ranca in ianuarie.
    chiar daca e o idee buna, o sa fie aplicata prost la noi.de exemplu acum chiar nu ai nevoie de caucicuri de iarna. cand o sa fie sub 10 grade ziua atunci o sa ma gadesc si eu sa le montez. pana atunci nu vad de ce sa te oblige sa le pui.
    Last edited by mcornel; 31 October 2010, 10:32.

Comment

• Hei,hei,lumea avanseaza,zilnic se descopera si se inventeaza tot felul de "alea,alea"Daca nu tii pasul se zice ca esti inapoiat.Nu m-ar mira ca pe viitor sa avem cauciucuri de toamna sau de primavara.Ce zice-ti?In functie de temperatura.Ca la Formula 1

Comment

• Originally posted by mcornel View Post
        eu am luat anul trecut 2 anvelope tigar si mi s-au parut foarte bune. n-am ramas impotmolit nicaieri am facut 1 drum pana la obarsia lotrului in decembrie si altul la ranca in ianuarie.
        chiar daca e o idee buna, o sa fie aplicata prost la noi.de exemplu acum chiar nu ai nevoie de caucicuri de iarna. cand o sa fie sub 10 grade ziua atunci o sa ma gadesc si eu sa le montez. pana atunci nu vad de ce sa te oblige sa le pui.
        O data trebuie sa existe..altfel nu ai cum,nu poti sa le montezi in ziua cand ninge...!!

Comment

• Totusi,e una sa sofezi la -10 grade pe asfalt uscat si alta e pe zapada la 0 grade.hai ca tot la sofer ajungem,asa cum au scris unii pe aici si le dau dreptate

Comment

• Originally posted by lpliviu View Post
            Hei,hei,lumea avanseaza,zilnic se descopera si se inventeaza tot felul de "alea,alea"Daca nu tii pasul se zice ca esti inapoiat.Nu m-ar mira ca pe viitor sa avem cauciucuri de toamna sau de primavara.Ce zice-ti?In functie de temperatura.Ca la Formula 1
            Unele inventii sunt mofturi altele nu! Gumele de iarna clar nu intra la categoria mofturi! Sau tu asa crezi?
            If everything seems under control, you`re just not going fast enough...

Comment

• clar in categoria mofturi nu intra dar sub 10 grade nu este decat dimineata la prima ora 5-8am dupa aceea se incalzeste substantial in jur de 15 cel putin in jurul lui 11 am -16 pm si cum zapada nu e polei fereasca domnu nu e pentru ca inca este cald,nu vad efectiv acum 30 oct sau 1 noe obligativitatea montarii cauciucurilor si daca in noiembrie e cald pana pe 10-15 ale lunii ce facem ?

Comment

• si daca nu avem zapada deloc ca acum 3-4ani?
                normal o sa respectam legea.

Comment

• In general, asfaltul nu are aceeasi temperatura ca mediul ambiant.
                  Tinand cont ca noptile, temperaturile scad serios, iar ziua nu depasesc sa zicem 10 grade, temperatura caii de rulare va fi cu ceva grade sub 10, deci cauciucurile de iarna isi au rostul.

Comment

• Originally posted by esmeron View Post
                    O data trebuie sa existe..altfel nu ai cum,nu poti sa le montezi in ziua cand ninge...!!
                    ok daca vreti o data am o propunere pentru date obligatorii, bazata pe experientele mele de pana acum - 1 decembrie - 28 februarie. in afara de datele astea, chiar sunt mofturi si figuri. cum spunea un clasic in viata iarna nu-i ca vara. iarna e intre datele astea.

Comment

• Daca tot traiesti dupa statistici, afla ca unii mananca doua gaini si unii deloc, in medie fiecare mananca una bucata gaina. Scoti nasul in fiecare zi din plapuma si incalti masina in functie de ce vezi? Dupa 28 februarie zici ca nu mai ai nevoie de gume de iarna. Din ce am trait eu as putea sa iti dau contraexemple si dupa 15 martie. Dar mai bine iti da realitatea, nu?

Comment

• Atunci maestre mcornel te rog de aici inainte sa te imbraci dupa calendar si nu dupa vremea de afara , sa te vedem ce faci in adidasi de panza in martie cand ninge ! Sa nu mai punem la socoteala drumurile de la munte ...
                        Daca prostii ar zbura, ar fi intuneric.

Comment

• ati vrut niste date pentru obligativitate. m-ati inteles gresit. oricum nu traim in suedia asa ca lasati-o mai moale. in rest puteti sa va puneti ce vreti voi, si senile. daca se pune problema cand ar trebui obligati oamenii sa-si puna cauciucurile, eu zic ca am dat niste date de bun simt, nu 1septembrie - 1 aprilie cum si-ar dori unii.
                          eu imi pun cauciucuri de iarna chiar daca nu sunt obligat. si nu mi le pun in functie de calendar si nici nu le schimb in fiecare zi in functie de vremea de afara. poate m-am facut inteles de data asta.
                          Last edited by darksid3; 1 November 2010, 10:04.

Comment

• Ar trebui puse din momentul in care statistic, temperaturile scad sub 7 grade (si nu maxima zilei). Atunci incepi sa pierzi aderenta cu un cauciuc de vara.
                            Nu inteleg de ce multi asociaza cauciuc de iarna cu nameti. CAnd de fapt, rolul lui preponderent este altul: acela de a putea rula pe asfalt rece. Cine vrea sa mearga prin nameti sa-si ia lanturi.

Comment

• cezar , te rog eu , deseneaza-i asta si lu andrushk_mib

sigpic

Comment

• In nametii seriosi nu te mai ajuta decat shenilele.

Cat poate fi de greu a se intelege ca intre cele doua tipuri de cauciucuri difera compozitia chimica, cu efect asupra comportamentului cauciucului la temperaturi scazute?
                                Iarna, cauciucurile de vara devin aproape casante pe frig, in vreme ce cele de iarna raman elastice. Vara, cele de vara sunt elastice, iar cele de iarna devin extrem de moi, ceea ce atrage dupa sine deteriorarea lor mult mai rapida, desi ofera un confort sporit si o franare mult superioara celor de vara.
                                Cum naiba de inteleg medicii treaba asta, iar unii ingineri au probleme?
                                The future is already here - it's just not very evenly distributed. - W. Gibson

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google