Cauciucuri De Iarna Obligatorii

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• si pe la urma, cei care avem michelin all season, ne mai trebuiesc pneurile de iarna ?

si ca o teorie : banii de pe anvelopele de iarna ii recuperezi cand vinzi masina, nu ? (nu in totalitate, dar macar esti iarna in siguranta si fericit ca sti ca o sa iti mai ramana ceva bani din ele), gresesc ?
    Last edited by Adrian15; 1 November 2010, 14:22.

Comment

• daca te referi la cele cu care vine masina echipata, acelea nu sunt all season. cat despre lege, nu a iesit nimic.
      Last edited by bogdan_1984; 1 November 2010, 14:26.
      sigpic

Comment

• Originally posted by Adrian15 View Post
        si pe la urma, cei care avem michelin all season, ne mai trebuiesc pneurile de iarna ?

si ca o teorie : banii de pe anvelopele de iarna ii recuperezi cand vinzi masina, nu ? (nu in totalitate, dar macar esti iarna in siguranta si fericit ca sti ca o sa iti mai ramana ceva bani din ele), gresesc ?
        Aia cu all season era o intrebare retorica? Cand nu ai ceva (anvelope de iarna) tu intrebi daca iti trebuie?
        Cand vinzi masina nu recuperezi mare lucru din ce ai in plus la ea, dar pe principiul asta, de ce ti-ai mai luat masina? Ca de la prima cheie ai si scapat din ea 1000 de euro.

Comment

• Legea nu va iesi ,asta e ce se vehiculeaza, sper sa fie destul de sigura sursa mea . A fost doar o servita pentru populatie pentru a uita de scandalul cu motiunea , ni s-a bagat altceva sub nas pentru a nu vedea problema motiunii si cum partidele politice vor sa-l dea jos pe Chior , mai trist e ca nu au reusit si baselu ramane la conducere alaturi de udrea , boc si toti pitpalacii .
          Insa cauciucuri de iarna tre sa ne luam pentru siguranta , nu pentru ca ar fi dat ei legea sa ni le bage pe gat . Ramane obligatoriu ca masinile mari , utilitarele si alte masini sa aibe anvelope de iarna .
          Daca prostii ar zbura, ar fi intuneric.

Comment

• Uneori mai ninge si in noiembrie - e adevarat, nu in Bucuresti - asa ca data de 1 noiembrie aste oarecum justificata (sa ai cauciucuri toata iarna + 1 luna la ambele capete).

Eu mi-am cumparat cauciucuri de iarna datorita acestei legi, dar nu de frica de a lua amenda in caz ca se promulga, ci de frica de a nu se scumpi considerabil cauciucurile de iarna (ceea ce s-a si intamplat intr-o mica masura). Plus ca poate vreau sa merg la munte intr-un weekend.

Comment

• Originally posted by vladk2k View Post
              Uneori mai ninge si in noiembrie - e adevarat, nu in Bucuresti - asa ca data de 1 noiembrie aste oarecum justificata (sa ai cauciucuri toata iarna + 1 luna la ambele capete).

Eu mi-am cumparat cauciucuri de iarna datorita acestei legi, dar nu de frica de a lua amenda in caz ca se promulga, ci de frica de a nu se scumpi considerabil cauciucurile de iarna (ceea ce s-a si intamplat intr-o mica masura). Plus ca poate vreau sa merg la munte intr-un weekend.
              si de care ai luat ? cat ai dat pe ele ? daca nu sunt off topic ..

Comment

• referitor la ce a spus floriche
                ar fi culmea sa te oblige sa echipezi si rezerva cu anvelopa de iarna.
                pai sa-l puna mama dracului pe nea cascheta sa ma friga pentru asa ceva ca eu o sa postez aici tot decursul procesului pe care o sa il intentez desteptului.
                Zilele petrecute la pescuit nu se pun la anii vietii

Comment

• Conduc(cu foarte multe iesiri) de ceva timp si numai cu cauciucuri de vara si culmea am fost lovit(iarna) de cei care aveau cauciucuri de iarna!Ai gheata sub masina poti sa ai mama cauciucului ,te duci frate de nu te vezi!Ai nameti si nu iesi cu cauciucuri de iarna , lantul ramane baza!Poate cel care circula ocazional(ala de duminica) se simte in siguranta cu incaltari de iarna.(parere personala) Sa vedem acum cu incaltari de iarna accidente!
                  AC/DC- RIDE ON

Comment

• Se simte mai in siguranta cu gume de iarna oricine circula iarna, nu doar aia "ocazionali". E adevarat ca exista si unii destepti care cred ca daca ai gume de iarna ai cea mai mare tractiune...

PS: pufy o stii p-aia cu Sue si Geo? :P
                    If everything seems under control, you`re just not going fast enough...

Comment

• frana de motor e baza, nu frana cu lanturi ... poti sa ai mama lantului

asta devine un topic pro/anti gume iarna

ce-ar fi sa ne mutam pe topicul de anvelope?
                      sigpicMy ride

Comment

• Da-mi voie sa te contrazic, q_acdc.
                        Cauciucurile de vara se fac tari ca piatra la ger, iar atunci cand se si umple ridurile cu zapada, mergi ca sania. Nu ai control nici la tractiune, nici la directie chiar daca e 1/2 cm de zapada pe sosea, si asta se intampla mai tot timpul cand ninge.
                        Cele de iarna sunt un pic mai moi, au crampoane mai mari, iar design-ul lor permit o usoara "autocuratire - autoscuturare" , permitandu-le sa aiba un varf de "ciocuri" la contactul cu zapada.
                        O fi o chestie de marketing, dar nu cred ca cei care au inventat cauciucurile de iarna sunt dobitoci si sclavi ai vanzarilor de orice.
                        Sunt curios daca cei care sunt contra , au condus vreodata cu cauciucuri de iarna.
                        In zona mea sunt frecvent iarna temperaturi sub -20 grd C, iar stratul de zapada depaseste des 5 cm.
                        Last edited by loosh; 1 November 2010, 20:55.
                        Politics wasn't about the right or left side, was about have or have not.
                        sigpic

Comment

• DeLuXe - ce frana de motor mai pui tu cand iti sare unu in fata ?

Comment

• q_acdc: oooo, tu, marele pilot auto. Mai frate, numai dintr-astia de stiu ei sa abordeze virajul, stiu ei cum se foloseste masina, stiu ei cum se accelereaza ca sa scoti cu 4 sec sub ce spune producatorul. Ce sa mai, numai piloti pe aici...
                            Sunt curios: tu faci vraji inainte de a iesi pe sosea cu rotile de vara, avand aderenta mai buna ca cei ce le au echipate corespunzator?

Comment

• Originally posted by Adrian15 View Post
                              DeLuXe - ce frana de motor mai pui tu cand iti sare unu in fata ?

daca iti sare unu in fata la 5 metri in fata masinii , este zapada/polei pe asfalt poti sa ai si senile de tanc ca tot nu te opresti.

Comment

• Si daca se invarte pamantul mai repede, ne ies cosuri mai dese.
                                Revenim la anvelope? Si nu situatii ipotetice?

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google