Usi Inghetate

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

E foarte bun. Eu nu am găsit Prevent (folosesc produsele pentru dezghețat parbrizul și pentru degripat lacătele de la garaj), așa că am luat ce era mai scump (și, teoretic, mai bun).
    The future is already here - it's just not very evenly distributed. - W. Gibson

Comment

Cu preventul ala am dat eu pe chedere..nici azi nu am avut probleme cu usile!

Comment

Eu n-as recomanda silicon sau smacuri similare pe chedere...
        Or sa scartie p'orma ca dreq si nu mai ai ce sa le faci decat sa le schimbi, ca de curatat nici vorba...'ai ca acum mai e cum mai e, dar cum da caldura or sa "cante".
        Poate vreun spray pentru dezghetat parbrizul sau ceva, desi trebuie oricum data zapada si curatat in prealabil locul.
        Mai bine tras de usa de maner si de partea de sus la fiecare in parte, poate cedeaza vreuna...
        Keyboard error or no keyboard present.
        Press F1 to continue or DEL to enter setup...

Comment

Cum sa scartaie?doar nu se misca usile in mers.
          Limba noastra'i o comoara, in adancuri infundata..
          My ride

Comment

@lungan: o sa cedeze manerul...
            @punk: nu scartaie nimic. La spalatorie intotdeauna iti da cu un zmac siliconic pe tot ce inseamna cauciuc si plastic si nu scartaie.

Comment

@JREwing mare dreptate ai cu chederul ala pufos. Zi mai tare sa auda toti. La mine usile zici ca sunt sudate Aia de la sofer ce e in conditie buna din cauza ca a fost folosita cred. "Rujul" meu e bun, doar ca acolo nu am dat ci doar pe chederul propriuzis al masinii.
              sigpic

Comment

Votul meu merge spre silicon.
                Eu spre deosebire, folosesc un ulei siliconic. Mi se pare emai ok fata de spray, este mai vascos. Pun putin pe o burete, ung chederele bine si nu am treaba. O singura data a fost testat in "actiune", la predeal a stat masina 4 zile nemiscat si cand am deschis usile, ca vara...nici nu se vedea urma de ger. In rest tin masina in garaj.

Asa arata acest ulei siliconic, este ieftin 5-6 ron o sticluta.
                Attached Files

Comment

Am fost si eu de am dat cu spray-ul ala pe chedere,singura problema,erau niste portiuni inghetate pe el,cred ca o sa mai dau o data dupa ce dispare gheata.
                  Si ma dispera faptul ca mi se lipeste usa pe la care imi intra si apa in masina,iar a trebuit sa trag putin de ea sa o deschid.
                  Partea pufoasa a chederului e toata inghetata,iar la usa asta am dat cel mai bine cu glicerina prima oara.
                  O sa vad eu dupa o zi mai umeda si un ger cat de bine a mers spray-ul cu silicon.
                  My ride

Comment

Punk, usile SE MISCA in mers si se misca bine nu asa...la fel si capota fata/spate sau haionul unde e cazul si in general caroseria lucreaza in mers, mai ales in curbe si denivelari, care sunt din belsug pe "strazile" noastre.
                    Siliconul nu se aplica niciodata pe cauciuc, mai ales pe chedere si mai ales pe alea de la usi...aaaa, ca dai pe pneuri cu silicon sa luceasca in soare e altceva, dar si acolo trebuie grija.

Repet : e frig acum si o sa mai fie cateva luni si inca e teapan chederu ala...dar la vara cel tarziu n-o sa poti sta in masina din cauza scartaitului.
                    Sper din tot sufletu' sa ai chedere speciale si sa nu se aplice la tine ce se aplica la restu' lumii.

Eu n-am avut niciodata probleme cu usile, desi era carapacea inghetata bocna cu gheata de doua 'deshte' pe ea...se deschideau mai greu, dar se deschideau, problema era dupa, ca nu se mai inchidea la linie usa respectiva si trebuia sa stau cateva minute pana isi revenea.
                    Incercati sa tineti tot timpul clapa de admisie aer pe pozitia "afara".
                    Keyboard error or no keyboard present.
                    Press F1 to continue or DEL to enter setup...

Comment

@punk: pe "pufos" va trebui sa dai de vreo 2-3 ori, pana scapi de apa de pe el. Dupa aceea nu o sa mai ai probleme.

@lungan: Ai dreptate cu miscatul elementelor de caroserie, dar e ceva perfect normal, iar pentru ocupantii vehiculului sunt aproape imperceptibile. Spre ghinionul nostru, noi mai avem probleme cu masinile care stau in ploaie, zapada si ger. Eu dau cu spray siliconic pe chedere de cand au aparut pe piata. In 18 ani de cand conduc si am masina nu am avut probleme de scartait si mai stiu vreo 20 la fel (vecinii mei, care au masini). Usile "scartaie" cand se uzeaza cuiele de usi (la logan) sau cand cuiele reglabile (la alte marci) isi fac joc. Iar astea sunt nimicuri fata de toate scartaietorile din interior.

Comment

Lunganu,,am tot citit si rasfoit forumul asta si cred ca esti singurul la care usile si portbagajul si toata caroseria i se misca si freaca in mers asa de tare cum sustii!
                        Cred ca ai tras prea tare de usile alea sa se deschida si le-ai descentrat de tot

Siliconul ala nu are nici pe dracu,,am dat la dacia veche numai cu silicon maxilux pe chedere,,bord,,usi si de 14/15 ani nu s-au mai corodat si nici nu au mai scartait in mers usile si alte cele!

se deschideau mai greu, dar se deschideau, problema era dupa, ca nu se mai inchidea la linie usa respectiva si trebuia sa stau cateva minute pana isi revenea.
                        Cum frate sa tragi de usi in asa hal incat sa numai stea la linie???

Plus de asta masina se mai spala si ea cu sampon auto,etc si tot se degreseaza dupa ea tot ce este uleios!
                        Last edited by Ivan Marian; 5 January 2011, 15:56.

Comment

@JREwing doar pe partea pufoasa a chederului am dat :d

Si mie imi cam vine greu sa cred ca se misca usile in asa hal incat sa scartaie,dar o sa ma conving eu la vara,asta daca o sa reziste spray-ul de pe chedere pana atunci,desi ma cam indoiesc.
                          My ride

Comment

Ba siliconu-i BUN.

Stil personal de lucru: cam o data la 2 saptamani duc masina la spalatorie (numai exterior) dupa care iau eu interiorul la bibilit cu manuta mea (in 5 ani am facut interiorul la spalatorie o singura data si atunci m-au dezamait total.).
                            Dupa ce se sterge de praf (daca e) se sterge cu un burete inmuiat in solutie usoara de sapun (merge o picatura de sapun lichid la 1 litru de apa) tot ce inseamna plastic si cauciuc prin masina (chiar si plasticele negre de pe afara, manere nevopsite de exemplu). Dati pe TOT ce e plastic si/sau asemanator, bord, stalpi, parasolare...tot.
                            Se sterge cu o carpa de BUMBAC, USCATA si CURATA toata zona curatata cu sapun si apoi se da iarasi TOT cu silicon (in ultima perioada folosesc silicon de bord spray cu miros de vanilie, asta dupa gust). Eu prefer sa nu pulverizez pe suprafete ci pulverizez pe un burete moale cu care dau apoi pe plastice, chedere, etc. (si pe alea de afara).
                            Rezultate: dupa 5 ani tot interiorul si toate plasticele si chederele sunt CA NOI!
                            nu sunt cojite, crapate, nu scartiie, nu se lipesc usile iarna....
                            (am uitat sa spun ca dau cu silicon inclusiv pe furtunasele alea prin care trec cablurile intre caroserie si usi).
                            Asta e metoda mea care la mine a dat rezultate. Succese!

Comment

@Punk dai si pe chederul prorpiu zis al usii.
                              sigpic

Comment

Mmmm..dar din cate am observat ala nu prea are treaba cu inghetatul usilor.
                                Ce se lipeste e partea aia pufoasa..
                                My ride

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google