Am 4 tuburi de parafina, sigilate, nu doreste nimeni?
Despre Protectie Anticoroziva
Collapse
X
-
Originally posted by andrei View PostMacar stii ce inseamna galvanizata, de zici ca e asa?
Comment
-
Vezi ca te-a mintit cine ti-a zis asta.
A galvaniza inseamna a acoperi o piesa metalica cu un strat subtire de zinc, prin cufundare intr-o baie de zinc topit, spre a o face mai rezistenta la coroziune.
Comment
-
Da, deci Loganul nu e galvanizat, decat pargurile si pasajul rotilor sunt galvanizate, restul nu.
Comment
-
Nu echiar asa...
Galvanizare, de la Galvani venire, inseamna un proces electrochimic de depunere.... si e diferita de cufundarea in metal topit care e super, dar nu cred ca la Dacia...
Insa nu ma asteptam ca Dacia sa aiba parti de caroserie galvanizate... Sunteti siguri? Daca da, cinste lor!
Comment
-
Nu am gasit nici o referinta la Logan sedan si tabla galvanizata. Am gasit niste referinte unde se lauda cu portierele si pavilionul. S-ar intelege ca sedanul nu are de loc? Cred ca Andrei stie mai bine, totusi, am vazut ca e bine documentat.
Citate:
1
Redactorii publicaţiei citează „Financial Times”, care a semnalat faptul că la fabricarea modelului Logan se utilizează 15 kg de ceară, pentru a proteja de coroziune oţelul de slabă calitate al caroseriei.
2. Pick-up
La exterior sunt preluate toate elementele prezente pe celelalte modele Logan: ceara injectata in cavitati si chitul de etanseitate ofera protectie la exterior, iar partea de dedesubt a masinii beneficiaza de o protectie intarita.
Pentru o mai buna protectie impotriva coroziunii, panourile portierelor si pavilionul sunt realizate din tabla galvanizata. In functie de versiune, Logan Pick-Up beneficiaza de bandouri de protectie la nivelul portierelor.
Comment
-
Acum depinde de model. Pick-up-ul, are galvanizate doar usile si plafonul. La Sedan si MCV eu asa stiu, ca doar pragurile si pasajele rotilor sunt galvanizate.
Toata caroseria sigur nu e galvanizata.
Originally posted by memphis_Taz View PostEu asa stiu ca e complet galvanizata... mergi si intreaba la un service sa ne lamurim cu toti... asa sa dam unu si altu cu presupusu nu merge...
Comment
-
Nu e galvanizata toata, dar e tratata cu parafina, in multe locuri.
Comment
Comment