Mie uleiul asta imi face cu ochiul;merita ...aruncat in motor.
Ce Tip De Ulei Folositi?
Collapse
X
-
Originally posted by alessandro View PostElf Evolution SXR 5w40 la 8000 km. este auriu roscat si transparent
http://www.youtube.com/watch?v=a1Lku...ature=youtu.be
La mine dupa ~7000 km cu Mobil1 0W40 e clar mai inchis la culoare, e maroniu bine.
Comment
-
-
Si eu am remarcat Excellium-ul Full Tech 0w30 ca sta bine pe fisa tehnica, dar nu se gaseste absolut deloc la noi, n-am gasit nici un magazin online sa-l vanda. Nu cred ca ar costa mai mult de 160 de lei bidonul de 4 litri, la banii astia iti poti lua Mobil 1 New Life 0w40 care e mai bun. Eu sunt 51% setat pe Aral Super Tronic 0w40 la urmatorul schimb, e un chilipir la 130 de lei bidonul si fisa tehnica e buna si sper sa fie reala.
Comment
-
-
Originally posted by Shakar View PostSi mie imi place cum arata Excellium Full Tech 0W30. Daca iese la peste 45-50 lei / litru deja nu mai merita.Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.
Comment
-
Se tot vorbeste de schimbatul la culoare a uleiului la un benzinar, intreb, nu este mai bine sa se innegreasca mai repede (asta dovedeste ca are aditivi de calitate) ?
La un 1.2 16v ce ati alege calitate/pret pentru urmatorul schimb comparativ cu ce am acum in motor pus de fabrica (DaciaOil 5w30, actualmente aprox.100 ron-4L), Mobil1 0w40 new life, Elf Evolution SXR 5w40, Castrol Edge 5w40, 5w30, sa-l pot folosi in toate anotimpurile. Masina are 2500 km si nu fac mai mult de 8000 km/an.
Comment
-
Daca din uzina vine cu 5W30, asa de nou as baga Mobil1 5W30 ESP.
Si vara e bun, am avut in a mea si vara pe arsita pe circuit (forja continua) s-a comportat ireprosabil (ceea ce nu pot spune de DaciaOil, asa tare m-a speriat dupa ceva forje incat dupa 2500 km l-am dat afara. Aveam vreo 60000 km pe vremea aia).
Comment
-
Originally posted by mike-5 View PostSe tot vorbeste de schimbatul la culoare a uleiului la un benzinar, intreb, nu este mai bine sa se innegreasca mai repede (asta dovedeste ca are aditivi de calitate) ?
La un 1.2 16v ce ati alege calitate/pret pentru urmatorul schimb comparativ cu ce am acum in motor pus de fabrica (DaciaOil 5w30, actualmente aprox.100 ron-4L), Mobil1 0w40 new life, Elf Evolution SXR 5w40, Castrol Edge 5w40, 5w30, sa-l pot folosi in toate anotimpurile. Masina are 2500 km si nu fac mai mult de 8000 km/an.
Cat despre ulei, poti folosi fara stres Elf-ul; la ~8000km pe an , arunci banii de pomana pe mobil, mai ales ca am senzatia ca nu exploatezi la maximum performantele acestui motor.Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.
Comment
-
@IancuMic, deduc ca e greu sa vezi doar pe joja daca un ulei s-a innegrit din cauza aditivilor buni sau oxidarea,"arderea" lui.
Referitor la exploatarea motorului, deocamdata ii dau 3000-3500 rpm pentru ca are doar 2500 km, dar nici dupa ce se mai lasa motorul nu cred ca o sa vada mai mult de 4000 rpm ca deja peste 3500 rpm e zgomotos.Last edited by mike-5; 5 May 2012, 11:16.
Comment
Comment