salutare tuturor, am schimbat recent uleiul, mai exact ELF 900 SXR 5W30, pot sa zic ca e foarte ok, acum ca a venit frigul pe relanti nici nu ti dai seama ca merge motorul, parerea mea, e foarte ok.
Ce Tip De Ulei Folositi?
Collapse
X
-
Care ulei credeti ca ar merge mai bine pe Dci meu?(adica 0w40 newlife merge pe dci?)
Comment
-
Originally posted by FLR View PostCare ulei credeti ca ar merge mai bine pe Dci meu?(adica 0w40 newlife merge pe dci?)Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.
Comment
-
Comment
-
Originally posted by IancuMIC View Postsi oricum la motoarele de pe Logan e greu sa sesisezi ca ai M1, Elf sau Castrol.
i-am aratat la un tip meserias cu paru alb in cap, masina azi, l-am lasat sa mearga si oleaca cu ea. Si e mecanic ...
Nici nu si-a dat ala seama ce ulei am, nu a stiut sa deosebeasca
Comment
-
Pai si meseriasu' cum sa-si dea seama ce ulei folosesti, dupa zgomotul motorului?
Trebuia sa-l guste.
Cand eram copil, vedeam folme cu indieni, iar aia citeau dupa o urma de potcoava si cate kg avea calaretul precum si culoarea calului.
Meseriasu' tau n-are sange de indian.
In locul lui, iti ceream sa-mi arati bidonul cu uleiul ramas.Last edited by mr.K; 14 December 2013, 23:20.
Comment
-
Astrol vs Castrol.
Timp de vre-o 4 ani(40k) am folosit Aral Hightronic 5W40, anul asta am pus Castrol Edge TD 5W40, pentru ca n-am mai gasit Aral si in plus ultima data a mancat putin mai mult ca de obicei.
So, cateva concluzii.
Aral: motor zgomotos la rece; zgmot ca de fiare batand; undeva in 2011 Aral a schimbat ambalajul si cica si formula; probabil intr-una mai proasta, pe langa zgomotul si mai mare si consumul de ulei a crescut; undeva la peste 500ml la 10k (e in consumul normal dar pana atunci n-a scazut niciodata nivelul sub aprox 3 sferturi din joja la 10k). dupa ce se incalzeste zgomotul se reduce.
Castrol Edge: ultimul schimb am folosit Castrol TD care e C3 pentru masini Euro 5 desi 1.5dCi nu e Euro5; mi-am dat seama dupa ce l-am pus... si nu l-am schimbat; zgomot sensibil redus la rece, chiar si la cald motorul pare mai putin zgomotos (nu se mai aud zgomote de fiare batand); dupa aproape 8k consumul e undeva sub 200ml.
In rest, in afara de zgomot redus, n-am observat alte diferente, motorul accelereaza la fel, consum e acelasi.
Comment
-
Trebuie sa pui filtrul de ulei inainte de a turna uleiul in motor... filtrul de aer poti sa-l schimbi oricand.
aici am gasit niste preturi rezonabile la elf si castrol http://www.arizonamotors.ro/category...toturisme.htmlInteleptul nu spune ce stie, iar prostul nu stie ce spune.
Comment
-
ptr cine vrea sa incerce, am vazut aicea ceva http://www.arizonamotors.ro/category...toturisme.html
valvoline synpower 0w40
Comment
Comment