Unde ai citit asta ? Merg multe tipuri la 1.6 16V, 5W30, 5W40, 0W40, 10W40, etc. Iar incepeti sa va cramponati de locul unde e facut uleiul ? La fel si cu normele Renault, la mine in manual nu scrie ca uleiul trebuie sa indeplineasca anumite norme Renault ci doar ACEA, API asa ca ce relevanta au ?
Ce Tip De Ulei Folositi?
Collapse
X
-
Nu stiu ce sa zic,in manual e trecut si 5w40:problema e ca 5w40 nu are ACEA A5B5,pe cand 5w30 are.
Cat priveste faptul ca NF nu are recomandare Renault,da e de discutat.Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.
Comment
-
A5 pot avea doar uleiurile cu 30. Care e problema ca nu o au cele cu 40 ? In manual nu am citit ca A5 sa fie obligatorie, nici nu ar avea cum din moment ce accepta si alte vascozitati in afara de 30.'08 Logan Prestige PH1 - 1.6 16V - Mineral Blau Pearleffekt
Comment
-
si daca in manual scrie sa bagi 75w80, tu d-ala bagi ?
si daca in manual scrie sa faci schimburile la 20 de mii mers in bucuresti, tu atunci le faci ?
sa fim seriosi, producatorul e interesat sa belesti masina, schimburi de piese, manopera ...Daca prostii ar zbura, ar fi intuneric.
Comment
-
Originally posted by samy0388 View Postsi daca in manual scrie sa bagi 75w80, tu d-ala bagi ?
si daca in manual scrie sa faci schimburile la 20 de mii mers in bucuresti, tu atunci le faci ?
sa fim seriosi, producatorul e interesat sa belesti masina, schimburi de piese, manopera ...
Ei iti dau niste norme ACEA si API, daca uleiul le respecta si se incadreaza in vascozitatile recomandate e bun. Restul e can can. Daca zici ca e prostie ce zice in manual, baga tu ulei cu ACEA A2 si vascozitate la rece 20W (interzisa in manual), ca doar au scris la misto aia. Sa alegi uleiul dupa norme care nu trebuie respectate e cel putin lipsit de relevanta.Last edited by Shakar; 2 November 2011, 14:30.'08 Logan Prestige PH1 - 1.6 16V - Mineral Blau Pearleffekt
Comment
-
Originally posted by IancuMIC View PostMa rog;sa revenim la subiect.Afolosit cineva la 16v Excellium NF 5w40?Ceva schimbari ca silentiozitate?
Comment
-
de la 60k km i-am pus gpl. am avut de 4-5 ori dacia oil 5w30 schimbat la 9-10k , apoi tot de 4-5 ori total quart 5w40 , acum la 191.k km i-am pus mobil s5w40. nici o diferenta sesizabila. vede des 5000-5500 ture si nu papa uleiul. pun 3 l si e la jumatate pe joja , pana cand il dau jos nu completez si scade spre sfert (intre max si min).
anul viitorul in schimb ma dau pe 10w40. asa de plictiseala. o sa incerc aral ...o/____\o
(i)
.........
Comment
Comment