If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
"ACEA C3- uleiuri folosite la motoare diesel ce sunt echipate cu filtru de particule si catalizator pe 3 cai precum si la motoare de inalta performanta pe benzina."
Da dar nu este recomandat pt benzinare , mai ales cele de pe Logan unde nu sunt supraalimentate exceptie facand acel 0.9 si 1.2 tce.
Nu te mai increde in orice site , uita-te mai bine pe un manual de intretinere dat de producator.
Am folosit eu , dar a doua oara nu mai o sa fac alegerea asta. Producatorul a incercat sa bage toate specificatiile amestecate si pt diesel si pt benzina dar cred ca a facut o "bomba" cu el.
C3 e recomandat pentru diesel cu DPF fiind un ulei cu "low ash" care sa previna formarea de depuneri in catalizator, dar asta nu inseamna ca e daunator pentru un benzinar ba chiar e recomandat un astfel de ulei la benzinarele care au prostul obicei sa faca depuneri.
Eu folosesc ESP formula C3 la 1.8 turbo, in aproape 4000 de km e maronit bine deci a facut multa curatenie pe acolo. La logan l-am folosit si avea astfel de culoare pe la 9000 de km.
Apropo de Magnatec; m-am uitat in motorul unui coleg forumist care foloseste Magnatec 10w40, schimbat la 6-7k (atat face pe an) si m-am ingrozit de ce am vazut acolo. S-a ingrozit si el...
Erau o gramada de depuneri (sludge) in interior. Chiar si pe capacul busonului de completare cu ulei era sedimentat foarte bine noroiul.
Am mai vazut un asemenea dezastru la un motor de Solenza care a mers 40k cu un ulei 10w40.
Producatorul a incercat sa bage toate specificatiile amestecate si pt diesel si pt benzina dar cred ca a facut o "bomba" cu el.
Chiar dacă uleiul la care faci tu referire are specificaţia ACEA C3, totuşi pentru un Diesel cu DPF de la Renault nu se potriveşte deloc!
Aici lucrurile sunt foarte clare, norma pentru DPF este RN0720 şi din ce văd eu în pozele postate de tine, Castrol-ul se "opreşte" la RN0710!
Am folosit eu , dar a doua oara nu mai o sa fac alegerea asta. Producatorul a incercat sa bage toate specificatiile amestecate si pt diesel si pt benzina dar cred ca a facut o "bomba" cu el.
Eu unul sunt multumit de uleiul din poze, l-am folosit pentru prima data cand am schimbat distributia si iti pot spune ca are aceeasi culoare ca la inceput, fata de uleiul Elf cand la aceeasi km verificati era aproape negru. Voi merge in continuare cu Castrol si din cauza faptului ca motorul parca functioneaza altfel fata de Elf, fiind multumit de el. Masina este 1.4MPI..
Elf aproape negru ? poate ca si-a facut treaba pe deplin , un ulei negru dupa un numar relative nu foarte mare de rulaj poate indica ca isi face treaba iar toate "mizeriile" sunt retinute in ulei nu sunt depuse in motor.
sigpicLogan , from point A to anywhere in the world .....yeap , no problem!!! but hey!!! you said modern roads right ?
Singura data cand mi s-a innegrit uleiul in logan dupa doar 7000km a fost cand am folosit (fara sa stiu ca sunt asa reglate) niste bujii cu gap de 1,1 si deci arderile erau cu gaze nearse. Tot atunci teava de esapament era neagra taciune.
Dupa, cu bujii corect reglate, uleiul doar s-a maronit in 15.000km.
Acum la 3000km de la schimbul la 15.000km teava de esapament devine maronie. Uleiul nu l-am verificat. E drept ca la ultimul schimb am folosit si un flush de motor: Motul Engine Cleaner.
Da dar nu este recomandat pt benzinare , mai ales cele de pe Logan unde nu sunt supraalimentate exceptie facand acel 0.9 si 1.2 tce.
Nu te mai increde in orice site , uita-te mai bine pe un manual de intretinere dat de producator.
misto asta... deci 10w40 nu apare deloc la diesel, ci la benzinare.
cand le tot spuneam multora sa renunte la 10w40 pe diesel, nu ma credeau.
bine ca nu m-am luat dupa unii si dupa altii.
si vad ca nici ACEA A5/B5 nu apare la diesel...
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment