Castrol Edge FST 5W40. Merge foarte bine, ce feedback sa dau... ca sa-ti faci o idee ar trebui sa desfaci motorul dupa 10000 km si sa-l studiezi la microscop. Asa, dupa ureche... Daca uleiul respecta norma din manual, nu are cum sa dauneze, sa "cedeze" ceva din cauza uleiului in 8000 km.
Ce Tip De Ulei Folositi?
Collapse
X
-
Nu s-a rupt si n-a cedat nimic, altfel nu mai avea motor. Ideea e ca dupa vreo 8000 km nu mai e ce a fost la inceput, eu ce am observat ca la rece "maraia" mai tare fata de alte uleiuri cu acelasi nr de km, cum l-am schimbat imediat n-a mai marait asa.
Dar sunt oameni aci care au mers si tras rau de el peste 10000 km fara nici o problema.
Ideea e ca face cat costa, nimic mai mult
Comment
-
reply
Originally posted by mitosu View Postadica vrei sa spui ca astia de la LM nu fac uleiuri bune?
Ba da dar au publicat in linkul de mai sus nivelul de protectie la uzura al fiecarui tip de ulei LM in opinia lor chiar a fabricantului.
5w30 cele mai bune in pelicula si "cuafura rezista"
DE CE ? o fi recomandand FERRARI NORTH AMERICA
PENZOIL 5W30
Iata un posibil raspuns unde "nu tot ce straluceste e aur"
Comment
-
Ce ulei recomandati pentru un logan de 1.6, a doua revizie. La prima am folosit Motul xcess 5w40 si nu am sesizat nici o diferenta fata de dacia oilul din fabrica, ba chiar parca ar trage o idee mai greu cu el. Ma gandesc sa bag Mobil 1 0w40, oare comenteaza cei de la reprezentanta ca nu respecta norma RN 0700, ci doar A3 B4 (in manualul de intretinere oricum nu scrie nimic de RN 0700, ci doar de A3 B4) ? Ce alte recomandari aveti in afara de Mobil 1 0w40?
Comment
-
Nu. Elf-ul este recomandat doar pana la 2850 rpm; peste aceasta turatie se caleaza motorul.
Era o gluma.
...
Pune cu incredere Elf, ca n-a crapat nici un motor de Logan cu el. Dupa garantie poti sa pui si M1, ca tot nu vei sesiza diferente notabile; doat TU te vei simti mai confortabil.Last edited by IancuMIC; 23 June 2014, 20:20.Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.
Comment
-
Comportament uleiuri in "unele" motoare
Aici ii vedem pe unii tari in "etichete" si reclama.
Comment
Comment