Daca este adevarat ce spui atunci jos palaria pentru castrol , asta dovedeste un lucru , ca putem pune si ulei cu norma C3 in benzinare unde se cere A3/B4(full saps) sau A5/B5(low saps dar fara dpf sau cine stie ce catalizator performant) fara sa stricam motorul , pentru ca 200k km cu acest ulei reprezinta dovada incontestabila ca totul este OK chiar si cu C3 pe benzinare renault.
Ce Tip De Ulei Folositi?
Collapse
X
-
Sa nu zici ca vorbesc balariiInvingator nu este acela care are masina cea mai rapida, ci acela care refuza sa piarda !
Comment
-
Bravo tie colegule !
Combinatie buna intre ulei si GTX 650 Ambii sunt "premianti".
Originally posted by adyta View PostDaca o sa cauti in toate cele 519 posturi o sa vezi ca aceeasi zeama am pus recte edge / slxLast edited by prometheus; 2 March 2015, 23:53.sigpicLogan , from point A to anywhere in the world .....yeap , no problem!!! but hey!!! you said modern roads right ?
Comment
-
Sal. sunt cam nou pe acest forum si as dori sa intreb daca am facut bn. Am un loganel de 1.4 si i-am facut schimbul de ulei astazi, unde iam bagat castrol magnatec 5w40 C3 hc-synthese ( asa scrie pe bidon), intrebarea mea vine e bun acest ulei sau nu?
P.S la cati km trebuie schimbat?Last edited by bogdan89; 3 March 2015, 15:41.
Comment
-
Originally posted by prometheus View PostDaca este adevarat ce spui atunci jos palaria pentru castrol , asta dovedeste un lucru , ca putem pune si ulei cu norma C3 in benzinare unde se cere A3/B4(full saps) .................................................. ...cu acest ulei reprezinta dovada incontestabila ca totul este OK chiar si cu C3 pe benzinare renault.
Dupa ACEA e C3 dar dupa API are SJ, SL, SM, adica exact ce spune producatoru Dacia/Reno in materie de ulei.
Oricum asta e un ulei care nu l-as pune la polizoarele noastre (are HTHS mic)
Comment
-
Stai sa ne intelegem; tu cauti un ulei care sa acopere insonorizarea deficitara a Loganului sau unul care sa asigure ce-i trebuie unui motor in functionare? Problema cu...uleiul silentios e uneori extrem de subiectiva asa ca mai bine renunti la idee, pui un ulei premium si-l lasi sa-si faca treaba.Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.
Comment
-
E cam subtire 5w30, este ulei de-asta " modern " A5/B5 ( cica se face economie de combustibil ca scade frecarea in motor ), totusi vara la peste 30 grade e cam prea subtire.
Eu merg pe 5w40 elf evo 900sxr - singurul care l-am vazut cu norma SN/CF A3/B4 recomandat de Reno 0700
Si intr-adevar, ii ia din zgomot la motor 5w40 fata de 5w30, mai ales la turatii mai sus cum merg eu peste 3500Last edited by bogdan_cr; 7 March 2015, 10:27.
Comment
Comment