If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Multumesc de confirmare.
Sincer - cand am vazut pollul am cautat cateva secunde brandul L.Moly in lista si ma mirat teribil sa aflu ca nu este prezent, desi are o reputatie de top pe plan international. Poate nu si la noi.
Am vrut sa-ti zic de 4200 tot din lista ca pare mai tapanos. Dar m-am abtinut pentru ca nu are aprobare/recomandare de Renault ca 4300, 4200 fiind si mai scump.
Fix pe lista din poza ma uitam si eu ieri.
Pretul de 43RON/l la litru pentru 4300 (emag.ro) m-ar face pe mine sa urc la un 0W30, cum am zis mai sus: Castrol sau Ravenol care sunt la 55RON/l (tot emag.ro).
Nu lua mai mult de 3l de ulei. Nu merita. Pentru aia 300ml peste cei 3l nu merita sa platesti un bidon de 4l. Mai bine iei 3l mai buni.
Am vrut sa-ti zic de 4200 tot din lista ca pare mai tapanos. Dar m-am abtinut pentru ca nu are aprobare/recomandare de Renault ca 4300, 4200 fiind si mai scump.
Fix pe lista din poza ma uitam si eu ieri.
Pretul de 43RON/l la litru pentru 4300 (emag.ro) m-ar face pe mine sa urc la un 0W30, cum am zis mai sus: Castrol sau Ravenol care sunt la 55RON/l (tot emag.ro).
Nu lua mai mult de 3l de ulei. Nu merita. Pentru aia 300ml peste cei 3l nu merita sa platesti un bidon de 4l. Mai bine iei 3l mai buni.
Ideile mele de azi.
Top Tec 4300 a fost 177 lei / 5 L - deci decent (35 LEI / litru)
Regret ca nu am luat 4x 1L , ieseam oarecum la fel.
Nu stiu ce are lumea cu emag, nu au cine stie ce oferta pentru piesele auto.
Acum nu vreau sa fac reclama / contrareclama altora, dar sunt firme online care vand chiar ieftin piese / ulei / repere auto.
Nu vreau sa par ignorant, dar nu stiu ce inseamna (in detaliu) specificatiile 0W40 sau 5W/30 - in afara de vascozitate. In ce fel influenteaza felul in care ruleaza motorul / consumul - asta nu stiu.
Daca exista cu thread mai tehnic unde sa ma documentez - un link e binevenit !
Multumiri
Nu vreau sa par ignorant, dar nu stiu ce inseamna (in detaliu) specificatiile 0W40 sau 5W/30 - in afara de vascozitate. In ce fel influenteaza felul in care ruleaza motorul / consumul - asta nu stiu.
Daca exista cu thread mai tehnic unde sa ma documentez - un link e binevenit !
Multumiri
"Cam cat? 0.01%?"
Cu nimic, am folosit numai 5w30 pina am trecut pe 0w40 .
Numai reclama , cind dai de un ulei bun simti motorul imediat .
Dupa parerea mea logan 8v merge anapoda cu xW30 , un xW40 bun face diferenta , sau poate norma ACEA sa fie vinovata , oricum xW30 eu nu mai folosesc pina da faliment Exxon Mobil .
Vascozitatea la cald.
30/40 e recomandat pentru motorul tau.
Multumesc
Daca de reducere de consum nu se mai pune problema Inseamna ca discutia necesita alta intrebare, de genul :
Care e diferenta intre uleiul de motor de la Kaufland sau un ulei premium, scump?
Daca pui intrebari d-astea inseamna ca esti la stagiul de prima pagina a acestui topic.
Nu-i nicio diferenta, pune floriol ca tot aia e, ba mai mult, miroase si a cartofi prajiti si mergi eco.
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment