Uleiul Elf 5W40 la 10000km, masina are 20000km.
Ce Tip De Ulei Folositi?
Collapse
X
-
Originally posted by mr.K View PostIn ce calitate ne spui noua asta? Tot ca o senzatie subiectiva ca totul e ok, orice maglavais ai pune in motor? Fara o documentare prealabila.
Zic sa aplici sfatul pe masina ta si lasa pe fiecare sa aplice pe masina lui ce-i trece prin cap. Asa cum faci si cu RCA-ul, cel mai ieftin e cel mai bun. Asta, pana cand da peste tine unul cu RCA facut la acelasi asigurator, atunci probezi pe tine strategia proprie.
Nu toate uleiurile sunt la fel de bune, dar asta e greu de priceput pentru aia de vor sa faca economie la 30-40 de lei in plus.
Am inteles! Deci, sa facem bine, ca sa nu fie rau.
Mai ramane sfatul sa ducem o viata cumpatata si nu vom avea probleme.
Eu am scris din experienta mea si a catorva mecanici si ingineri auto.
Este mai important sa intretii motorul la timp si sa-l exploatezi comform performantelor lui.
Nu poti exploata un motor de Logan ca pe unul de BMW.
In rest... fiecare doarme cum isi asterne!
Comment
-
Este mai important sa intretii motorul la timp si sa-l exploatezi comform performantelor lui.
Nu poti exploata un motor de Logan ca pe unul de BMW.
Ce nu pricepi tu si altii ca tine, ca uleiul mai bun nu creste performantele motorului, ca n-are cum, saracu sa scoata mai multi CP sau o acceleratie mai buna dintr-o panarama de motor.
Dar daca la magar ii dau sa manance doar paie, o sa mearga pe 2 carari ca o sa fie lesinat de foame, dar daca ii mai dau si niste lucerna, parca tine drumul mai drept.
Asa si cu uleiul mai bun, asigura o functionare mai aproape de standarde a motorului, in timp.Last edited by mr.K; 29 April 2016, 11:31.
Comment
-
Tu nu prea intelegi, sau vrei sa te dai "rotund".
Am spus ca toate uleiurile de mai sus sunt bune la Logan atata timp cat respecti atat timpul de schimbare cat si modul optim de exploatare a motorului de pe Logan.
Nu exista diferente majore de calitate cat de pret!
Comment
-
Rotund nu ma dau pentru ca am o silueta atletica , dar iti explicam ca poti trai si cu paine si apa, dar si cu homar+sampanie. Daca poti hali homar la un pret apropiat de cel al painii, de ce sa alegi varianta mai proasta pe motiv ca merge si asa.
Iar diferentele de pret tind sa fie cat mai mici.
Iar Motulul 10w40 pe care il folosesti e mai slab decat Xcess 5w40, catalogat de multi, sa zicem, nepotrivit pentru Logan.
10w40 intr-un benzinar nici nu merita sa bagi, la preturile din ziua de azi pentru un 5w40, sau chiar ceva mai bun.
Comment
-
Originally posted by spik View PostTu nu prea intelegi, sau vrei sa te dai "rotund".
Am spus ca toate uleiurile de mai sus sunt bune la Logan atata timp cat respecti atat timpul de schimbare cat si modul optim de exploatare a motorului de pe Logan.
Care este "modul optim de exploatare a motorului de logan"?sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.
Comment
-
Adica sa nu te "dai" cu Loganu mai mult decat poate!
In sfarsit , la o exploatare normala este bun orice ulei de mai sus.
Asta este parerea mea si nu vreau sa se interpreteze altfel.
Cat despre Motul, l-am ales fiindca mi s-a spus ca inca nu este contrafacut!
Si inca ceva, motorul de Logan merge cu 10W40!
Eu nu am auzit de Logan cu motorul stricat din cauza uleiului, daca este schimbat la timp indiferent de marca uleiului.
Comment
-
Originally posted by spik View PostCrezi ca Loganul se preteaza la mersul sportiv?
90% dintre 10w40 crapa repede in regimul asta de utilizare si d-aia unii folosesc uleiuri mai bune, ca daca-mi vine a-l lua un pic la ture sa nu scot tachetii prin capota la 6000 rpm.
Iti inteleg ideea la care te referi, doar ca incurci mersul sportiv cu a scoate toata puterea dintr-un motor.Daca prostii ar zbura, ar fi intuneric.
Comment
Comment