oare, e indicat sa mai bag in motor un ulei fabricat in luna a noua 2013?
Ce Tip De Ulei Folositi?
Collapse
X
-
Deja are 3 ani , nu iti recomand sa-l folosesti cu toate ca pe raft poate sta pana la 4-5 ani.
De curand mi-am schimbat uleiul (Elf 900 SXR 5w-40) luat din Carrefour , faza care o tot incearca ei , pun bidoanele mai vechi primele pe raft gen data fabricatie 2015 si chiar 2014 , insa cautat mai bine pe la "fundul" raftului gasit cu data de fabricatie 25.03.2016 (evident ca l-am luat pe acesta).
Nu mai zic de M1 NL 0w-40 la care data de fabricatie cea mai "proaspata" = 2014 asta in Carrefour Braila .Nu le cumpara nici naiba!sigpicLogan , from point A to anywhere in the world .....yeap , no problem!!! but hey!!! you said modern roads right ?
Comment
-
Depinde;
-fabrica merge pe burta si nu scrie/spune nimic....dar nuti imagina ca uleiul lor sau chiar al reprezentantei e proaspat scos din rafinarie
- fabricantii seriosi spun ca rezista 4-5 ani dar ( aici baga fitilul ) in conditii proprii de depozitare...unii spun care sunt, altii nu....si ce garantii ai ca a fost mereu in conditii optime?
Sinteticele veritabile rezista mai bine in timp....semisinteticele sau cele aditivate se duc naiba, aditivii lesina in timp si ramaneti cu o baza minerala...
Din motivele de mai sus eu nu folosesc mai vechi de 1 an
Comment
-
Originally posted by popavlm View Postoare, e indicat sa mai bag in motor un ulei fabricat in luna a noua 2013?
Cel putin ar trebui sa faca reduceri substantiale la pret, oferte de nerefuzat, gen 50% reducere, daca tot nu l-au vandut 3 de ani. Dar lumea cumpara, nu se uita multi la termenul de valabilitate. Cand am luat eu de la autokarma.ro, mi-a atras atentia praful de pe bidoane, asa m-am gandit sa ma uit cand e facut, altfel nu cred ca m-as fi uitat, dar de atunci ma uit.
L.E. @Mr.K, am scris cam în acelasi timp. Perfect de acord cu ce spui.Last edited by Fanez; 23 August 2016, 19:04.
Comment
-
Originally posted by Fanez View PostCel putin ar trebui sa faca reduceri substantiale la pret, oferte de nerefuzat, gen 50% reducere, daca tot nu l-au vandut 3 de ani.
E singura data când am văzut an văzut asemenea reducere. Fervent reduc de la 49 lei la 39, dar mai jos, nu.
Comment
-
Cand am vazut eu cu 39 sau nu mai stiu cat era, era mai ieftin decat elf. D-aia mi s-a parut suspect, nu era nicio reclama de reducere (sau n-am vazut eu).
M-am uitat azi pe un bidon de Elf 5w40, fabricat în 2016. Era doar pentru Renault. . Pret 35,xx lei litrul.
Mobil 1 era 60 si ceva.
Comment
-
L-am luat din Carefura Braila cu 134 lei (bidon de 4L) cica era la pret redus chipurile.
Cel putin stiu de provenienta uleiului ca mai mult ca sigur este in regula + pot alege bidonul cel mai "proaspat" , asa online dai mai putin , insa provenienta indoielnica + nu-ti poti alege bidonul cu cea mai recenta data de fabricatie.Last edited by prometheus; 25 August 2016, 08:30.sigpicLogan , from point A to anywhere in the world .....yeap , no problem!!! but hey!!! you said modern roads right ?
Comment
Comment