Nu este pentru Logan, care apropo are cam 190.000km, pentru el doar Elf am luat , si doar Elf o sa ii iau, nici gand sa vada altceva .
Ce Tip De Ulei Folositi?
Collapse
X
-
Am gasit in Selgros Galati Mobil 1 OW40 New Life la 36 lei litrul. Initial am bagat 4 litri in cos, dar m-am uitat apoi la data fabricatiei si era 2015, fiind 3 ani deja de stat in raft si l-am dus inapoi. Elful pe care-l bagam de obicei era proaspat fabricat de fiecare data, maxim 6 luni avea de la data fabricatiei. Nu am stiut ce sa fac si am renuntat pana la urma. Conteaza si cand e fabricat la ulei, e recomandat sa luam ulei cat mai proaspat fabricat, sau daca se incadreaza in termen nu mai conteaza cat de vechi e?
Comment
-
Originally posted by IancuMIC View PostDa, se poate folosi la motoarele pe benzina (1,4, 1,6MPI) de pe Logan.
Ca nu e cel mai performant ulei de la dacia, e alta discutie.
Comment
-
Originally posted by cosmin_ionut View PostPai cel mai performant de la Dacia ar fi Dacia Oil 5w30 (cred), dar intrebarea este: merge 5w30 intr-un motor 1.4 mpi cu aprox 265 000 km? Intreb pt ca toti mecanicii din service, chiar cei de la Dacia (meridian) recomanda dupa 120.000 km ulei 10w40.
Poate dupa 265 de mii, sa pui 10w 40, dar nu la 120 de mii; eu am ~130 si pun 0w40, fara sa completez un ml, cu schimb la 15 mii.
Daca nu ma insel, prin 2006 se turna 10w si la masinile noi, asa ca orice e posibil.Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.
Comment
-
Originally posted by IancuMIC View Post...
Daca nu ma insel, prin 2006 se turna 10w si la masinile noi, asa ca orice e posibil.
Comment
-
Am ajuns la 6000 km cu Ravenol SSL 0W-40 si am avut surpriza sa constat ca nivelul pe joja a scazut cu aproape 1 mm. Ce-o fi insemnand asta?20180311_133736.jpgM-am născut cu prea puține degete mijlocii în raport cu lumea în care trăiesc.
Comment
-
Originally posted by andreyi View PostMi-am comandat Mobil 1 0W40, dar vanzatorul mi-a zis ca la km mei (163.000 km) e posibil sa-l haleasca si sa tzacane dimineata culbutorii la rece. Deja e al doilea vanzator care ma descurajeaza..dar oricum il pun in motor.
Nu-ti haleste nimic.
Am ajuns la 6000 km cu Ravenol SSL 0W-40 si am avut surpriza sa constat ca nivelul pe joja a scazut cu aproape 1 mm.Last edited by mr.K; 12 March 2018, 12:06.
Comment
Comment