Originally posted by Claudeel
View Post
Schimbare pompa apa
Collapse
X
-
-
Parerea mea dupa citirea celor postate pana acum in acest Thread
Ma apropii de 60000 km, facuti in 8 ani, si trebuie sa schimb distributia pe care nu am schimbat-o pana acum. Cred ca pompa de apa nu o voi schimba daca mecanicul constata ca nu are scurgeri sau altceva, deoarece piesele montate prima oara pe masina sunt cele mai bune, nu voi face cum spun unii ca e necesar sa schimbi si pompa, ca poate iti pica la 90000 km, etc. Eu am invatat un lucru de la tatal meu, care a fost sofer o viata, daca masina merge bine nu umbla la ea, nu-ti face probleme masina sau o piesa nu cauta sa-ti faci singur probleme. Asa ca dragi posesori de Loganuri nu aruncati cu banii inutil.
Comment
-
Eu am deja ~113 mii cu pompa de apa, care se va inlocui spre toamna, odata cu a doua distributie. In mod sigur, nu masina mea e reperul in ceea ce priveste fiabilitatea pieselor de prima echipare. Totusi sa schimbi pompa de apa cu ocazia primei distributii, adica la 60 de mii, reprezinta o alegere gresita. Ceea ce pui dupa aceea, chiar daca e de origine, rar se va intampla sa tina peste o suta de mii.Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.
Comment
-
Originally posted by ionutbsk View PostMa apropii de 60000 km, facuti in 8 ani, si trebuie sa schimb distributia pe care nu am schimbat-o pana acum. Cred ca pompa de apa nu o voi schimba daca mecanicul constata ca nu are scurgeri sau altceva, deoarece piesele montate prima oara pe masina sunt cele mai bune, nu voi face cum spun unii ca e necesar sa schimbi si pompa, ca poate iti pica la 90000 km, etc. Eu am invatat un lucru de la tatal meu, care a fost sofer o viata, daca masina merge bine nu umbla la ea, nu-ti face probleme masina sau o piesa nu cauta sa-ti faci singur probleme. Asa ca dragi posesori de Loganuri nu aruncati cu banii inutil.
Eu am schimbat pompa de apa la fiecare distributie, de fiecare data Pierburg.
Nu aveau nimic pompele, pur si simplu asa imi place mie sa arunc banii.
Poate mai putini decat daca incepe pompa sa curga pe la "jumatatea" urmatoarei distributii.
O pompa de apa nu e o avere.
Comment
-
Originally posted by Hirayama View PostDin partea mea, Pierburg se poate duce pe dunare...
In 2004 cand am luat tigaia, a fost prima piesa care mi-a picat....a inceput sa piarda antigel pe langa la nici 30 000 km.....
Prin comparatie, petarda de airtex luata de taica-meu atunci a tinut primii 140 000 km si am schimbat-o ca asa am vrut...dar nu curgea, nu facea zgomot....
chiar daca oi fi fost eu mai ghinionist, pierburg n-am mai pus si nici nu voi mai pune...
Comment
-
Salut,
Nici eu nu am o parere buna despre Airtex
Cu toate astea, m-a tinut lejer peste 140000 sau cat au fost, fara sa dea vreun semn de oboseala
Am schimbato ca mam plictisit
Dar nu e corect ce am facut......este doar posibil sa fi avut noroc, sa fi tinut la mine si e posibil ca altundeva sa nu mai fie asa
La pompe de apa, daca e facuta ca lumea nu se strica decat din cauza tensionarii curelei
Mai exact, fiecare curea nu are 100% acelasi coeficient de elasticitate ( nus 2 curele identice) si nici mana umana nu le poate strange perfect la fel chiar cu dispozitiv special
Producatorul incearca sa reduca din variatii stabilind acea valoare de tensionare
In realitate, chiar la acea valoare fiecare curea reactioneaza diferit....de la variatii succesive de intindere ( daca nu schimbati pompa si folositi 2-3 curele) se uzeaza si face joc in pinion si presetupa.....
Deci, pe romaneste, daca pompa e bine facuta, se defecteaza totusi de la strangeri si intinderi de curele succesive....de aia va zice so schimbati cu fiecare distributie...
Daca aveti si alte intrebari stiti ca raspund daca stiu....
La mine poate a fost noroc....sau poate a fost si mana......dar eu mereu sunt "norocos" cand vine vorba de motoare
Repet.....eu nu am procedat corect( chiar daca a mers) si nu sunt fan Airtex
Comment
-
Cu tot respectul pt cei de la Autokarma, dar ii suspectez de piese contrafacute, am patit-o cu o pereche de capete de bara "Lemforder" made in Turcia, s-au rupt la montaj, de atunci nu mai cumpar de la ei, poate sunt mai ieftini, dar nu merita.
Referitor la discutie, mi-a intrat si mie pe 6 ani distributia la un 1.5 dci, dar am doar 45kk km cu ea ( a stat o perioada mare pe dreapta ), inca sunt in dubii daca sa schimb si pompa de apa tinand cont ca nu a ajuns la pragul de 90kk recomandat, ci doar a trecut timpul.
Luna asta ii vine randul.
Comment
-
depinde cand planuiesti urmatoarea distributie.
ai de ales ori sa schimbi acum totul si sa stai linistit inca 6-7 ani (merg pe ideea ca faci tot asa putini km) ori sa nu schimbi pompa dar peste 4 ani obligatoriu sa schimbi si pompa si distributia desi poate o sa faci din nou doar 20-30-40miiDacia Logan Prestige 1.6 16v - B 21 xxx
Comment
Comment