Aditivi Motorina

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Originally posted by SYL40 View Post
    1) Stai ca nu inteleg, la ce te referi exact cu 10% ?

2) De ce neaparat norma JASO FC ? Daca e JASO FD e vreo pb ?
    1) Eu stiu ca maximum de amestec pentru masini fara DPF (filtru de particule) e de 50ml ulei 2T la 10l adica 1:200. Am vazut pe foarte multe forumuri auto treaba asta.

Pentru EURO 5 cu DPF (filtru de particule) cea mai stricta recomandare pe care am vazut-o (maximul recomandat) a fost de 1:400 pentru a nu infunda filtrul si a nu se degrada uleiul din motor (in general ACEA C3/C4 - din cauza DPF) de la amestecul ulei 2T motorina. Neaparat uleiul 2T JASO FC pentru DPF.

2) De ce e cel mai bun JASO FC pentru combinatie?
    E special conceput sa arda cu cat mai putina cenusa => infunda cat mai putin catalizatoarele si filtrele de particule (unde sunt prezente). In general e semi-sintetic.
    JASO FB e mineral si arde cu cenusa.
    JASO FD in general e 100% sintetic si problema lui e ca, contine mai multi detergenti decat JASO FC, care nu se ard si ajung in catalizatoare si filtre de particule, chiar daca arde cu putina cenusa.

Eu am cautat un ulei 2T JASO FC la pret rezonabil si pe care sa-l gasesc la discretie fara sa dau tzanspe mii de telefoane sa-l caut. Asa ca folosesc ulei 2T JASO FC semi-sintetic din Kaufland la 25RON/l (bidon galben). Are si un tub de plastic care iese din bidon si cu care pot sa il torn in recipientul cu care bag in rezervor.

Comment

Working...
    X
    Anulare DPF
    Politica de Securitate Google