Ce ulei folositi?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Este adevarata povestea cu uleiurile ,,PECO" cu mentiunea ca trebuiau schimbate mai des.
    Daca le lasai 15000 de km ti se ducea naibii motorul.

Comment

• Eu din cate am citit pe aici vad ca elf,castrol si mobil 1 este folosit tare ..Nu inteleg din sondaj cum sa dus dacia oil asa tare in clasament...

Comment

• ELF Excellium sau Evolution

In comert (la Metro si Selgross) exista doua tipuri de ulei Elf, ambele 5W 40, unul e Evolution SXR si celalalt Excellium NF. Care e mai bun pentru o motorizare 1.4?

Comment

• Ia Excellium ca e de productie mai noua.
          Oricum sunt foarte asemanatoare, deci nu pierzi sau castigi nimic, oricum alegi

PS: cu oloiurile alea de ''PECO'' faceai in conditii bune 2-3000 km maxim, dupa care puteai sa le arunci. Daca dadeai si forja la masina, ''garantat'' la 2000 km trebuia aruncat.
          Seturile motor tineau in cele mai bune conditii 100-120000 km (o cauza fiind uleiu' bun folosit).
          Last edited by Octavian; 10 November 2008, 21:08.

Comment

• Evolution nu se mai produce, poti lua oricare din ele, sunt la fel dar Excellium e produs mai recent.
            Cel mai nou proiect auto din România!
            Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

Comment

• Aralul cum e ? Eu numai din asta am folosit

Comment

• E foarte bun Aralul!Poti sa cauti pareri si in alta parte, o sa te convingi
                In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• Originally posted by Octavian___30 View Post
                  cu oloiurile alea de ''PECO'' faceai in conditii bune 2-3000 km maxim, dupa care puteai sa le arunci. Daca dadeai si forja la masina, ''garantat'' la 2000 km trebuia aruncat.
                  Seturile motor tineau in cele mai bune conditii 100-120000 km (o cauza fiind uleiu' bun folosit).
                  Eu la cea veche (Dacia 1310) am 150 000 de km...Am schimbat setul motor o singura data...Ulei am pus doar d'ala din Peco si masina inca mai functioneaza destul de bine...

Comment

• Tweety, acum zi-ne si noua ca trebuie sa ai informatia exacta si corecta odata ce lucrezi la DACIA, ce ulei se pune prima data din fabrica la motoarele noastre?

Comment

• Originally posted by TWeetY View Post
                      Eu la cea veche (Dacia 1310) am 150 000 de km...Am schimbat setul motor o singura data...Ulei am pus doar d'ala din Peco si masina inca mai functioneaza destul de bine...
                      Pai vezi, eu ce spuneam? La cati km ai schimbat setu?

Eu Tweety am acasa Dacia1300 cu setul original, are 100000 km la bord si merge brici (143 pe gps), nu papa gram de ulei (inca). O am de 2 ani, inainte a fost a lu vecinu care a circulat foarte putin cu ea, in ultimii 7 ani a stat in paragina. Am luat-o eu cu 200 Euro, i-am facut caroseria si e OK.
                      Acum in ea se gaseste oloi Mobil 10W40 (de ~20000 km, facut un schimb).

Am folosit si oloiuri minerale dar se faceau ''apa'' la forja si suna ca dracu motoru.

Comment

• Dupa ce cetisi 78 de pagini incerc sa dau o concluzie si nu prea reusesc
                        inainte a trebui sa spun ca am un 1.6 mpi din 2005 luat la sh ,masina are 34000 km la bord ,si doua revizii la dacia la 10000 si 24000 , uleiu pus la revizii este dacia oil [scrie pe factura] la 10000 si elf 10w40 la a doua [ce am eu acuma] uleiul are o tenta maro inchisa [jola] parca nu a trebui schimbat ,dar toata lumea recomanda sal schimb [ca cica e bine ,dar eu nu inteleg de ce]

deci daca am de ales la acelasi pret [sau putin mai mare ] sa iau orce ca e mai bun ca dacia oil daca se poate 5w40 , nu as lua alceva mai bun gen 0w40 sau 5W30 sau 0W30 findca pretul mi se pare cam mare ,sa nu uitam ca masina e un low-cost si nu prea vad rostul sa dau 200 ron pe un ulei pe care il arunc dupa 10000 km e cam neeconomic

deci eu ce bag ? Merg in special prin afara orasului , nu prea ii dau in goarna,cam 10- 15000 km pe an , nu vreau nici sa dau 250 la un schimb de ulei dar nici sa imi bat joc de motor
                        deci uleiul sa fie peste dacia oil ca , calitate dar aceeptabil si pentru motor si pentru buzunar ,
                        nu prea am experienta ,in a batrina bagan tot ce gaseam mai ieftin si mergea struna
                        baiatu cu lenuta monteza filtre polen , alarme si alte cele

Comment

• Baga un 5W40 de la ce producator vrei tu, alege unu' pt care simti o afinitate )) Castrol, Elf, Aral, Mobil, Valvoline, Havoline etc...
                          Vorbind la nivel de amator, ce se vede din fisa tehnica, toate au caracteristici foarte apropiate, nu iei teapa daca alegi unu' in detrimentul altuia, nu s-au auzit lucruri rele despre unul sau altul.

Linistit poti sa te ghidezi dupa rezultatele polului si sa alegi.
                          Personal as merge pe un Castrol sau Mobil.
                          Dar si restu' sunt OK (Valvoline spre ex, am auzit numai lucruri bune bune despre el)

Comment

• Am citit o gramada de pagini pana acum si totusi nu m-am lamurit ...Am vazut ca se folosesc diverse marci de uleiuri...Intrebarea mea este ..Care e diferenta dintre un ulei sintetic si unul semisintetic???...In carnetul de intretinere al masinii sunt date tipurile de ulei in functie de temperatura...E vreo diferenta in afara de chestia asta intre ele ?
                            In viaţă risipim ani, iar la moarte cerşim clipe...
                            sigpic

Comment

• Exista orice fel de informatie cauti pe thread-ul asta, cu conditia sa dai "search" de fapt, este atat de complet incat poate fi inchis cu lejeritate pentru ca tot ce facem e sa ne repetam la fiecare cateva zeci de posturi
                              In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• Salutare tuturor
                                here is my story first... Mi-am cumparat un logan frumusel, 1.6 mpi la app 68 de mii km.Destul de mult o sa ziceti...Dar mentionez ca este in perfecta stare de functionare...Si sunt f multumit d el. Acum sunt la aproape 76 500 si ma gandesc sa fac schimbul de ulei. Mentionez ca sunt incepator si nu sunt inca initiat in tainele acestea. Am vb cu fostul proprietar si ultimul schimb de ulei l-a facut la 62 000 km si ca el a folosit numai ARAL.Am citit iar parerile sunt impartite. El mi-a recomandat sa folosesc in continuare acelasi tip de ulei, insa cer si parerea voastra. Credeti ca ar trebui sa folosesc si altceva ptr o durata cat mai lunga a motorului?Precizez ca am un stil de condus indreptat catre sportiv. Inca o intrebare, legata tot de ulei...Treapta I si a II-a de viteza tind sa intre putintel mai greu fata de celelalte care intra la "bobarnac" cum se zice.Ar trebui sa ma ocup si de cutia de viteze? Va multumesc anticipat si sper ca nu am deviat de la subiect, iar daca am facut-o nu ma injurati ff tare, sunt incepator
                                astept raspunsuri...Inaintez in km
                                bafta all!
                                SUCCES is MY only motherfucker option , failure's NOT!!!

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google