pun ce e mai ieftin si mai prost ca elf-ul 10W40 e 20 lei litru in real
Ce ulei folositi?
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Tocmai am achizitionat 4 litri CASTROL 5W-40 C3. Acea A3/B3, A3/B4/ C3.
pe unele site-uri zice ca e dedicat pentru dizal, dar din cate mai stiu si eu respecta normele si pentru benzinare.
Am facut sau nu o alegere buna?Attached Files
Comment
-
Parerea mea e ca va agitati prea mult cu uleiurile astea....la ce motorizari sunt pe Dacia(1.4, 1.6, 1.5) de capacitate destul de mica e important ca orice ulei folosit sa se incadreze in indicii de vascozitate si normele scrise in cartea masinii...sunt motoare care au peste 200.000 km facuti numai cu Dacia Oil in conditii de mers de oras si nu au nici o problema ....va axati din cate vad pe uleiuri gen Castrol si Mobil ....care sunt pe toate gardurile (nu ma refer la uleiul adus din afara care chiar este de calitate) facute cine stie pe unde si daca au o anumita eticheta gata sunt mai bune decat cele folosite de DaciaLast edited by gmv97; 14 October 2009, 18:40.In viaţă risipim ani, iar la moarte cerşim clipe...
sigpic
Comment
-
Am nevoie de ajutor!!! In urma cu cateva zile printr-o minune inginereasca am ramas fara ulei in cutie (cativa dintre voi stiu asta). Toate bune si frumoase, asta e, l-am schimbat, cum eram pe fuga, noapte, imi trebuia masina sa ajung acasa, am luat 3 litri de ulei de la OMW (parca?) pentru cutia de viteze 75w90. Care e problema, inainte sa patesc faza cu scursul uleiului din cutie, cutia de viteze imi mergea perfect. Acum insa, dupa cateva zile (am zis ca se mai unge, cine stie), aflu ca sunt necesari vreo 3.5 litri. Care mi-e problema, simt ca imi intra in viteze mai greu (in special 1 si 2) iar cand retrogradez e durere, trebuie sa folosesc nitel mai multa forta fizica si nu conteaza daca e calda sau nu masina, inainte si rece si calda intra usor in viteze, cu uleiul nou e nasoala treaba. Deci, vreau raspunsuri concrete in special de la cei care au schimbat uleiul cutiei de viteze:
1) sa completez cu inca ~ jumatate de litru cu acelasi ulei 75w90?
2) sa schimb uleiul cu totul (75w80, Elf parca)? Daca da, la intrebarea 2 vreau sa mi se raspunda cat ma costa si unde gasesc mai ieftin.
Multumesc, va rog sa ma ajutati, imi intra mai greu in viteze.
Comment
-
Alex,scoate uleiul ala afara cat de repede poti...nu e bun pentru cutiile noastre...trebuie sa aiba indicii de vascozitate 75 w 80...poate fi dacia extragear sau texaco sau Elf nfj,trj,etc...eu personal am bagat Elf pe care il gasesti in vitan.Iti pun si o poza sa vezi cum e sticla...Attached Filessigpic
Comment
-
Sa iau 4 litri si sa bag 3 jumate'? Nu vreau sa am surprize cu cutia, bine ca nu prea prind motorul sa se incalzeasca la 4 linii sa o alerg, am mers usurel zilele astea, ma enerveaza in draci a 1-a si a 2-a, parca am 1300 cu cutie uzata din '69.
edit: pana nu ma vad cu uleiul masina ramane in parcare. Primul drum tot la mesterii aia din Aparatori.
Comment
Comment