am vazut clar ca are toate normele si ptr benzinar..,la banii astia ar mai fi si castrol 5w40 magnatec
Ce ulei folositi?
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Originally posted by mumus View Post................................
Ma speriat Octavian30... oare elf evolution sxr 5w40 chiar daca are aceea A3 ..poate fi un ulei mai mult ptr diesel?
...................
Nu ai de ce sa te sperii, eu am spus doar (exagerat prin argumente) ca daca am de unde sa aleg, as alege ceva mai dedicat pt benzinar, dar atata timp cate are A3 nu e nici un stres.
Cu nr de base (TBN) ca are 9 nu e o problema, eu stiam ca ce e mai sus de 8 se duce spre dizal, dar se pare ca ce e intre 7-10 TBN e pt benzinare(si dizal) si ce depaseste 10 sunt dedicate dizal.
Imi pare rau ca te-am zapacit un pic, am exagerat (citind din fisa)
Oricand as prefera un Elf SXR 5W40 decat un DaciaOil 5W30.
PS: si Mobil1 5W30 ESP(ce am in motor) spune ca e pt dizaluri d-astea noi cu filtru de particule, apoi abia spune ca e bun si pt benzinare (ca cica protejeaza catalizatoru).
Mai citesc din internet razboiul dintre Amsoil si Mobil1, dupa testele facute de ei, arata ca TBN-ul la M1 5W30 e 8,45 (deci cam la fel cu SXR) si la Amsoil 5W30 12,45 si ei(Amsoil) se lauda cu asta ca e foarte bun asa mare (bine, ca manca rahat mult e partea II).
Comment
-
Am terminat cu ghinioanele, am luat azi 4 litri de ulei pentru cutia de viteze ELF nfj 75w80, mi l-au pus doreii, iar diferentele s-au simtit de cum am bagat in viteze, merge perfect, intra foarte frumos si usor in viteze, 3 litri jumate au bagat, franez de-a dragul ca inainte cu frana de motor si intra si-n a 1-a usor din mers asa cum vroiam. Ma bucur ca a fost de la ulei, nu mai simt toate fierataniile din cutie cum se freaca, ce conteaza vascozitatea asta. Multumiri lui Dragman!
Comment
-
ok Tavi...am sa raman tot pe elf...am gasit in Selgros 4 litri cu 130 ron ...as fi incercat si eu un mobil esp..dar pe nici un ambalaj nu am gasit tara producatoare...doar stickere lipite peste ambalajul original.Last edited by mumus; 15 October 2009, 19:47.Un om inteligent nu va fi niciodata rau. Rautatea se naste din prostie, inferioritate si frustrare.
Comment
-
Nu-s stickere, pe prima parte vezi descrierea sumara a oloiului(plus ca pe spatele ''stickerului'' scrie descrierea si in alte limbi) si pe a doua parte (ce e lipit de bidon) e fisa cu instructiuni de utilizare/fisa securitate/tehnica ceva de genu, deci doua treburi diferite (asa apare si daca il iei din Germania, Olanda etc).
PS: am verificat ce are cumnata-mea in Clio III 1.2 16V , Elf 5W40(schimbat in reprez), deci clar am exagerat.
Comment
-
Pe ambalaj (nu pe ''sticker'') scire Made in EU, tot pe ambalaj e trecut codul tarii de provenienta.
Scuze de pozele facute cu telefonu.
Exact la fel e si la M1 5W30 (dar asta mi-a fost la indemana).
Comment
-
tu de unde stii de faza cu codul de bare? eu ma gandeam ca,ca la orice alt ulei..tre sa scrie clar : Made in.
nici macar made in Eu nu e trecut pe cutiile astea.si m-am uitat in 4 magazine
si astea de aici din BV au pe eticheta aia mare..una mult mai mica pe care scrie in roUn om inteligent nu va fi niciodata rau. Rautatea se naste din prostie, inferioritate si frustrare.
Comment
-
Cod bare....
Originally posted by mumus View Posttu de unde stii de faza cu codul de bare? eu ma gandeam ca,ca la orice alt ulei..tre sa scrie clar : Made in.
nici macar made in Eu nu e trecut pe cutiile astea.si m-am uitat in 4 magazine
si astea de aici din BV au pe eticheta aia mare..una mult mai mica pe care scrie in ro
Eu am luat acum o saptamana Mobil New-Life 0w-40 din Selgross Made in UE (nu cum am auzit ca unele sunt de la turci (Turcia nu e Made in UE)...parca ESP-ul 5w-30, sper sa nu fac vreo confuzie) iar la origine iti vand un pont cum iti dai seama unde e facut (apropo de Made in UE)....CODUL de BARE...si citesti primele 3 cifre din cod (numai cel cu 13 cifre) ...vezi aici http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_GS1_country_codes si eu am 505xxxx xxxxxx adica MADE IN U.K.....super
si o alta chestie legata de coduri..in general.. retine cele 3 cifre inainte de cumparare daca nu esti sigur unde e produs...adica atentie la FAKE-uri adica nu poate sa aiba cod ex: 594xxxxxxx (Romania) si sa scrie pe el made in altceva decat Romania... deci e un FAKE...sau multe alte exemple pe care noi nici nu lebagam in seama, si de aici ideea aceea ca..."Mama ce am luat made in xxx e tare dar cand te foloseste de acel produs si realizezi intai ca e naspa si apoi daca mai aflii de la altii chestia cu cod-ul, iti dai seama prea tarziu ca ai luat teapa.
O atentie f mare la cele pe care nu scrie unde e produs dar dati de cod 690xxxx xxxxxx pana la 695xxxx xxxxxx China,Last edited by McDan; 16 October 2009, 09:05.
Comment
Comment