Ce ulei folositi?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by cristianionut View Post
    .......................................
    .................................................. ......................
    - nu pretul face un ulei bun, ci datele tehnice care unele sunt mai greu de gasit, dar acest lucru e dificil de comparat pentru un conducator al unei masini care nu are cunostinte tehnice in domeniu.
    - dar nu trebuie uitat ca in conditii normale de exploatare, proiectantul masini a calculat exploatarea masini-motor in anumite conditii, cu un ulei cu o vascozitate specifica cu un timp de exploatare.

Deci raman la ideea ca un ulei specificat pentru masina, schimbat regulat, este cheia.
    ...............................................
    Date fiind adaosurile diferite din magazinele noastre, posibil sa nu te poti axa dupa pret cand vrei sa iei ceva de calitate. Un sintetic bun il gasesti si la 50-55 lei si la 75-78 lei, exact acelasi produs.
    Dar, daca preturile ar fi corecte d p d v comercial, mai tot timpul, uleiul mai scump, e si mai bun.
    La ce date tehnice te referi ca sunt greu de gasit? Cam toate uleiurile (numai la DaciaOil nu gasesti) au fisa de prezentare, iar dupa fisa, toate sunt aprox la fel, cu foarte mici diferente si nu sunt asa de greu de citit/interpretat.
    Daca te referi la teste de uzura, vascozitate, corect, astea sunt mai greu de gasit.
    Vascozitatea specifica la benzinar spre exemplu, nu e batuta in cuie: constructoru recomanda 0W30, 0W40, 5W30, 5W40, 5W50, 10W40.

PS: Dacia nu recomanda sub nici o forma 0W30 sau 5W30 la dizal, dar tare as fi curios sa vad ce vascozitate mai are un 10W40 la 110-120 grC fata de un 5W30 sintetic.
    Last edited by Octavian; 8 February 2010, 10:05.

Comment

• Vascozitatea apei
      In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• Este la Metro la oferta acum Mobil SUPER 2000 10w40 la bidoin de 4 litrii la pretul de 107 ron, cum este acest ulei , ceva pareri ?
        sigpic

Comment

• Nu merita. Mai pune 20-30 ron Max si ia un full sintetic (Elf, Aral, Valvoline)

Comment

• Cumpara Valvoline, au cel mai bun raport calitate pret: 33 ron/L.

Comment

• Mersi darkside, inca nu trebuie sa fac schimbul , mai astept pana in vara , dar ma interesez de pe acum, am tot urmarit topicul acest dar vad ca parerile sunt cam impartite , as vrea ceva bun dpdv al calitatii, firma nu conteaza asa mult.(Aral, Castrol, Mobil,Elf..etc.) Aici fiecare are o parere si inca nu m-am decis 100% ce sa iau exact, as vrea totusi sa scap de zgomotul metalic in turatii mari (am remapare)
              sigpic

Comment

• Poti opta pentru ceva mai bun si sa iei doar 3 l de ulei...este arhisuficient. Mai bine dai 120-130 Ron pe 3 ulei bun decat 4 l la acelasi pret dar un ulei mai slab.

PS: Cezar, tranti-l-ar boala de Valvoline ca eu l-am luat cu 50 Ron litru 5w40 Syn Paua

Comment

• Originally posted by Cezar View Post
                  Cumpara Valvoline, au cel mai bun raport calitate pret: 33 ron/L.
                  Au si ei (Valvoline) uleiuri scumpe 0W30 sau 5W30 sau 0W40, gama Valvoline MXL si XL-III, sunt cel putin la fel de scumpe ca un Mobil1 ESP 5W30 sau 0W40.
                  SynPower simplu, cred io ca e gama de buget la Valvoline, cum e Mobil Super la Mobil1 sau Castrol Magnatec la Castrol.
                  Deci in concluzie, vrei un ulei de calitate superioara, dai banu indiferent de producator (ceva brand cunoscut desigur).

PS: deci nu cred ca un Valvoline SynPower 5W30 e la fel de bun ca un Valvoline SynPower XL-III 5W30 sau MXL 5W30...
                  Sa le ia naiba
                  Last edited by Octavian; 8 February 2010, 12:11.

Comment

• mobil 1 5 w 40 motor diesel sunt foarte incintat de cum merge cu acest ulei ....
                    sigpic http://www.loganclub.ro/forum/sm_01_uli-t17461p16.html

Comment

• E o gama mai ieftina Valvoline: DuraBlend si MaxLife

Comment

• Dura blend e ok, macar spun din start ca e semisint.
                        Max Life probabil e ce am spus eu MXL sau altceva, in orice caz, e ''negura''.

Comment

• Am spus in acest topic ca la Valvoline sunt urmatoarele produse:

MaxLife, pentru masini cu numar mare de kilometri unde e necesar o revigorare a garniturilor si motorul are un consum de ulei,
                          Durablend, un produs popular,
                          Synpower, versiunea de top.

atentie, la aceste 3 produse puteti gasi vascozitati identice, dar cu formule de fabricatie diferite.

Comment

• SynPower vresiune de top, atunci si asta e divizata.
                            De ce un SynPower 5W30 e 30-35 lei, si un SynPower XL-III e cel putin dublu la pret??
                            Aaa da...formula de fabricatie diferita, prima data il incalzeste, apoi gateste.

Comment

• Ala XL-III e cu "Made in USA" pe ambalaj...cel putin asa am vazut pana acum. SynPower-ul "normal" e Made in Olanda" si depinde de unde il iei...eu l-am luat cu 50 ron/litru...deci nu chiar ieftineala

Comment

• De ce un SynPower 5W30 e 30-35 lei, si un SynPower XL-III e cel putin dublu la pret??

Normele de utilizare sunt diferite, adica pe langa norma generala (gen API) mai sunt si specifice (gen Vw 50400, 50700 pentru filtru de particule, unde continutul de cenusa trebuie obligatoriu sub 1).Pentru a intruni aceste conditii procesul de fabricatie are costuri mai mari.

Valvoline se fabrica in Olanda si in America-USA.In romania se gasesc produse din ambele tari, dar o varietate restransa din catalog.In calitate de utilizator de masini am folosit multe produse de la ei si sunt ok, chiar super raport pret calitate.
                                Pentru Logan recomand Durablend 5w 40, care la unele magazine se poate gasi la 150 lei bidonul de 5litri, care rezista 15 000 de km la o exploatare normala a masini.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google