Ce ulei folositi?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by vllad View Post
    ...[snip]De asemenea prin contracte , daca renault in garantie obliga sa folosesti Dacia OIL [snip]...
    La mine nu scrie asa ceva - nici in garantie, nici in manual, nici in carnetul de intretinere, nici in vreun contract. Scrie despre gradatia si norma uleiului, nimic despre firma producatoare. Nu mai dezinformati.

Comment

• nu ma refeream la carnetul de garantie, ma refeream la contractul dintre elf(total) si renault.
      Cand te duci in service dacia ce gasesti, dacia oil , la un pret mai mic si eventual(dar nu peste tot) elf la un pret mai mare; nu o sa gasesti in service dacia autorizat, castrol sau mobil, eu unul nu stiu cel putin nici unul;

Nici o firma nu are voie, cel putin din punct de vedere al legislatiei europene sa-ti zica sa cumperi produse de la alta firma, negru pe alb, trebuie sa dea niste norme generale, standarde.

PS. acesta este dezavantajul scrisului, daca stateam de vorba ne intelegeam mai bine.

Mai mult, ca parte aplicata, cumpara ulei sa zicem castrol, si se defecteaza masina pe garantie, cum, cand crezi ca se va rezolva.

exemplu vazut de mine, la un service care este agreat dacia(nu reprezentanta), dar face si alte masini, vine un nene cu 4 l de ulei la dci, repsol parca, baiatu ii spune ca ii mai trebuie, normal, si sa se duca sa mai cumpere 1l, pe care il are si mai incolo.
      nenea se duce si cumpara o cutie metalica de 400-600 gr. de ceva ulei mai gros, ca sa-l amestece cu uleiul respectiv, baiatu nu a fost de acord si i-a pus vreo 300gr, de elf Ca avea butoiul de 200L in hala (apropo aveau 1 buc butoi elf 10w40, + 1 bucata butoi elf
      5w30, produse la Brasov cu pompe pe ele, si iesi mai ieftin decat imbyuteliat) pe sub mana ca sa nu-si bata joc de masina.

Comentariile sunt de prisos
      Last edited by vllad; 14 July 2010, 13:44. Reason: Automerged Doublepost

Comment

• Buna ziua. Urmeaza sa fac revizia la 90.000 km la dCI, pana acum s-a folosit ELF 10 W40 si Mobil 10 W40 , nu sunt multumit de Mobil si as dori sa incerc altceva. Ce mi-ati putea recomanda , sau sa revin la ELF 10 W40 ? M-am gandit si la Castrol EDGE 5 W40 , dar imi este sa nu am probleme la presiunea uleiului apoi , cum am citit cu o pagina sau doua inainte. Multumesc.

Comment

• Castrol Edge Turbo Diesel 5W40 sau Mobil 1 0W-40 Turbo Diesel. Cel din urma este excelent, ulei de top dar si pretul este piperat, undeva la 55 lei / litru. Edge TD este mai accesibil dar nu ieftin.
          '08 Logan Prestige PH1 - 1.6 16V - Mineral Blau Pearleffekt

Comment

• cred ca un castrol magnatec 5w40 este cel mai ok

Comment

• Originally posted by vllad View Post
              ......................
              ............nu o sa gasesti in service dacia autorizat, castrol sau mobil, eu unul nu stiu cel putin nici unul;

Nici o firma nu are voie, cel putin din punct de vedere al legislatiei europene sa-ti zica sa cumperi produse de la alta firma, negru pe alb, trebuie sa dea niste norme generale, standarde.
              .................................................. ............

Mai mult, ca parte aplicata, cumpara ulei sa zicem castrol, si se defecteaza masina pe garantie, cum, cand crezi ca se va rezolva.

exemplu vazut de mine, la un service ........... vine un nene cu 4 l de ulei la dci, repsol parca, baiatu ii spune ca ii mai trebuie...............
              nenea se duce si cumpara o cutie metalica de 400-600 gr. de ceva ulei mai gros, ca sa-l amestece cu uleiul respectiv, baiatu nu a fost de acord si i-a pus vreo 300gr, de elf .....................
              Numai tampenii vorbesti.
              Daca tu n-ai vazut service autorizat Dacia care sa aibe si alte uleiuri inafara de DaciaOil, nu generaliza. Sunt destule.
              Ce legislatie europeana, ce negru pe alb? Toate uleiurile sunt supuse unor norme, daca soliciti un certificat de conformitate, in 99% din cazuri (daca e service, nu garaj de cartier) il primesti.

Exemplul cu baiatu din service: a procedat corect date fiind imprejurarile, la fel as fi procedat si eu.
              Mai bine completez cu ce stiu eu ca e mai sigur, decat sa completez cu o marmelada.

Comment

• 1. Nu trebuia sa scriu service autorizat, dar n-am mai putut modifica, trebuia reprezentanta Dacia.
                2. MA refeream la ce a spus antevorbitorul ca nu ii scrie pe carte sa foloseasca elf sau Dacia, dar DACIA recomanda Dacia Oil sau accepta si ELF,, din motive de marketing; si da firma X nu te poate obliga in scris sa folosesti doar produsul de la o firma Y; practici neconcurentiale.
                3. Referitor la faza prezentata, de acord, vroiam doar sa subliniez ce minte au unii, si dupa aia, vor garantie sau nu-i buna masina.

Comment

• Exista reprezentante Dacia in Bucuresti de unde poti opta pentru uleiuri Mobil, de exemplu.
                  Last edited by darksid3; 14 July 2010, 18:38.
                  In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• Da, Auto Marcu's Group eu numai acolo am facut reviziile

Comment

• N-am vrut sa dau nume, exact, AMG e una dintre ele.

Comment

• Exista reprezentante in toata tara (Arad ca exemplu) unde poti opta pentru Mobil, Castrol si ce mai au pe acolo, astea doua mi-au sarit mie in ochi.

Sigur ca daca nu le spui nimic, baga DaciaOil.
                        Am si vazut in inginer mai batran asa cum se uita cu dispret la Mobilu1 meu 5W30, ceva de genu ''ce bah..asta e ulei?'' .

Pana acum 2-3 ani mai erau capsati astia in service ''domle daca nu bagi uleiu nostru, perzi garantia'', dar le-a trecut (prea multi folosesc alte marci).
                        Last edited by Octavian; 14 July 2010, 18:46.

Comment

• Mie nu mi-a recomandat nimeni o anumita marca de ulei, nici Dacia, nici altceva, nici in acte, in scris, si nici la service, verbal. Si nici n-am vazut nicaieri scris asta, decat aici, pe forum. Repet: la mine in acte nu apare nicaieri sintagma Dacia Oil sau cuvantul Elf - apar numai gradatiile si normele. E prima Dacie pe care o am, luata in decembrie 2008. O fi fost inainte o astfel de recomandare si n-am apucat-o eu.
                          Oricum, Dacia nu are voie sa faca asta din cauza legii concurentei - oricat de mult si-ar dori asta merketingaii de acolo.

Comment

• Ok, e foarte bine;
                            La Galati si Braila in reprezentantele Dacia, Sau Dacia Renault, nu au, si nici nu am intrebat daca ma lasa sa bag altceva.
                            De Bucuresti stiam ca la Autocobalcescu au promotii, oferta destul de des la elf, si parca si adras tot dacia, elf foloseste.

EU fac schimbul de ulei, filtru si placute, la un service agreat, pretul e acelasi ca peste tot(piese de origine), in schimb am manopera gratuita.

Sper ca nu se considera reclama.

Scorilo de acord cu ce spui, ne intelegem; acum ar mai fi o chestie, probabil ca totalul a dat discount destul de mare pt. retelele dacia, renault, si mai ales este posibil ca daca cumpara numai de la ei sa aiba un mic procent in plus (bineinteles nu recunoaste nimeni); ceilalti prod. de ulei nu s-au interesat de logan de la aparatie si chiar si acum tin pretul putin mai sus; probabil ca anumite reprezentate baga si altceva, si este datorita cerintei clientilor care s-a diversificat de a lungul timpului.
                            Last edited by vllad; 14 July 2010, 20:39.

Comment

• Originally posted by Octavian___31 View Post
                              Exista reprezentante in toata tara (Arad ca exemplu) unde poti opta pentru Mobil, Castrol si ce mai au pe acolo, astea doua mi-au sarit mie in ochi.

Sigur ca daca nu le spui nimic, baga DaciaOil.
                              Am si vazut in inginer mai batran asa cum se uita cu dispret la Mobilu1 meu 5W30, ceva de genu ''ce bah..asta e ulei?'' .

Pana acum 2-3 ani mai erau capsati astia in service ''domle daca nu bagi uleiu nostru, perzi garantia'', dar le-a trecut (prea multi folosesc alte marci).

Asa mi-au facut la prima revizie (si ultima ca am facut ceva pe garantia lor). Mi-am luat catrafusele si am plecat pe loc din service. Alta firma (tot reprezentanta) au acceptat fara nici un fel de probleme uleiul si filtrele mele.

Comment

• La calarasi ''CONDORUL'' concesionar Dacia-renault au MOBIL ca alternativa la dacia oil.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google