sa ai incredere in dacia???are you ok???eu nu am incredere in dacia nici macar sa-mi dea bani..la WC m-au pus sa turez dieselul in rodaj pana la 3000rot si maxim 130kmh???!!!!aia habar nu au ce-i aia masina diesel..asa ca vai de mama lor..o sa incerc sa-mi schimb uleiul dacia cat mai curand posibil..sper sa fie cam pe la 5000km..orice numai sa nu mai aud de dacia si de lucruri facute pentru Romania. in buzau la dealerul de aici am vazut ca merge sa vii cu uleiul tau. si vad ca, Castrol e recomandat de multa lume pe aici.
Ce ulei folositi?
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
man inca o data iti spun poti sati pui ce ulei vrei tu este dorinta ta
daca nu aveai incredere in dacia atunci de ce ti-ai mau luat logan doar pentru pret??
mai puneai o mie doua sau cit mai trebuia pentru urmatoarea masina ca pret din romania si nu aveai de a face cu dacia si lucrurile facute de romani si pentru romaniatoora,llumar fata spate,zender,borla,calc reno sport,1.6 93cp,vw mk1,1.8,sparco sprint,roll bar omp,centuri 6 puncte sandtler,bf goodrich,bbs,borla
Comment
-
@Sorin..da man ai si tu dreptate..dar petru 9000 de euroi si-au batut joc de masina. finisaje, tapiserie, surubaraie, inchiderile, etc...e vorba de 9000 de euro nu un sh adus din germania. Nu la-m luat pentru pret..ci pentru motor. Cel mai ieftin diesel nou. Asta a fost tot! Mai puneam 2000 si luam Astra! Dar cu banii aia mai traiesc si eu ..ca nu dorm in masina. Totusi eu am avut incredere in dacia si in special in dieselache..dar celelalte nu se justifica..politica de preturi in special..
Bafta
Comment
-
rog sa ramanem la subiect: uleiul nu increderea in Dacia si calitatea masinilor facute de Dacia.
@vladislavdraq: din ce vad eu pe site-ul motul atat cel 0w40 cat si 5w40 au indice API SL (in fisierul xls cu oferta). Sper sa te ajute fisierul de mai jos unde ai standardele API pentru uleiuri atat pentru benzina cat si pentru diesel.
In Manualul de la Dacia sunt trecute toate uleiurile posibil a fi folosite. Pentru clima de la noi din tara consider ca un 5W40 cu standard SJ/SL este arhisuficient (daca esti obsedat te poti uita si spre uleiuri SM - am vazut Valvoline cu standard SM in Cora).
Sunt de accord ca tehnologiile noi de la uleiuri (Ester la Motul, Magnatec la Castrol, etc) asigura o mai buna protectie motoarelor si nu sunt doar o chestie de marketing insa intreaba-te daca pentru un 1.4 8v, care e un motor care si-a cam trait viata, nu cumva e mult mai bun decat uleiul care ii e suficeint lui.
La intrebarea 2 iti spun ce mi-au zis mie la service cand am facut revizia: sunat la aia si intebat ce ulei baga .... raspunsul Dacia Oil sau Elf .... bun ...le-am zis ca Dacia doar "recomanda" asta, nu obliga si ca in manual scrie ca pot folosi si alte marci care au uleiuri cu aceleasi caracteristici cu cele din manual .... raspunsul lor: da, va punem ce ulei aduceti daca are caracteristicile ca cele din manual dar mentionam asta in carnetul de intretinere si daca o sa aveti in perioada de garantie probleme la motor din cauza uleiului atunci ioc garantie ...Attached FilesDacia Logan Ambition 2006 1.5 dci 65cp
10.000 km - 22.01.2007
Comment
-
poate ar fi bine sa mentionam ca Lubrifin a fost cumparat de grupul Total. grup care detine si Elf. grup care face, printre multe altele, si uleiul Total (Quartz) un ulei excelent de altfel (e recomandat pe Peugeot, Citroen).
nu stiu cat de varza e uleiul Lubrifin dar sunt sigur ca Dacia nu incheia un parteneriat cu un producator de ulei dupa care sa se apuce sa schimbe pe garantie zeci de mii de motoare.
eu as vedea parteneriatul Dacia - Lubrifin ca o extindere in Romania a parteneriatului Renault - Elf (Total)Dacia Logan Ambition 2006 1.5 dci 65cp
10.000 km - 22.01.2007
Comment
-
Salutare. La primul Logan (1.4) am folosit Mobil1 5W40. Acum cu Loganul nou (1.6 16v) ma apropii de 7000 km si ma gindesc sa fac primul schimb. Probabil ca o sa ma opresc tot la Mobil1.
Ce ziceti de Aral? Vad ca mai toti posesorii de masini nemtesti vorbesc de uleiul asta care mie mi-a fost complet necunoscut pina recent.
Comment
-
Din cate stiu eu Aral il folosesc cu precadere cei cu motoare VW.
Dupa ce te hotarasti la o clasa de uleiuri (de exp. 5w40) poti sa iti faci o idee daca un ulei este mai bun decat altul astfel:
- daca este full sintetic sau cu tehnologie sintetica (de sinteza sau semisintetic). Evident full sintetic e mai bun.
- in fisa tehnica te uiti la vascozitate (la 40 grade Celsius si la 100 grade Celsius. Prima ar trebui sa fie cat mai mica iar a doua cat mai mare)
-in fisa tehnica te uiti la indicele de vascozitate (cu cat e mai mare cu atat vascozitatea uleiului se schimba cat mai putin in plaja de temperaturi de functionare a motorului deci protectie mai buna pentru motor)
-in fisa tehnica te uiti la TBN (total base number). Este o masura a capacitatii uleiului de a neutraliza acizii. Cu cat e mai mare cu atat e mai bine.
La 5w40 pentru benzina, din cate cunosc eu, situatia e cam asa:
- Elf Excellium LDX e cu tehnologie sintetica. E uleiul recomandat de Dacia.
- Aral HighTronic e cu tehnologie sintetica.
- Mobil Synt S e full sintetic. (Mobil 1 5w40 nu prea gasesti in Romania)
- Castrol TXT SOFTEC SJ e full sintetic
- Valvoline DuraBlend e cu tehnologie sintetica
- Valvoline Syn Power e full sintetic
Altele nu mai stiu dar pot fi gasite pe net
Totusi e important si sa te gandesti la ce performante are motorul tau si in ce regim de turatii il folosesti ca sa nu arunci banii pe fereastra pe uleiuri bune (care sunt si scumpe) si motorul sa fie bine protejat si cu un ulei mai putin scump.Dacia Logan Ambition 2006 1.5 dci 65cp
10.000 km - 22.01.2007
Comment
-
Corect!
Adevarul este ca Mobil 1 este cam scump... daca tin bine minte, am dat pe un bidon de 4 litri (acum un an si ceva) mai mult de 2 mil (2 mil si o suta de mii).
Ma gindesc la ce au postat unii dintre forumisti... cum ca Mobilul gasit la noi este intr-un procent foarte mare contrafacut. Si-atunci? Ce aleg? Sa merg pe mina francezilor de la Total?
Comment
-
Acum fazele astea cu contrafacut sau nu au si mult folclor. Eu nu pun prea mare baza pe faze de genu': "mi-a zis mie un prieten care cunoaste pe cineva de la service ca uleiul X e contrafacut ..." Totusi evita sa iei ulei, oricare marca ar fi el, de la magazine obscure. Incearca prin hypermarket-uri sau la importatorii directi (ai PM).
La 5w40 gasesti Mobil Synt S care este facut de ExxonMobil, cei ce fac si Mobil 1. Practic Mobil Synt S si Mobil 1 sunt doua brand-uri ale aceluiasi producator.
La 5w40 poti gasi, greu ce e drept, MOBIL 1 SUPER-SINTETIC. Am atasat poza lui sa nu se confunde cu Mobil Synt SAttached FilesDacia Logan Ambition 2006 1.5 dci 65cp
10.000 km - 22.01.2007
Comment
-
Uleiul la cutie nu se schimba acum. DuraLube poti sa pui, dar motorul fiind nou nici nu prea e nevoie, deobice DuraLube se pune de la 100.000 km in sus, cand uzura motorului este mai mare. Nu e nici o problema daca il pui acum.
Comment
Comment