Asa e...depinde cum ti-e mai facil
Ce ulei folositi?
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Am avut si eu Aral 5w40 in motor , nu mi-a placut ... sunet metalic la turatii nu f mari , momentan am synpower 5w30 si mi se pare cel mai ok pe care l-am bagat in motor pina acum ,folsindu-l din prima secunda pe timp de iarna (am mai bagat si magnatec 5w40 , dacia oil).
Comment
-
Cineva de pe forum vinde uleiuri:http://www.loganclub.ro/forum/showpo...&postcount=123
Ca idee de preturi. A cumparat cineva?Last edited by mr.K; 9 March 2011, 17:54.
Comment
-
[QUOTE=Cezar;892708]Schimbati uleiul ca ciorapii vad...N-ar fi mai bine daca ati ramane la un singur tip de ulei? Sa zicem Halvoline x, mobil x, castrol x sau motul x?
Ca la fiecare schimb de ulei, schimbati si tipul/marca.
Cand 5w30, cand 10w40, cand 5w40....O sa faceti o ciorba.
[QUOTE]
Pai n-are nici un farmec sa nu schimbi marca si/sau vascozitatea.
Comment
-
Si alea minerale sunt multigrad. Nu doar astea de azi.
Biblia masinilor zice asa:
5W-30 Cooler climates, like Sweden or Canada
10W-40 Temperate climates, like England
15W-50 Hot climates, like Italy, Spain, Egypt
Specificatia 5W40 este cel mai bun compromis pentru temperaturile din Romania. Cand faci un singur schimb pe an. Nu inseamna ca atunci cand faci 2 schimburi macar, nu poti baga ulei in functie de anotimp. La munca am masini ce fac 6 schimburi de ulei pe an, vara se merge pe ceva ce are vascozitatea la cald mai mare un pic, de exemplu.Last edited by mr.K; 10 March 2011, 10:53.
Comment
-
Eu tare sunt curios ce se intampla (conform "bibliei") daca sunt in Egipt si am o masina a carei constructor imi recomanda 0w30 sau 5w30? Cum sa bag un 15w50?...Sau daca am un M3 in Canada iar uleiul recomandat e un 10w60?Last edited by darksid3; 10 March 2011, 11:49.In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul
Comment
-
Hmm , cred ca treaba cu clima e prea putin importanta , oricum in orice conditii ruleaza , un motor pastreaza aceiasi parametrii de functionare, cel putin temperatura la care deschide/inchide termostatul, asa ca pica treaba cu temperaturile exterioare si trebuie sa folosesti uleiul recomandat de producator ca vascozitate, nu ca temperatura . Cel putin asta e logic ...Daca prostii ar zbura, ar fi intuneric.
Comment
Comment