Ce ulei folositi?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Asa e...depinde cum ti-e mai facil
    In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• Am avut si eu Aral 5w40 in motor , nu mi-a placut ... sunet metalic la turatii nu f mari , momentan am synpower 5w30 si mi se pare cel mai ok pe care l-am bagat in motor pina acum ,folsindu-l din prima secunda pe timp de iarna (am mai bagat si magnatec 5w40 , dacia oil).

Comment

• Partea cu sunetul metalic nu-mi place... la fel se auzea si cu Elf 5W40.
        sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

Comment

• Cineva de pe forum vinde uleiuri:http://www.loganclub.ro/forum/showpo...&postcount=123
          Ca idee de preturi. A cumparat cineva?
          Last edited by mr.K; 9 March 2011, 17:54.

Comment

• [QUOTE=Cezar;892708]Schimbati uleiul ca ciorapii vad...N-ar fi mai bine daca ati ramane la un singur tip de ulei? Sa zicem Halvoline x, mobil x, castrol x sau motul x?
            Ca la fiecare schimb de ulei, schimbati si tipul/marca.
            Cand 5w30, cand 10w40, cand 5w40....O sa faceti o ciorba.
            [QUOTE]
            Pai n-are nici un farmec sa nu schimbi marca si/sau vascozitatea.

Comment

• Nici nu cred ca e bine sa tot schimbi vascozitatea
              In viaţă risipim ani, iar la moarte cerşim clipe...
              sigpic

Comment

• Pai de ce? E bine sa mergi cu vascozitati diferite, vara-iarna. Faci 2 schimburi, unul primavara si unul toamna.

Comment

• Uleiurile din ziua de azi sunt multigrad.
                  In viaţă risipim ani, iar la moarte cerşim clipe...
                  sigpic

Comment

• Si alea minerale sunt multigrad. Nu doar astea de azi.

Biblia masinilor zice asa:

5W-30 Cooler climates, like Sweden or Canada
                    10W-40 Temperate climates, like England
                    15W-50 Hot climates, like Italy, Spain, Egypt

Specificatia 5W40 este cel mai bun compromis pentru temperaturile din Romania. Cand faci un singur schimb pe an. Nu inseamna ca atunci cand faci 2 schimburi macar, nu poti baga ulei in functie de anotimp. La munca am masini ce fac 6 schimburi de ulei pe an, vara se merge pe ceva ce are vascozitatea la cald mai mare un pic, de exemplu.
                    Last edited by mr.K; 10 March 2011, 10:53.

Comment

• Eu tare sunt curios ce se intampla (conform "bibliei") daca sunt in Egipt si am o masina a carei constructor imi recomanda 0w30 sau 5w30? Cum sa bag un 15w50?...Sau daca am un M3 in Canada iar uleiul recomandat e un 10w60?
                      Last edited by darksid3; 10 March 2011, 11:49.

Comment

• Pai ce zice producatorul . Din ce-mi aduc aminte din cartea Loganului se recomanda la benzinare: 5w30, 5w40 sau 10w40.
                        Asa ca eu as pune 5w30 iarna si 10w40 vara (e si mai ieftin). Daca mi-as bate capul. Asa, bag 5w40 non stop.

Comment

• Ce mi se pare interesant, in manualul unei masini germane, scrie ca 5w30 sau 5w40 sunt vascozitati potrivite oricarui tip de clima.

Comment

• Uite, eu am bagat numai ulei 10w40 (Elf turbo diesel) cum scrie la carte si nu "sughita" motorul.
                            sigpicLogan Laureate - 1.5 DCI

Comment

• Hmm , cred ca treaba cu clima e prea putin importanta , oricum in orice conditii ruleaza , un motor pastreaza aceiasi parametrii de functionare, cel putin temperatura la care deschide/inchide termostatul, asa ca pica treaba cu temperaturile exterioare si trebuie sa folosesti uleiul recomandat de producator ca vascozitate, nu ca temperatura . Cel putin asta e logic ...
                              Daca prostii ar zbura, ar fi intuneric.

Comment

• Ma indoiesc de exemplu ca temperatura motorului in functiune e aceeasi la Bucuresti si la Irkutsk. Si ca ungerea se face la fel de bine, daca am folosi 10w40 si aici la noi si in Siberia.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google