Mergi pe Castrol Edge atunci, 5w30 sau 5w40....oricum, nici nu mai conteaza marca cand e vorba de un anumit sortiment de uleiuri...ar putea fi la fel de bine Mobil 1 0w40 sau Motul 5w40 sau Aral SuperTronic 0w40,etc.
Ce ulei folositi?
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
vreau castrol edge....care din cele doua variante o recomanzi "propulsorului" meu 1.4?am 32.000 km.....nu prea stiu care e diferenta intre 5w40 si 74x12)....vascozitatea si alte cele,dar ce vascozitate este recomandata unui motor ca al meu(ma refer si la numarul de km)
Comment
-
@Vlad24- Avand in vedere ca masina ta e diesel faptul ca uleiul se inegreste nu e un criteriu ......iti garantez ca orice tip de ulei ai baga tot negru o sa fie dupa 15 min de functionareIn viaţă risipim ani, iar la moarte cerşim clipe...
sigpic
Comment
-
Originally posted by darksid3 View PostIntre 5w30 sau 5w40 poti sa dai cu banul ...chiar nu conteaza asa mult.
Nu stiu cum putem sa ignoram o diferenta de ~25% la vascozitate.
Valorile SAE poate nu spun multe la prima vedere, dar un pic de atentie, chiar nu e acelasi lucru.
Personal (chiar daca am aproape 80000 km) prefer un 5W30 de top decat un 5W40 sintetic ..
Originally posted by darksid3 View Post..........oricum, nici nu mai conteaza marca cand e vorba de un anumit sortiment de uleiuri...ar putea fi la fel de bine Mobil 1 0w40 sau Motul 5w40 sau Aral SuperTronic 0w40,etc.
Ce Motul??
Sau pui Motul X-Cess 5W40 pe acelasi nivel cu Mobil1 0W40 (eu n-as face asta).
Comment
-
intrebare ca se discuta despre amestecat uleiuri.
mai am vreo 300-500 grame de elf sxr, 5w40; as vrea sa trec pe nf , care mi se pare mai bun dupa fisa, are tbn mai mare.
pot lua 4 l nf+ restul de sxr, sau pun tot sxr, si la urmatoarul schimb i-au 4+1.
nu ma deranjeaza daca e o solutie sau alta; nu tin neaparat, dar parca as fi inclinat spre nf; mai ales ca este produs si ambalat in franta; nu romania ca sxr(desi nici asta nu e un criteriu critic)
Comment
-
Mobil1 5W50 Rally Formula pun eu pe Megane 1.6 16v pe benzina (merg destul de des in turatii). Nu stiu daca pe Logan e permis 5W50... daca nu e super f ok si Mobil 5W40... si asta mai ales ca vine iarna.
10W40 dupa cum bine se stie, merge mai mult vara.
Si ca sa va vand un pont, daca vreti sa luati Mobil1 la preturi ff bune, luati direct de la importator: http://www.starlubricants.ro/
Trebuie sa faceti rost de datele unei firme si asta e tot. ;) ...iar Mobil1 nu se compara cu toate uleiurile recomandate de grupul Dacia-Renault ...poate sa imi zica cine ce vrea!!
Eu dau pe Mobil 5W50 la Star Lubricants cat as fi dat pe ELF 5W40 in oricare din service-urile Reno.
Nah ca le-am facut si reclama!!Last edited by meghitz; 4 October 2010, 21:24.
Comment
Comment