Ce ulei folositi?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Ce inseamna ''preturi ff bune''?
    Daca ai luat pe firma, zi un pret

Comment

• Am luat ultima data 5 litri (bidon de 4 litri + inca unul de 1 litru) de Mobil 5W50 cu 210 sau 220 ron daca imi amintesc bine... deci iese cam 40-45 ron litrul de 5W50 (depinde f mult si de cursul la euro din perioada respectiva).

5W40 cred ca se ia pana in 30 ron/litrul... eu nu prea m-am bagat la asta in 125 000 km (dupa ce am iesit din garantia de 1.5 ani) decat o singura data.

dar dati un telefon la numerele de pe site si intrebati!! .. oricum garantez ca acolo sunt cele mai bune preturi de pe piata la Mobil1.

motorul merge dupa 6 ani si jumatate ca nou... si nu l-am menajat deloc. Am bagat de 2 ori si Metabond in el ;) ma duc fara grija de fiecare data in 6500 rpm fara nicio retinere.
      Last edited by meghitz; 4 October 2010, 21:36.
      VAND STATII AUTO CB. Garantia a doua decenii de experienta radio!

Comment

• daca ai 1.6 16v,asa ceva nu exista acum 6 ani si jumatate.

Comment

• Omul are Megane, a specificat
          In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• ma refer la logan.

Comment

• tu te referi la logan dar eu m-am referit la megane... cool!! )
              adevarul e ca nu mi-ar strica si un logan ;)

Comment

• daca vrei neaparat un logan mie imi place sa fac schimb!)....glumesc!

sa inteleg ca nici tu nu bagi elf in megane?

Comment

• nu, nu am mai bagat de aproape 5 ani.
                  de atunci merg numai pe Mobil1.. dupa cum am zis... iar motorul merge ca la carte fara niciun fel de probleme.

Comment

• Originally posted by darksid3 View Post
                    Cum sa le amesteci? La completare sau la schimburi? La completare nu e indicat pentru ca pot sa apara reactii chimice nedorite. La schimbare, nu e nici o problema.
                    Citind pe forum fel de fel de pareri dupa ce au trecut pe alt ulei vis-a-vis de sunetul motorului, as face un experiment ca intr-un bidon gol de mobil 0w sa fie un alt ulei tot sa vad daca ar cunoaste diferenta .Bine ca nu-s vinuri sa le deosebim si dupa gust.

Comment

• Pune afara (iarna) sau in frigider cel mai bine asa la ~5 grC un bidon de 0W40 si altu cu 10W40 si lasa-le o ora.
                      Ai sa fi uimit ce diferente de vascozitate sunt la rece.
                      PS: sau daca ai posibilitatea, baga-le in congelator la ~-15 grC.
                      10W40 va deveni marmelada/valvolina/smantana (la propriu) pe cand 0W40 va curge fara probleme.
                      Last edited by Octavian; 5 October 2010, 09:25.

Comment

• cred ca 0W e cam mult pt iernile din Romania... mi se par bani aruncati in vant .. parerea mea este ca e suficient 5W-ul pt climatul nostru
                        pai daca noi suntem tentati sa punem 0W atunci cei din tarile nordice ce ar trebui sa puna???!!!!
                        acum poate gandim un pic mai "la rece" ca vine iarna dar te poate prinde si vara cu 0W in motor si chiar nu are niciun rost!! .. so 5W mi se pare o alegere mai mult decat rezonabila pt extrema de temperaturi negative.
                        Last edited by meghitz; 5 October 2010, 09:44.

Comment

• ce parere aveti despre acest ulei? face ce zice? cat este de bun?
                          cati litri de ulei intra la un logan 1.4?
                          Attached Files

Comment

• ceva impresii de la cei care au pus motul ? octavian ?
                            m-am procopsit cu un 1.6 8v ... are un sunet de tigaie si tambal la rece , mai ales azi dimineata la 5 grade... ma gandesc sa ii schimb rapid uleiul , are deja 18.200km cu mangealacul de acum. ceva 10w40 dar texaco ! si revizie facuta la dacia...

Comment

• Originally posted by meghitz View Post
                              cred ca 0W e cam mult pt iernile din Romania... mi se par bani aruncati in vant .. parerea mea este ca e suficient 5W-ul pt climatul nostru
                              pai daca noi suntem tentati sa punem 0W atunci cei din tarile nordice ce ar trebui sa puna???!!!!
                              acum poate gandim un pic mai "la rece" ca vine iarna dar te poate prinde si vara cu 0W in motor si chiar nu are niciun rost!! .. so 5W mi se pare o alegere mai mult decat rezonabila pt extrema de temperaturi negative.
                              Adevarat, numai ca nu intotdeauna gasesti 5W40 de top daca vrei sa bagi ceva de top.
                              La Mobil spre exemplu 5W40 e din clasa buget ca sa zic asa.
                              Si mai o treaba: un 5W30 are aceeasi vascozitate sau chiar mai subtire la rece comparativ cu un 0W40.

Originally posted by florin6234 View Post
                              ce parere aveti despre acest ulei? face ce zice? cat este de bun?
                              cati litri de ulei intra la un logan 1.4?
                              3 litri ajung (cu tot cu schimbu de filtru). E bun ca oricare 5W30 semisintetic.

Originally posted by Dennis_TL View Post
                              ceva impresii de la cei care au pus motul ? octavian ?
                              ..............................
                              Inca nu l-am bagat, astept salaru (sunt lefter) sa iau un filtru de oloi si cred ca-l schimb.
                              Last edited by Octavian; 5 October 2010, 10:16. Reason: Automerged Doublepost

Comment

• 3 litri ajung (cu tot cu schimbu de filtru). E bun ca oricare 5W30 semisintetic.

ma inebunit un mecanic ca intra mai mult de 3litri adica 3,4-3,5litri e nebun sau ce?
                                Last edited by florin6234; 5 October 2010, 10:19.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google