A folosit cineva tratament de la Metabond?
Ce ulei folositi?
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Am folosit mobil 10w 40 cateva schimburi, acum cateva zile i-am pus castrol edge 5w40 turbo diesel si este mult superior celui pe care il foloseam inainte.Cel putin cat este nou acum se simte o diferenta foarte mare si cum trage masina si sunetul motorului...
Comment
-
Mobil1 0W-40 la 19.xxx km chiar inainte de schimb, dupa cum se vede arata foarte bine si n-o tusit motorul, iar de mers merg suficient de tare in general.Attached Filessigpic
Comment
-
Originally posted by CataFOF View Posttip gheara gasiti si in targ , chiar mai ieftin decat a zis dark.
am avut azi o tentativa de a schimba uleiu, uitasem de pozitionarea filtrului, stiam ca un prieten are o cheie cu care desface toate filtrele exceptand rahatu asta ingropat.
culmea e ca filtru de ulei am luat de la norauto inainte sa incerc asta...daca stiam luam si cheia...
Comment
-
I-am bagat Motul 5W40 ~2,7 litri cu tot cu filtru schimbat (cam 4-5 mm sub maxim).
Ca prima impresie cand am turnat primu bidon, mi-a adus aminte de uleiu Lubrifin 20W40 ce bagam la Dacia 1300
Vascos si lipicios (clar mai vascos la rece decat un 5W30 sau 0W40) si cu miros de ulei la butoi, la celelalte mai simteam asa un pic ceva intepator.
Vedem pe parcurs cum se comporta (oricum mai mult de 8-9000 km nu-l tin).
Dupa ce l-am incalzit, i-am dat ceva forje in 6000 rpm dar numai de control asa, n-am insistat )) Nimic suspect.Attached FilesLast edited by Octavian; 11 October 2010, 21:08.
Comment
-
bv tavi sa ne tii la curent..
ps am luat pana la urma castrol edge sper sa se comporte bine..
Comment
-
schimbat ulei azi. rasul de pe lume. in primul rand am desfacut scutul, desi nu era nevoie, nici nu m-am uitat, am dat jos scutul direct (va mai spun ca aveam toate felurile de chei in afara de cheie de 10... ) toate bune frumoase. schimbat filtru de aer. cumparat cheie de filtru de ulei. am ajuns la buson eliminare ulei....belea mare. nu aveam patrat. patratul de la dacia 1310 era mai mare. am facut repede unul la cineva la polizor, dobitocii care au strans inainte busonul, l-au trans de au dat naiba in el. intr-un final evrikaaaa. acu sa va fac un calcul.
ulei 5w40 aral high tronic 88 ron, azi am vazut cu 86 ron, s-a ieftinit cu 2 lei
filtru ulei man 15 ron
filtru uzina 36 ron
cheie filtru ulei tip capac 15 ron
bidon bere 5,5 ron (supermarket, e mai ieftin)
total: 159.5 ron
la astea mai adaugati o shaorma si 5 tigari da e facuta treaba de mana mea. un prieten a zis ca mai bine schimbam la magazin, desi nu stiu cat era pretul.
p.s.: motorul suna altfel acu si parca se infige mai bine. sa vedem peste vreo 200 km. va anuntCe noroc nemaipomenit ca roata a fost inventata inaintea automobilului ; in caz contrar , iti dai seama ce scartaituri am fi avut de suportat.
Comment
-
Depinde din ce zona esti...In Bucale e intre 30-60 de lei numai manopera de schimb ulei si filtru. Calculand tigarile, berea si shaworma ai iesit in castig oricum....si in plus, e o placere sa muncesti cand e soare afara )))In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul
Comment
-
Salut. Dupa terminarea garantiei la Dacia (40.000km), am bagat in Loganul meu de 1.5 DCI 65Cp ulei Castrol 5W40. Tipul care mi-a facut operatiunea mi-a spus ca urmatoroul schimb pot sa-l fac la 15.000 km (pentru ca e bun uleiul...), desi in cartea tehnica a autoturismului este prevazut ca acesta se schimba la 10.000km. Acum am ajuns la 55.000 km. E bine ceea ce am facut? Urmatorul schimb sa-l fac tot la 15.000 km.? Spun asta ca la Dacia modelele de 1.5 DCI de 75 si 80 CP (parca?), li se face revizia la 15.000 km si nu la 10.000 km ca la Loganul meu. Ma poate lamuri cineva?Last edited by tovi; 11 October 2010, 23:21.
Comment
-
S-a mai discutat. Constructorul stabileste reviziile si dupa factorul economic. Mai nou se face la 15.000 km sau un an la diesel sau 20.000 km sau un an la benzina. Carnetele de intretinere difera chiar si in functie de editia de tiparire, deci nu trebuiesc tratate precum "Biblia" ci in limita bunului simt si a interesului tau fata de masina pe care o ai.
Mai exact ce tip de ulei ai? Daca e Magnatec, il poti tine 15.000 km sau un an, daca nu rulezi foarte mult bara la bara. Daca este Castrol Edge il poti tine minim 15.000 km sau un an, indiferent de cum/unde folosesti masina.In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul
Comment
-
Originally posted by scriosteanuc View Post......................
ulei 5w40 aral high tronic 88 ron, azi am vazut cu 86 ron, s-a ieftinit cu 2 lei
filtru ulei man 15 ron
filtru uzina 36 ron
cheie filtru ulei tip capac 15 ron
bidon bere 5,5 ron (supermarket, e mai ieftin)
total: 159.5 ron
la astea mai adaugati o shaorma si 5 tigari da e facuta treaba de mana mea. un prieten a zis ca mai bine schimbam la magazin, desi nu stiu cat era pretul.
p.s.: motorul suna altfel acu si parca se infige mai bine. sa vedem peste vreo 200 km. va anunt
La care adaugam doua tigari, o gura mare de sirop de tuse si un paracematol (ca-s racit).
Daca nu era raceala, sigurat erau vreo 4 beri
Comment
Comment