Ce ulei folositi?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Incearca cu Aral si vezi daca ti se pare la fel de zgomotos motorul...mie mi se pare ca e destul de silentios motorul cu HighTronic 5w40
    In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• Aral Hightronic 5W40 e la acelasi pret cu Castrol Magnatec 5W40, din ce-am vazut, adica 110 lei. Un prieten cu un 1.6 a bagat Aral si mi-a zis ca merge ok masina. Spunea totusi cineva aici ca e o mizerie Aral-ul.

Comment

• Sunt mituri urbane

Comment

• Castrol Magnatec 5W40 e full synthetic, iar Aral High Tronic 5W40 e semi-synthetic? Asa citisem pe-aicea...

Comment

• Castrol Magnatec 5W40 ca ala din fotografie nu e turcesc. Si nici sintetic. Doar fully synthetic. Adica are acelasi comportament ca unul sintetic.Chestie de marketing. Oricum e bun, din asta ma pus si eu la ultimul schimb, urmatorul tot cu asa ceva sau eventual cu Castrol Edge care e sintetic.
            Attached Files
            Last edited by mr.K; 26 November 2010, 11:44.

Comment

• sunt o gama de uleiuri, gen Magnatec, High Tronic, Evolution, X-cess, si nu-mi mai vin in minte restul care sunt cam pe acolo, isi fac treaba foarte bine atata timp cat nu te crezi vreun Titi Aur. Daca te crezi mare pilot de raliu, atunci scoate bani mai multi din buzunar pt un ulei de top...dar nu trebuie uitat faptul ca Loganul nu e Evo X, deci nu trebuie tratat ca o masina de raliu. Sincer pe mine de acum inainte nu ma mai preocupa chestia cu uleiul sa fie nush de care, o sa-i pun in functie de buget, pt ca prea sunt multe loganuri cu cate 300 -400 000 km cu Dacia Oil iar eu pana o sa fac 400 000 km cu masina o sa mai treaca vreo 2 perioade glaciare.

Comment

• Aral High Tronic e sintetic. Unele firme aleg sa denumeasca un ulei sintetic atunci cand, prin tehnologia de sinteza, un anumit procent (mai mare) este in compozitie si o mai mica parte este de baza minerala. Este impropriu spus semi sintetic si la fel de impropriu spus Full sintetic. Un ulei Full sintetic este conceput in intregime, in laborator.

Castrol Magnatec 5w40 (sortimentul nou) este Full Sintetic, lucru mentionat pe ambalaj si prin normele pe care le intruneste, spre exemplu BMW LongLife 04, norma ce garanteaza un interval de schimb de minim 25.000 km.
                Attached Files

Comment

• Originally posted by darksid3 View Post
                  Se gaseste si Edge 5w40...era oferta la Norauto -> 171 de lei 4 litrii
                  onorabile dar la care reprezentanta au aspiratoare auto de ulei cel din berceni sau pantelimon ca am sunat la dansii si nu aveau decat la 84 ron... la 40 ron probabil ca aveai oferta?? MULTAM! ( si totusi nu raman reziduri cand extragi cu aspiratorul uleiul? ma gandesc la span.... fata de procedeul folosit cu schimbul uleiului pe canal si desfacerea busonului in mod traditional)

ma incanta achizitionarea unui aspirator de ulei mai ales ca la DCI tre sa dai jos si scutul ,deci munca in plus care s-ar putea rezolva elegant cu un astfel de dispozitiv!

Comment

• Din Militari am luat acel aspirator. E ceva mai mic decat cel de 84 de lei, dar l-am gasit accidental, 2 rafturi mai jos, "pitit". Nu stiu daca trebuie sa-ti faci griji despre un eventual span. Daca schimbi filtrul de ulei o data cu uleiul, nu apar probleme chit ca vei da masina din tata-n fiu. Deja sunt masini care nici nu mai au buson de golire la baia de ulei.

Comment

• Pana la urma am cumparat Castrol Magnatec 5W40 (110 lei) de la un amic cu piese auto(m-a asigurat ca e fabricat in Germania dupa codul de bare, 4-00xxxxx, si asta m-a convins,la celelalte bidoane pe care le-am luat anterior nici nu stiam de treaba asta cu codul de bare) + filtru de origine Purflux (27 lei).

Comment

Castrol Magnatec 5w40 (sortimentul nou) este Full Sintetic, lucru mentionat pe ambalaj si prin normele pe care le intruneste, spre exemplu BMW LongLife 04, norma ce garanteaza un interval de schimb de minim 25.000 km.
                        Exact asta e bidonul de Magnatec pe care l-am folosit eu. Acum nu stiu daca rezista 25000 km in motor, mie mi l-a garant la service 15000 km. Oricum in vara il schimb, chiar daca pana atunci nu cred ca fac cu el mai mult de 10 000 km. Pana acum multumit de el

Comment

• E un lucru normal sa-ti garanteze un 15.000 km, asta daca nu ai un computer destept care sa-ti zica cand sa schimbi uleiul

Comment

Aral High Tronic e sintetic. Unele firme aleg sa denumeasca un ulei sintetic atunci cand, prin tehnologia de sinteza, un anumit procent (mai mare) este in compozitie si o mai mica parte este de baza minerala. Este impropriu spus semi sintetic si la fel de impropriu spus Full sintetic. ............................
                            Si la fel de impropriu sa spui ca e sintetic, cand nu e.

Comment

• Deci sa tragem concluzia din cele spuse de voi: Castrol Magnatec 5W40 C3 este sintetic(fully synthetic) iar Aral Hightronic 5W40 nu este sintetic fiind semisintetic(prin natura logicii). Sau mai pe intelesul nostru, Aral e mai putin sintetic decat Castrol. De-asta as fie oare si diferenta de pret intre ele(mai exista Aral 5W40 Hightronic si la 88 lei) avand in vedere ca sunt fabricate in acelasi loc?

Comment

• Bre, e o chestie de marketing. Nu asta conteaza ci normele care sunt intrunite.,,,dreaq zici ca le bem noi

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google