Ce ulei folositi?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by SorinXp View Post
    vezi ca asta nu are aprobarile Renault. Adica RN0700 si RN0710.
    Cred ca vrei sa zici elf evolution sxr 5w30 si 5w40.
    5w30 - are rn700 - doar benzina
    5w40 - are rn700 si rn710 - benzina si diesel.

E bun si uleiul ala, dar sxr-ul este special pentru renault.
    Nu trebuie sa aiba musai specificatia aia Renault. Merge si Excellium, de fapt e mai bun ca SXR.

PS - pentru logan benzinar cele mai ok vascozitati sunt 5W30, 5W40 si 0W40. Chiar nu are sens sa bagi un ulei slab 10W40 pentru 50 lei la 15 000 km.
    '08 Logan Prestige PH1 - 1.6 16V - Mineral Blau Pearleffekt

Comment

• Stai linsitit, 10W-40 au folosit milioane de motoare din familia astora, ca doar au istorie de zeci de ani, si au facut in medie 400.000 km pana sa apara probleme mecanice.

Va reaminstesc ca aceasta familie de motoare era recunoscuta din anii '70 ca ajunge de regula la 300.000 km cu ulei mineral fara hibe majore.

Diferenta intre 10W-40 si 5W-40 este mica, unii insa au punga sau pricipiile limitata. O masina folosita in regim normal cu ulei semi-sintetic o sa tina mai mult decat spera proprietarul.
      sigpic

Comment

• Nu stiu cat va rezista motorul cu ulei 10W40 sau cu ulei 5W40 insa un lucru stiu sigur:

cu ulei full sintetic 5W40 de marca, motorul este mult mai silentios si asta este o chestie de confort importanta pentru mine, avand in vedere antifonarea proasta a Loganului
        Logan GPL 1.4

Comment

• Originally posted by stolniceanulucian View Post
          Nu stiu cat va rezista motorul cu ulei 10W40 sau cu ulei 5W40 insa un lucru stiu sigur:

cu ulei full sintetic 5W40 de marca, motorul este mult mai silentios si asta este o chestie de confort importanta pentru mine, avand in vedere antifonarea proasta a Loganului
          Subscriu !
          Când eram în garanţie cu dacia oil 10W-40, ţăcănea motorul de îmi venea să plâng, mai ales când afară erau >35°C. Cum am pus Castrol Magnatec 5W-40, a tăcut subit. Pentru următorul schimb. m-am decis să pun Castrol Edge 5W-40 din două motive: 1) faţă de Magnatec e full sintetic şi 2) este recomandat chiar de producător pentru maşina mea (http://www.castrol.com/castrol/ifram...tentId=7044829).
          Preţul este şi el unul bun (157lei/4l).
          Din tot ce-am citit, inclusiv pe forumuri din străinătate, am înţeles clar că nu ai nevoie de cel mai performant ulei existent pe piaţă ci de cel mai potrivit ulei pentru maşina ta.
          sigpic

Comment

• Originally posted by gimy View Post
            masina are 4 ani si folosesc doar Castrol SLX pro..5w30..foarte multumit.
            Si eu am folosit Castrol dar ma pus pe ganduri ca se face la noi , mai exact la Iasi
            sigpic #

Comment

• Asta-i tare, eu sunt din Iasi dar n-am auzit de asa ceva. Ai o adresa, sa cumpar mai ieftin, peste gard? Ca totul e de furat, cum au aflat si cei de ca Delphi, dupa ce au deschis fabrica la Iasi.

Comment

• Mie mi s-a parut silentioasa cu uleiul ei din fabrica. Dupa ce am pus Elf 5W40 a inceput sa faca galagie. La ultimul schimb i-am pus Dacia Oil 5W30 si se aude ca atunci cand era noua. La inceput am zis ca il voi tine 4000 km, dar am deja 7000 cu el si il mai las. Urmatorul schimb va fi tot cu un ulei 5W30, clar!
                sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

Comment

• @vitriol, dai peste cap toate calculele facute referitor la Mobil 1, Castrol, Motul, Valvoline, Elf, Total.
                  Tu ne trimiti la origini acum?

Comment

• Daca nu esti bolnav cu nervii si/sau n-ai un stil preponderent agresiv de mers, DaciaOil e foarte OK, inclusiv la pret.

Eu am cate putin din fiecare, asa ca nu prea ma incanta DaciaOil ))

Comment

• eu nu mai inteleg nimic :| pe net un bidon de ulei 4 L era 160 ron si la un magazin din barlad era 110 ron cum se justifica diferenta de pret ? uleiul era un mobil 3000 5W40 :S

Comment

• 22-26 lei e Mobil 2000 10W40.
                        Mobil 3000 5W40 mai indoiesc ca ai vazut la 110 bidonu de 4 L.
                        Litrul e 34-40 lei de 5W40.

Comment

• Originally posted by mr.K View Post
                          @vitriol, dai peste cap toate calculele facute referitor la Mobil 1, Castrol, Motul, Valvoline, Elf, Total.
                          Tu ne trimiti la origini acum?
                          Nu dau peste cap nici un calcul, doar am zis ca motorul este mai silentios cu Dacia Oil 5w30, decat cu Elf Excellium 5w40.
                          In afara de Elf si Dacia Oil, alt ulei nu am pus in Logan. La urmatorul schimb, vreau sa pun uleiul BMW Longlife-04 5w30.
                          sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

Comment

• De ce nu Castrol Edge 5W30 ? E asemanator cu BMW LL 5W30.
                            '08 Logan Prestige PH1 - 1.6 16V - Mineral Blau Pearleffekt

Comment

• daca iti zic... de asta ma indoiesc si eu poate or fi contra facute pe aici prin romania mai ales ca era la un magazin mic :|

Comment

• Schimb de ulei astazi, 17.000 km, indelung probatul Mobil1 0W-40.
                                sigpic

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google