Pai nu mi-ai raspuns la intrebarea cu compromisul. Sau sa inteleg ca mai bine pun doar 3 l de M1, decat sa pun Valvoline?
Ce ulei folositi?
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Si daca pui Valvoline, nu merita sa cumperi 4l SAU pastrezi un l pentru urmatorul schimb.
Intrebarea mea e: La ce interval vrei sa schimbi uleiul? M1 ESP Formula il schimbi la ~15.000 urban sau peste 20.000 extraurban.In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul
Comment
-
La 15 000 km il schimb, indiferent de ce ulei va fi. M-am gandit si la varianta cu cei 0.7 l ramasi. La urmatorul schimb voi cumpara doar 3 litri, in cazul in care iau Valvoline acum.sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.
Comment
-
Pai nu este, fiind full sintetic si cu norme Long Life. N-am impresii personale decat cu Valvoline Syn Power 5w40 si mi s-a parut un ulei caruia nu ai ce nod in papura sa-i gasesti, asa cum nici la ESP Formula nu ai ce reprosezi...poate pretul ceva mai ridicat.In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul
Comment
-
Ma bag si eu in seama si intreb de ce 5w40 si nu 10w40 cum este specificat in carnetul de intretinere Dacia,unde singura diferenta este accea ca 5w40 este indicat pentru temperaturi mai mici de -25 grade?
Si daca se poate as dori niste recomandari,avand in vedere ca peste putin timp fac revizia de 1 an si trebuie schimbat.
Drumuri bune!
Comment
-
10W40 de obicei este un ulei mineral sau semisintetic, 5w40 este sintetic. Performantele sunt intotdeauna mai bune la sintetic. 10W40 iti recomand Motul care este produs prin tehnosinteza, este un ulei 90% sintetic.Piese premium Dacia Logan, Sandero, Duster
Consumabile tinichigerie/vopsitorie IXELL,piese schimb
Comment
-
Originally posted by CataLiNNN View PostMa bag si eu in seama si intreb de ce 5w40 si nu 10w40 cum este specificat in carnetul de intretinere Dacia,unde singura diferenta este accea ca 5w40 este indicat pentru temperaturi mai mici de -25 grade?
Si daca se poate as dori niste recomandari,avand in vedere ca peste putin timp fac revizia de 1 an si trebuie schimbat.
Drumuri bune!In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul
Comment
-
Vine cu 10w40.
Vorbesc despre facelift...unde intervalul de schimbare este de 20.000km sau 1 an,mai mare fata de cum era la cel normal.
Comment
-
Da,dealerul.Culmea este ca am mai citit discutii pe forum de la altii cu ph2 si la fel ziceau...mare semn de intrebare pentru ca nu s-a modificat nimic la motor o data cu fabricarea noului model.Dar faza cu 20k este scrisa in carnet,nu cu pixul )
Deocamdata nu imi fac probleme pentru ca am 7800 km,si pana in mai cand il voi schimba garantat nu ajung eu la 20.000
Comment
-
Pai da, 20.000 DAR cu Dacia Oil 5w30! Dacia Oil 10w40 se face marmelada in 20.000 km...o sa faca motorul ala numai pamant inauntru de la depuneri. Trebuie ceva sintetic sau full sintetic cu capacitate detergenta si rezistenta la oxidare...nu tuica de dinozauri.In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul
Comment
-
Eu am mers 20000km cu daciaoil 5w30 (10000 cu cel din fabrica si 10000 pus la revizia de 1 an) iar acum (07.02.2011) am pus Motul 5w40, nu am facut nici 1000km de cand l-am pus si asta datorita pretului benzinei care tot creste deci nu pot sa zic mai nimic despre el dar ma simt mai bine sa stiu ca am un ulei de calitate in motor, nu daciaoil care nici nu se stie de cine e produs.
Comment
Comment