If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
eu azi am fost la reprezentanta si mi sa spus ca trebuie sa pun ulei marca care vreau eu dar valoarea de 10W40 am MCV 1.5 dci 85 cai,Andrei sun mai bulversat ca eri ce sa mai cred daca reprezentanta dacia zice asa CAREMIL IASI
pai la caremil am intrebat si eu si mi-a zis ca daca vin cu uleiul meu, pierd garantia, ca cine stie ce poate fi in bidonul cu ulei, daca e apa, etc, si ei nu pot garanta pt asta, exact asa mi-a zis....
1.5 DCi Laureat Gri platine, a strong car for a strong man!
Doamne cate prostii mai spun si astia din reprez...la unele reprez. La Arad cum am mai spus, n-au nici o treaba cu ce ulei bagi, doar sa respecti indicele.
Un Magnatec GTD ar rebui sa fie in jur de 120-130 RON /4 litri (asa gasesti pe net, in magazin n-ar trebui sa fie mai scump) si sa le pice nasu' la aia din reprezentanta daca aduc comentarii la un asemenea ulei!
Tipic romanesc: ''cine stie ce o fi in bidonu ala...''
nu de geaba ne spun Bucurestenii"moldoveni" (sincer nu am citit cartea dar mîine cred ca o sa-mi fac putin timp si daca e asa sau ars îi bat cu cartea-n cap) si de doua ori iam intrebat ca stiam de la voi altceva si o tineau tare cred ca astia de la fabrica ar trebui sa mai dea cate o raita la "moldovenii"de la CAREMIL IASI noroc ca nu mia venit randul la schimb am fost sa intreb de carlig remorcare si....de ce sa nu intreb si ce ulei se pune
care e mai bun: Ulei motor MOBIL SYNT S 5W40, MOBIL 1 PROTECTION FORMULA 0W-40?? sunt prea subtiri cum zicea cineva mai sus ??? sau ce ulei bun imi recomandati indiferent de pret
Iti spun asa: Mobil Synt S 5W40 e ~ 32 RON/liru, Mobil1 0W40 ~51 RON/litru (!).
Ca si fise tehnice sunt foarte apropiate, o sa pun ceva date. Mai bun e 0W40 pt ca are indicele de vascozitate (''viscosity index'') un pic mai ridicat 182 parca, fata de 175 la 5W40. Oricum mica diferenta. La un Elf e 168 , trebuie sa verific.
Specifications and Approvals
Mobil Synt S 5W-40 meets or exceeds the following industry specifications:
5W-40
ACEA A3, B3, B4
API SL,SJ,EC,CF
Mobil Synt S 5W-40 has the following builder approvals:
5W-40
BMW LL-98
DC 229.3
VW 502 00; 505 00
Opel GM-LL-B-025
Porsche Approved
Typical Properties
Mobil Synt S 5W-40
SAE Grade 5W-40
Viscosity, ASTM D 445
cSt @ 40º C 84
cSt @ 100º C 14.2
Viscosity Index, ASTM D 2270 175 HTHS Viscosity, mPa·s @ 150º C, ASTM D4683 3.6
Pour Point, ºC, ASTM D 97 -39
Flash Point, ºC, ASTM D 92 220
Density @15º C kg/l, ASTM D 4052 0.855
ti-am zis nu conteaza bani, am zis ca la gpl sa nu trebuiasca ceva mai pretentios. ulei pt gpl nu au scos astia ?? acum la 8600 uleiul meu e portocaliu asa...
) Esti figura, scuza-ma. Eu am bagat Mobil 5W40 si dupa 5000 km e maro! Nu culorea dupa x km confera calitati bune unui ulei (asta ce am bagat eu are si proprietati de curatare calamina si alte cele, deci cred ca ti s-ar potrivi la gpl). DaciaOil spre exemplu nu se maroste prea tare, asta nu inseamna ca e mai bun.
Baga 5W40 sau daca esti generos 0W40 (chestia cu ''ulei subtire'' nu e relevanta). Pt. mine nu prea merita sa bag 0W40. 5W40 e ok, cu toate forjele care le primeste motorul. La Mobil ma refer.
.....si daca e acceptat de BMW, VW...Opel...eu spun ca e ok!
Pai daca il schimbi, e bine sa te hotarasti pe un ulei si gata, sa nu schimbi marca la fiecare schimb de ulei. Deja incep sa bat tobele prea tare, dar mergi pe Mobil ca o sa-ti placa. Motorul iti va merge mai silentios, asta e prima observatie, dupa care are numai de castigat motorul.
Daca e 5W40 sau 0W40 ...asta tu alegi. Bune sunt amandoua. Eu raman pe Synt S 5W40 ca nu m-a dezamagit pana acum. Numai sa nu ai insomnii ca nu te poti decide
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment