Daca-i prietena, se iarta.
Ce ulei folositi?
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
@cristian-str : după sute de posturi în care s-a dezbătut aprig pe tema uleiuri, crezi că mai este cineva care nu a înţeles diferenţele dintre diversele tipuri de uleiuri, semnificaţiile codurilor şi alte caracteristici ? aşa cum au sugerat ironic şi ceilalţi, teoria ta este greşită, mai mult, e de dorit ca un ulei sintetic să aibă plaja dintre cifra Winter şi indicele de vâscozitate la 100° cât mai îngustă pentru că ... dar te las pe tine să citeşti ceea ce cred eu că nu ai citit.sigpic
Comment
-
Originally posted by mr.K View PostDaca-i prietena, se iarta.
Ba mai mult, imi pare rau ca a stat o zi in service si a dat bani din buzunar, cand puteam foarte bine sa o fac pe casco.sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.
Comment
-
Astazi mi-a ajuns uleiul Mobil 1 ESP Formula 5w30, filtrul de aer MANN si filtrul de ulei original Renault.
Pe ulei pe o hartiuta mica, lipita, in lb.romana, e scris Exxon Mobil Lubricants&Specialities Europe Hermeslaan 2, B-1831 Machelen, Belgium, insa dupa codul de bare observ ca e facut in UK..In sfarsit maine de-abia astept sa le pun pe masina si sa vad daca exista vre-o diferenta.
Revin cu impresii.
Comment
-
Originally posted by mr.K View PostAtunci chiar trebuie sa te apuci de cautat un inel. Nu lasa sa plece de langa tine asa o fata. Vorbesc serios.
...................sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.
Comment
-
Originally posted by Nitescu View PostPe ulei pe o hartiuta mica, lipita, in lb.romana, e scris Exxon Mobil Lubricants&Specialities Europe Hermeslaan 2, B-1831 Machelen, Belgium, insa dupa codul de bare observ ca e facut in UK...
Poate fi produs in Belgia, dar imbuteliat in UK. Cum si Elf este produs in Franta, dar imbuteliat in Romania.If it ain't broke, don't fix it!
Comment
-
Originally posted by vitriol View PostNu m-am gandit nicio secunda ca nu ar fi bun.
Sincer n-am putut sa discern intre Mobil1 5W30 si 0W40, asa cum am facut intre DaciaOil si astea.
Acum am Mobil1 5W50 dar voi trece la 0W40 sau 5W30.
Originally posted by Nitescu View PostAstazi mi-a ajuns uleiul Mobil 1 ESP Formula 5w30, filtrul de aer MANN si filtrul de ulei original Renault.
..........................In sfarsit maine de-abia astept sa le pun pe masina si sa vad daca exista vre-o diferenta.
Revin cu impresii.
Comment
-
Am reusit sa schimb uleiul astazi.Ca o prima parere parca se aude putin mai bine motorul(mai putin zgomotos), si are ,,suflu" mai bun cand accelerez.Pun asta pe seama uleiului proaspat si de foarte buna calitate dar si filtrului de aer nou.
M-am hotarat...raman pe Mobil 1 pe viitor.Stiu.. inca nu am facut kilometri cu acest ulei dar sunt sigur ca nu am cum sa dau gres.
Ce sa mai spun de starea mea de spirit..
Comment
-
Dupa 9000 cu Castrol Edge Sport 0W40 - nu a scazut nici macar un milimetru nivelul pe joja, este exact unde l-am lasat, adica putin sub maxim (cam 4.3 litri am bagat), asadar cine avea teoreme conform carora 0W40 nu e potrivit ca il mananca si asa mai departe sa nu le mai imprastie ca poate totusi cineva il crede. Uleiul s-a mai inchis putin la culoare dar motorul merge si suna foarte ok, becul de presiune se stinge ~ instant. O sa il mai tin cam 7500 km.'08 Logan Prestige PH1 - 1.6 16V - Mineral Blau Pearleffekt
Comment
-
@Nitescu, ce ulei ai avut inainte? Ca sa ne dam seama ce comparam.
@Shakar, eu nu am crezut niciodata mitul asta, ba din contra, cred ca e mult mai bun uleiul asta pentru motor decat un... sa zicem 10w40. Partea cu becul care se stinge instant, am observat-o si eu azi dimineata, se stinge "mai instant" decat cu ESP 5w30.Last edited by vitriol; 8 April 2011, 21:14.sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.
Comment
-
Eu sunt cel mai multumit de uleiul asta din cate am incercat, aproape sigur tot asta o sa cumpar si la urmatorul schimb. Inainte am avut Mobil Super 3000 5W30 iar inainte de ala am avut Elf Evolution SXR 5W30. Nu mai tin bine minte dar parca imi placea mai mult ELF decat Mobil (simplu). La ultimul schimb eram in dubii intre Edge Sport 0W40, Mobil 1 New Life 0W40 si Mobil 1 ESP 5W30...toate sunt de top dar am ales Castrol Edge Sport, imi place mai mult numele ).'08 Logan Prestige PH1 - 1.6 16V - Mineral Blau Pearleffekt
Comment
-
Originally posted by vitriol View Post@Nitescu, ce ulei ai avut inainte? Ca sa ne dam seama ce comparam.
De-asta am trecut pe un ulei de top, care sper sa rezolve aceste probleme.
P.S. Masina are 52.000 km, deci nu cred sa fie probleme mecanice, deoarece motorul a fost menajat.Last edited by Nitescu; 8 April 2011, 21:25.
Comment
Comment