Schimba uleiul, fara alte ,,improvizatii" care ar putea sa-ti afecteze motorul.
Ce ulei folositi?
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Am 50000 km si am avut Elf 5w40 si ma gandeam sa bag Castrol...apropo daca bag 10w40 e ceva sau sa raman tot pe 5?!Nu-l mai suport sub nicio forma pe Garcea!! M-am saturat de toti cocalarii parveniti care se cred "organe" ale statului!!
Comment
-
Eu zic doar sa astepti suficient cu busonul de la baie scos incat sa se scurga cat mai mult din Elful vechi, oricum tot nu o sa se scurga niciodata. Cei care au bani si isi permit "spala" motorul cu un ulei mai ieftin lasandu-l vreo 100km in motor apoi il baga pe ala bun. Dar asta inseamna sa dai scutul sa desfaci pe acolo, sa te murdaresti de vreo 3ori.
10w40 eu in locul tau nu as pune deocamdata, eu am pus dar nu am fost multumit de cum suna motorul in special dimineata, apoi am trecut iar la 5w. Cred ca la logan 10w40 merge dupa 180-200.000km zic si eu, nu e parere avizata.
Comment
-
Daca te referi la mine ai inteles gresit...eu acu oricum tre sa fac revizia(cea anuala), nu sunt expert, dar nu cred ca exista comparatie intre Elf si Castrol...si pretul intre cele 2 nu exista diferente ...Nu-l mai suport sub nicio forma pe Garcea!! M-am saturat de toti cocalarii parveniti care se cred "organe" ale statului!!
Comment
-
Depinde de gama de uleiuri despre care vorbesti. Grupul TOTAL are 3 marci de uleiuri: ELF, TOTAL si MOTUL. Intr-adevar, greu are Castrol ceva care ajunga la nivelul produselor MOTUL.
Oricum, schimbat o data pe an si nu la numarul de km, dupa cum deduc, ai putea linistit rula cu Elf 10W-40 si nu ai sa apuci sa uzezi motorul cat vei pastra masina.
Dupa cum am mai spus, cu banii lui fiecare face ce vrea, ce stie si ce poate.
Eu iti recomand sa pui ulei de 80-90 de lei litrul, ca sa fii pe deplin linistitsigpic
Comment
-
Eu nu presupun nimic, am cerut parerea, in primul post am scris ca e intrebare de incepator...chiar vreau sa aleg ce e mai bine pt masina ca nu ma mai obliga nimeni sa bag ce vor altii...Nu-l mai suport sub nicio forma pe Garcea!! M-am saturat de toti cocalarii parveniti care se cred "organe" ale statului!!
Comment
-
Cel mai bine pentru masina ar fi Mobil1 0W-40, ulei cu 3 tipuri de esteri, 80 de lei litra, se pune in Porshe, AMG-uri, etc. Problema este daca merita la modul practic sa dai banii pe el. Eu ma indoiesc.
Drept urmare nu vad de ce nu ai putea rula cu ELF Evolution SXR 5W-40, un ulei foarte bun pentru conditii normale.sigpic
Comment
-
Eu am mers 100k cu Elf 5w40 (si Evolution, si Excellium), motorul ala merge perfect si are vreo 180k. In masina mea am pus Elf Excellium de la primul schimb pana de curand, dar... de ~1000 km am Mobil 1 New Life 0w40 si vreau sa spun ca numai din asta o sa pun de acum incolo. Cine spune ca masina merge la fel cu orice fel de ulei, ca ne facem prea multe griji, ca nu putem sa dormim noaptea din cauza uleiului si asa mai departe, ii sfatuiesc sa puna M1 0w40 si dupa aia stam de vorba. Cu uleiul asta, schimbatul in limitare nu ti se mai pare forja, ci ceva normal. Este incredibil cum schimba uleiul asta comportamentul masinii, serios.
@dr_mke, nu e chiar 80 de lei, adica... se poate sa gasesti si la banii astia, dar se poate la fel de bine sa gasesti si la 55-60 l, iar dupa parerea mea, isi merita bani cu varf si indesat.
@virago, daca vrei doar un ulei, poti pune ori Elf 5w40, ori Castrol 5w40. Dar daca vrei ceva absolut special, alege cu incredere Mobil 1 New Life 0w40 si n-o sa regreti.sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.
Comment
-
Mobil1 0W-40 este arhicunoscut ca-l laud si-l folosesc de foarte multa vreme si km, de pe vremea cand nu era gaselnita cu NewLife.
Este unul din putinele uleiuri 100% sintetice, cu performante si stabilitate exceptionale pentru un ulei de strada. Pentru 55-60 de lei trebuie sa stii unde sa-l cauti, in depozitele regionale mari.sigpic
Comment
-
Originally posted by dr_mke View Post...............................Pentru 55-60 de lei trebuie sa stii unde sa-l cauti,...............
Nu trebuie sa-l cauti neaparat in depozite (acolo il gasesti si la 40 de lei/l, dar trebuie sa cumperi mai mult), il poti gasi la un click distanta. Asta e doar un exemplu.sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.
Comment
-
fisa tehnica mobil 1 0w40 new lifeSpecifications and Approvals
Mobil 1 0W-40 meets or exceeds the following 0W-40
industry specifications:
API SM/SL/SJ/CF X
ACEA A3/B3 X
A3/B4 X
NISSAN GT-R X
Mobil 1 0W-40 has the following builder approvals: 0W-40
MB-Approval 229.3 X
MB-Approval 229.5 X
OPEL Long Life Service Fill GM-LL-A-025 X
OPEL Diesel Service Fill GM-LL-B-025 X
BMW LONGLIFE OIL 01 X
VW 502 00 X
VW 505 00 X
PORSCHE A40 X
Mobil 1 0W-40 is recommended for use in 0W-40
applications requiring:
SAAB X
FIAT FIAT 9.55535 - M2 X
FIAT FIAT 9.55535 - N2 X
FIAT FIAT 9.55535 - Z2 X
Typical Properties
Mobil 1 0W-40 Value
Viscosity, ASTM D 445
cSt @ 40º C 78.3
cSt @ 100º C 14
Sulfated Ash, wt%, ASTM D 874 1.2
Phosphorous 0.1
Flash Point, ºC, ASTM D 92 230
Density @15º C kg/l, ASTM D 4052 0.85
Total Base Number (TBN) 11.3
MRV at -40ºC 26242
Viscosity Index 186
HTHS Viscosity, mPa•s @ 150ºC, ASTM D 4683 3.7
P.S.observ ca valoarea tbn-ului este f.mare.,adica e f.buna.
alt ulei cu un tbn mai mare?de ex castrol edge sport 0w40 cat are?
Comment
Comment