Ce ulei folositi?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• nu stiu daca aici trebuie sa postez dar nu am gasit un thread destinat uleiului de cutie nici cu search nici pe google.

- am schimbat uleiul la cutie. am bagat MOTUL Motyl Gear 75w80
    - daca la alte uleiuri de cutie si motor era placebo ca merge si intra mai bine in viteze, uleiul asa m a socat.
    - intra miraculos in viteze. am impresia ca se arunca singur schimbatorul in viteza.
    - la marcharierre nu se mai aude zgomotul acela ciudat decat foarte fin fin
    - merge mai silentios cutia si inca odata intra criminal in viteze.
    - pe ambalaj este mentionat si ingrosat facilite le passage des vitesses

Comment

• La masinile noi nu prea am observat diferente mari la dificultatea intrarii in viteze, exceptand faptul in care cutia insasi avea o problema sau masina avea multi km. Pe de alta parte eu unul nu as vrea sa am aceasta senzatie ca maneta aluneca extrem de usor(oricum o face usor) , m-as simtzi aiurea sau poate chiar as gresi vitezele. Vezi la Streulea Cristi cand face testul 0-100 cum se aude, mie asa imi place.

Comment

• Originally posted by lord_wader View Post
        .................. Cred ca la logan 10w40 merge dupa 180-200.000km zic si eu, nu e parere avizata.
        Dupa 200000 km ar merge un 5W50 mai degraba.
        Prima cifra sa fie cat mai mica posibil, indiferent de vechimea motorului.

Comment

• zgomote si feeling uri ciudate in maneta inseamna si uzura in cutie

Comment

• Originally posted by adriannn_16v View Post
            fisa tehnica mobil 1 0w40 new life.............
            Total Base Number (TBN) 11.3
            ............................................

P.S.observ ca valoarea tbn-ului este f.mare.,adica e f.buna.
            alt ulei cu un tbn mai mare?de ex castrol edge sport 0w40 cat are?
            10,2.
            Nici ce-i prea mult nu e bun.
            O valoare intre 6 si 11 e ok la benzinare.
            La dizal in special TBN-ul trebuie sa fie mai mare (10-11).

Comment

• @ Tavi: indiferent de vechimea motorului, fals. Ia una bucata masina din 1970 si pune in motor Mobil1 0W-40 si vezi in cat timp iese afara pe la simeringurile pe care le va degrada destul de rapid, presupunand ca nu sunt simeringuri din materiale noi, moderne. Singura componenta la motoarele foarte vechi care poate fi incompatibila cu uleiurile moderne este simeringul.

La motoarele diesel este foarte important TBN-ul din cauza combustibilului pe care-l ard. La un motor pe benzina prea putini compusi acizi rezultati din combustie ajung in ulei.

Dupa indicii de vascozitate, coloritul ambalajului, TBN-ul vaz ca este un criteriu ''critic'' in alegerea unui ulei bun la benzinar. ROFL !

Hristos a Inviat !

@ alessandro: Motul MotylGear 75W-80 am folosit la SN, dupa una bucata concediu in Europa l-am dat jos si am mers fericit apoi cu Mobil1 MobiLube SHC 75W-90, ulei sintetic, tata lor. Uleiu respectiv de la Motul mi s-a parut cel mai slab ulei de cutie incercat de mine . . . desigur, parere personala.

Uleiul din cutie are la 50.000 km majoritatea aditivilor degradati, asta dupa spusele celor de la Reno, chiar daca acum indica ca nu-i musai sa-l schimbi, inainte indicau schimb la fiecare 60.000 km. La Logan merg cu Elf NFJ 75W-80, Dino Oil pe scurt, pe care-l schimb cam la 3 schimburi de ulei de motor, adica aprox. 50.000 km. Primul schimb l-am facut la 28.000 km cand am cumparat masina, al doilea se va intampla la 75.000 km, o data cu uleiul de motor, adica in mai putin de 4.000 km.
              Last edited by dr_mke; 24 April 2011, 13:58. Reason: Automerged Doublepost
              sigpic

Comment

• Vorbestii prostii.
                Am pus in motor din '76 ulei 0W40 si nici vorba sa-l mance sau scuipe, a mers minunat motorul, zogomot mult diminuat in forje fata de mineral.
                N-a mancat nici un semering, ca nu-i acid de baterie.

Din contra, un ulei modern protejeaza mai bine garniturile/semeringurile decat un ulei de generatie veche.

Comment

• Mai frunzareste netu' sa vezi care-i treaba cu sinteticu si simeringurile vechi, de la 40 de ani in sus

Amu io facui rodajul la Dashie, vro' 12 ani sa fie, cu ulei sintetic si-o mers impecabil, dupa care pusei 10W-40 ELF mult si bine, daca tot vine vorba de experiente.

Problema este ca majoritatea utilizatorilor au in motor un ulei care depaseste necesitatile utilizarii curente, fara nici un rost. Mai interesant este ca de fiecare data pun alta marca de ulei. Iar ma repet, ce curatenie generala as face eu pe topicul asta
                  sigpic

Comment

• Ai face....dar nu faci pentru ca nu poti, sac!

Eu ti-a spus cu ce ulei am mers in motor din '76 si n-a avut absolut nimic de suferit la capitolul garnituri si simeringuri.

Comment

• Originally posted by alessandro View Post
                      nu stiu daca aici trebuie sa postez dar nu am gasit un thread destinat uleiului de cutie nici cu search nici pe google.

- am schimbat uleiul la cutie. am bagat MOTUL Motyl Gear 75w80
                      - daca la alte uleiuri de cutie si motor era placebo ca merge si intra mai bine in viteze, uleiul asa m a socat.
                      - intra miraculos in viteze. am impresia ca se arunca singur schimbatorul in viteza.
                      - la marcharierre nu se mai aude zgomotul acela ciudat decat foarte fin fin
                      - merge mai silentios cutia si inca odata intra criminal in viteze.
                      - pe ambalaj este mentionat si ingrosat facilite le passage des vitesses
                      Vezi aici. Nu exista ceva sa nu se fi vorbit .

Cei care bagati 75w90 doar de dragul marcii Mobil sau alt ulei care suna frumos ca marca si nu e 75w80, o sa incalziti iarna motorul bine pentru a putea baga in viteza, dupa ce se face transferul de caldura in uleiul din cutia de viteze.
                      75w80 e recomandat si nu degeaba, bun si Dacia si Elf.
                      Last edited by mr.K; 26 April 2011, 09:31.

Comment

• Elf Excellium NF 5w40 , ce parere aveti despre el? sau ce sa bag in 1.6 16v-ul meu , 90mii km uzura...

sigpic

Comment

• Am folosit eu din Elf 5w40 Excellium, n-am avut motive sa ma plang. Am facut 2 schimburi cu Castrol si data viitoare bag Mobil1 5w30 sau trec inapoi la Elf.

Comment

• pai si dece nu ai continuat pe elf? dece ai trecut la castrol?

sigpic

Comment

• Asta foloseam inainte de Logan. Elf am folosit doar la Logan, dar am pus Castrol din motive pur subiective.

Comment

• am inteles mersi de raspuns

sigpic

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google