Nu are legatura uleiul cu GPL-ul. Pui ce ulei vrei tu.
Ce ulei folositi?
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
-
Originally posted by Octavian___28 View PostEvolution: mai, la cum te stiu eu, ar trebui sa ai in motor cel putin un MobilS 5W40, sau un Castrol, nu zama DaciaOil semisintetic.
Comment
-
mie cei de la reprezentanta mi-au recomandat la revizie 5w-30elf evolution dar in carte scrie ca pot pune si 5w-40... mie 5-30 mi se pare cam subtire voi ca parere aveti , mai ales ca 1.6 16v e un motor cam de ture si combinatia de vara caniculara cu ture multe cu ulei subtire... voi ce ziceti?
sigpic
Comment
-
Daca BMW, VW, Mercedes Benz, Chevrolet foloseste la motoarele lor ulei 5W30, apai poti sa fi sigur(!) ca e bun si pt 16 Valvele tau.
La BMW (benzinare) de la prima umplere se foloseste Mobil1 Longlife 5W30 (care e garantat 25000 km...).
Si eu am crezut ca trebuie sa ai o vascozitate mare. Gresit, motorul e de generatie noua.
Eu asta mi-am luat acum, Mobil1 5W30 Esp formula. A costat o lopata de bani, dar sunt convins ca merita efortul. E peste tot ce gasesti pe piata.
Comment
-
Originally posted by Octavian___28 View PostOk, toate bune si frumoase (multam de raspunsuri).
Deci sa inteleg ca nu are rost sa trec pe 5W30 (care e mult mai scump in primul rand) - acum am 5W40.
5W30 nu protejeaza mai bine? Nu e mai aditivat decat 5W40? (strict cazu de fata MobilS 5W40 vs Mobil1 5W30)
Am mai scris-o cu cateva pagini mai inapoi, cand am consultat un dealer de uleiuri care mi-a explicat ca daca am avut ?W40 sintetic si motorul s-a obisnuit cu el nu este prea sanatos sa trec la ?W30 sintetic (cu atat mai mult semisintetic), lucru care la mine se intamplase deja pentru ca schimbasem si service'ul, fapt pentru care am schimbat din nou uleiul si lucrurile cu comportatrea motorului au revenit la ceea ce stiam de inaite cand aveam ?W40.
Iar daca ati avut 5W? sintetic, se poate trece le 0W? sintetic, dar nu este indicat sa se treaca la 10W? sintetic.
Iar ca o parere personala cred ca diferentele de pret sunt date de Marca (se plateste si marca) uleiului si de aditivii care se pun in el (la ceiasi norma de ulei).
Comment
-
In cazu' de fata nu cred ca e ''nesanatos'' pt. motor. Ca s-a ''obisnuit'' cu 5W40 si acum ii dau 5W30 nu e nici o problema, date fiind cele doua uleiuri.
Daca ne uitam la agrementari si toate cele, vedem diferenta care se explica la pret.
Comment
-
Originally posted by sebi4fc View PostIntradevar Mobil.S 5w40
Comment
-
Nu stiu daca din cauza uleiului, sau din cauza forjei, da am o bataie la motor. Sesizabila din masina cand e liniste totala, de afara nu se aude. Ascultat cu o maciuca (se ia un bat si se lipeste de motor si de ureche) se aude clar la pistonul din stanga (volan). Deci 1 sau 4...Nu e ''tzaca tzaca tzaca'' e ''toc toc toc toc...''
Comment
-
Posibil sa fie de la uleiul prost (Dacia Oil).
Comment
-
Uleiu l-am schimbat la 7500 si am pus MobilS 5W40.
Ma apropii de 15000 si vreau sa-l schimb cu Mobil1 Esp formula, scump ca naiba. Oricum, sunt convins ca bataia nu va disparea...o am de mult, dar n-am bagat-o in seama. De cand am auzit-o nu s-a accentuat (de vreo 3-4000 km incoace).
Comment
Comment