Ce ulei folositi?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Dacia Oil e gandit pentru segmentul de piata low-cost, ca sa asigure o intretinere iefitina a masinii.
    Cel mai nou proiect auto din România!
    Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

Comment

• Adica ceva de genu ''lasa ca merge si cu asta...''

Conform fiselor tehnice, Dacia Oil e intr-adevar ce cea mai inferioara calitate,sau mai bine spus nu calitate, are cele mai joase caracteristici de lubrifiere.

Comment

• Asa pui problema, tavi, de parca ai avea motor de maybach pe caruta...Accepta, avem motoare dpdv tehnic la nivelul anilor 90. Uleiul ala e numa bun pt ele, n-are rost sa bagi altceva super meserias, ca nu se justifica. Motorul ala oricum va tine atati km pt cati a fost proiectat, poti sa-i bagi si apa sfintita si tot se uzeaza. Hai baga tu castrol sau ce altceva mai vrei si fa km cati fac eu cu dacia oil si vedem apoi care motor crapa primul. Tu chiar vrei sa faci inconjurul pamantului de 20 de ori cu masina aia ?
        aceeasi intrebare si pt andrei: loganul are tehnologie high-end de ne e frica sa-i bagam consumabile low-cost? Sa va aduc aminte care-a fost ideea de la baza loganului? Masina ieftina, simpla, fara tehnologie, de 5000 de euro... Ce va asteptati de la o masina care costa 7000 de euro noua?
        Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

• Nu. Vreau sa am o garantie (macar morala sau psihologica) ca am bagat in motor un ulei BUN.
          Si totusi, ce stiam noi acum ~ 10ani de un ulei cu indicativ 5W30? Cu acelasi indicativ vreau un ulei bun. Si daca am posibilitatea sa bag un ulei bun, o fac, nu regret. Uleiul e foarte important pentru motor, inca nu s-a inventat ''ideea'' ca pt. motorul ''X'' e bun uleiu asta(ca motorul e de generatie veche, sunt putin subiectiv, nu intram in detalii tehnice), chiar daca e de generatie mai veche (uleiu). Pt. piesele in miscare e bine sa bagi ce e mai bun.

PS: uleiul care l-am ales (5W30) e mult superior unui Elf (5W30). Si eu cred ca merita uleiu asta, atata timp cat e recomandat pt. motor si e cel mai ''complet'' ulei pt. un regim ''normal'' de functionalitate( e facut si pt conditii extreme).

Comment

• Am vazut acum la autoeuropa tm am sa merg sa fac eurovizionu de 20 K si baga texaco halvoline parca 10w40
            sigpic

Comment

• = Dacia Oil... Toti cand vad Havoline pe bidon, gata...cred ca e ceva mai bun...departe. Mai studiaza un pic. E acelasi lucru.

Comment

• Da ce aveti mah cu dacia oil? Repet: de ce v-ati luat logan, ca-i tot dacie?
                apropo, nu lucrez la ei, nici n-as vrea
                Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

• Pai nu avem nimica, dar e cum a spus si Andrei, face parte din categoria lowcost si are cele mai inferioare proprietati din clasa lui.
                  Asta nu inseamna ca nu e bun, dar e la limita.

Comment

• N-ati vrea sa vedeti cum se face Dacia Oil la frig, zici ca e marmelada...

Comment

• Io pe al meu l-am vazut curgand, chiar eram curios, pe frigurile de-asta iarna cum curge sau nu curge...bine, nu era ca apa, era clar mai gros, dar curgea oarecum. apropo, n-am lasat sa se scurga din motor , am verificat cu ceva ulei din ce mi-au lasat baietii de la revizii

Comment

• Deci dupa fisa tehnica (DaciaOil) s-ar parea ca are o vascozitate foarte buna la rece (adica mica, in jur de 60-65 parca) , singura problema ca sa zic asa ar fi la cald, unde vascozitatea e cea mai mica pe care am putut sa o vad la un ulei 5W30 (probabil ca si de asta cu DaciaOil motorul la turatii mari ''urla'' o idee mai tare)

Comment

• Cred ca ala facut de Lubrifin e ca marmelada la rece, ca am auzit de la multa lumea (mecanici) ca ar fi dat drumul la ulei si abia curgea.

Comment

• Hmmmm...mi-e greu sa cred. Mai ales ca la revizii in principiu uleiu nu e golit pe la busonul de jos, mai la toate serviceurile e aspirat.

Nu stiu ce va face sa credeti cu nu e acelasi ulei (DaciaOil). Datorita ''crizarii'' posesorilor la vederea ''Fabricat de Lubrifin S.A.'', si scaderii dramatice de vanzare, baietii au schimbat pur si simplu eticheta, producatorul e acelasi.

Comment

• Texaco (Dacia Oil) a fost anu trecut prin septembrie, oferta vreo 40ron 5l cu tot cu filtru, nu stiu daca era bun pt logan.
                              Un coleg si-a bagat exact d-ala pe 1310, si cand a scos furtunu ala de la filtru de aer sa se uite in carburator, ghici ?!?!?! FRISHCA !!!! Deci clar e romanu bagat prin el.
                              noi nici nu prea avem unde sa vedem daca face spume sau nu...cert e ca nici unuia nu-i convine sa-si faca revizia si cand citeste in dreapta jos-ul facturii vreo 600ron nu i-ar convenii, fapt pentru care exista uleiuri pt toate buzunarele
                              1. Dacia Oil, ai si tu ulei acolo in motor, ca sa nu zici ca ai UNT.
                              2. Ceva cu nume mare "Castrol, Elf, Mobil...etc", chiar ai ulei, si iti protejeaza motoru

Ps. Eu sunt fan castrol dar, am cumparat pt loganul meu elf, din motiv ca 5w30-ul de la castrol nu avea ACEA, si oricum e greu de gasit pt ca se produce numai petru ford ( Fix Or Repair Daily )
                              Last edited by tomu; 5 March 2008, 19:05.

Comment

• Pai pt Dacia 1310 e cea mai proasta inumana posibila alegere! Serios. A facut clabuci sau frisca ma rog pt. ca a facut reactie cu uleiul vechi care nu a fost golit in totalitate.
                                Mai degraba un 5W40 (care nici ala nu e bun !)...

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google