Sincer nu stiu ce uloi folosesc pentru ca nu am stat niciodata langa ce-i de la service sa vad ce baga...stiu ca mai am ceva un bido in portbagaj dar nu am citit ce e...ce baga ce-i de la autoeuropa aia folosesc si eu
Ce ulei folositi?
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Ce sa aleg...?
MOBIL 1 RALLY FORMULA 5W-50 4L - 186 RON ce TBN are?
Castrol SLX Professional 5W-40 4L - 150 RON 10.3 TBN
ELF EXCELLIUM LDX 5W40 4L - 133 RON 10.4 TBN
Vreau sa aleg unul dintre acestea 3 pretul nefiind o problema .Ma intereseaza care ar fi cel mai indicat si dc se poate sa se exemplifice.Multumesc
Comment
-
Vezi aici
cateva consideratii legate de tbn si tan, bazicitatea, respectiv aciditatea uleiurilor. din ce zic oamenii aia, dpdv al tbn, intre castrol si elf n-ar trebui sa fie mare diferenta. daca ne luam dupa firma, castrol si mobil1 ar cam fi peste elf;
castrol
mobil1
elf
din comparatia datelor de la cele 3 tipuri de uleiuri, poti sa-ti faci o idee despre conditiile de lucru ale fiecaruia. nu-ti zic eu clar ce sa pui, eu stiu ce-as pune la mine in masina daca ar fi sa aleg intre cele 3. dar din datele prezentate, cred ca poti lua singur o decizie. parerea mea e ca orice decizie vei lua, va fi una buna; ma gandesc ca nu mergi cu masina la raliu in siberia sau in sahara si vrei sa si schimbi uleiul la 15000km, nu?Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
Comment
-
@Csebalyn:Multumesc pentru info,acum stiu ca trebuie sa ma uit si la TBN cat si la TAN ,foarte folositor ce mi-ai dat gj.Acum normal ca nu fac raliu cu masina in siberia sau sahara si schimb uleiul la 15000,dar vreau cu orice chip sa bag primul ulei cel mai bun asa pt linistea mea sufleteasca.Oricum 150ron nu ma prea deranjeaza dc vreau ca motoru sa mearga bine si sa nu am prb pe viitor.
Comment
-
Originally posted by Rudy View Postce baga ce-i de la autoeuropa aia folosesc si eu
Comment
-
Cate-ai citit, domnu? eu de 40000km am dacia oil si niciodata n-a fost negru la schimbul de ulei, motorul nu bate...pana la urma texaco nu-i un ulei rau. iar 5w30-ul care-l baga dacia e ok pt motoarele noastreDemocratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
Comment
-
Ai pus Aral MultiElastic 15W-40? E un ulei destul de bun, nu are de ce sa nu mearga bine masina.
Comment
-
Eu unul ,sigur nu mai bag Dacia Oil,pur si simplu nu am incredere in produs,o sa dau o fuga la Dacoserv sa vb cu baietii de acolo dc pot veni cu uleiul meu , sa nu pierd garantie si sa am alte prb, inca nu m-am decis intre MOBIL SYNT S 5W-40 4L sau MOBIL 1 RALLY FORMULA 5W-50 4L .Ma gandeam sa pun 5w-50 datorita faptului ca o sa fie foarte cald vara si nu as vrea sa am nici un fel de prb pe canicula.Ma gandeam si la Castrol SLX Professional 5W-40 .Vreau sa va intreb dc toate cele trei produse sunt 100% sintetice pt ca nu am prea vazut clar detaliul acesta despre ele.Multumesc.Last edited by Xsander; 20 March 2008, 11:36.
Comment
-
Ptr. Ionut TWY
Cat timp masina este in garantie e bine sa se foloseasca uleiul recomandat de constructor, Dacia Oil este acum de la Lubrifin, dar se pare ca ar fii Elf; eu cred ca este bun.Îţi vine mai lesne să te arăţi înţelept pentru alţii decât pentru tine însuţi.
Comment
-
Originally posted by iip76 View PostAcum 1 saptamina am facut schimbul de ulei ls sfatul unui ,,meserias,, am bagat ulei ARAL 15W-40,SI CRED CA CA NU PREA MERGE CUM TREBUIE MASINA,SAU MI SE PARE?In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul
Comment
Comment