Ce ulei folositi?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Ce ulei de la Mobil?

Comment

• Daca o sa bag 0w40 nu o sa faca reactie ( spuma ) ??? Acum am dacia oil
      sigpic

Comment

• Nu neaparat. Spuma se produce mai mult de la reactia dintre un ulei mineral si unul sintetic, nu dintre unul semi-sintetic si unul full-sintetic.
        Cel mai nou proiect auto din România!
        Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

Comment

• Dar oricum penru siguranta mea o sa imi iau 5L . sa bag un pic din noul ulei sa las sa mearga motoru si dupaia il bag de tot
          sigpic

Comment

• Adica pui 1L, lasi cateva minute sa mearga motorul si il scoti, il arunci si pui restul.

Comment

• Da ...de fapt nu eu o sa fac operatiunea ..o sa o duc la un service . mai incolo ma bag eu...dupa ce fac ceva experimente pe alte masini
              sigpic

Comment

• Zilele astea ma duc si eu la prima revizie adica pe la 7500km... stiu ca ma repet... dar sunt nehotarat... ce sa fac sa pun elf excelium 5w-30? Totusi cam stau cu teama ca e cam subtire... nu stiu de loc ce sa fac...

sigpic

Comment

• Elf Excellium 5w30 nu exista. Exista doar Elf Excellium 5w40 la bidoane de 1L si Elf Evloution 5w40. Pune un 5w40, nu e subtire deloc, doar nu o sa pui 10w40 semisintetic.

Comment

• Apropo de treaba asta cu uleiu' ''subtire''.
                    Cand spunem de subtire, facem referire la temperatura la cald, atata timp cat un producator recomanda un ulei (ca exemplu) 10W40 care are o vascozitate de ~14 la cald (100 grC), foarte bine putem pune un ulei 5W40 sau 0W40 care confera aceeasi vascozitate la cald, avantajul e clar pt un 5 sau 0W40 care e full sintetic. Nu va mai speriati ca e ''subtire'' si nu are ungere, vascozitatea inseamna ungerea si protectia pt motor.

De ce am facut afirmatia asta: astazi am mers cu un Mercedes Sprinter (microbus desigur ) care nu a vazut decat 0W40 si are la bord 500000 km! (nu conteaza marca, e de top). Motorul nu mananca gram de ulei de la un schimb la altul (cel putin nu e nevoie sa completeze!). Si nu-l ''scuipa''.

Rog daca aveti argumente sa combateti afirmatia mea.
                    Asta pt. ca cei cu diesel au retineri sa bage un indicativ 5W40.
                    Last edited by Octavian; 24 March 2008, 22:33.

Comment

• Ba nu au deloc retineri sa bage 5w40! Daca verifici, vei vedea ca se recomanda chiar aici pe forum folosirea unui ulei 5w40 (la revizii logan dci), de obicei castrol vad ca recomanda lumea. deci nu au retineri.
                      1.5 DCi Laureat Gri platine, a strong car for a strong man!

Comment

• Cine are retineri sa puna un anume ulei sa se uite mai intai sa vada fisa tehnica si apoi sa-si dea cu parerea. Numai acolo poti vedea vascozitatea si asa faci cea mai buna alegere.

Comment

• Da in fine ... o sa-i sun sa-i mai intreb o data ce ulei imi pun ca au trecut 2luni de cand am trecut pe la ei(acum mi-a facut un prieten programarea , mergem amandoi)

PS... de ce vorbiti voi de disel? eu am benzinar-valvar

http://www.elfoil.com.au/products/pr...rodCat=engLube wtf???
                          Last edited by SoNyKeL; 25 March 2008, 01:09.

sigpic

Comment

• Originally posted by andrei View Post
                            Ba mai mult, in manualul masinii scrie ca se recomanda Dacia Oil sau Elf.

a , eu am luat Castrol :-?

Comment

• Ei lasa ca sunt destui care au retineri (eu si la benzinar credeam la un moment dat ca 0W40 e ''subtire'' nah...cultura )
                              Ce am vrut sa subliniez, m-a impresionat tipu ala cu microbusu diesel care a bagat numai 0W40 in motor si are acum 500000 si nu papa ulei.

Comment

• Originally posted by b3bytzu View Post
                                a , eu am luat Castrol :-?
                                Asa, si?

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google