If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
MESAJ PT. ANDREI.
Am observat ca te cam pricepi la intretinerea Loganului. Vreau sa stiu (ca pana la urma tot nu m-am lamurit 100%) daca este bun pt. 16V (acum vara) Mobil 1 ESP Formula
5W30?
Multumesc.
Salut,
As vrea sa apelez la experienta voastra si sa ma indrumati si pe mine in legatura cu uleiul din motor.
Eu am un diesel ABS Plus si am d-abia 510Km cu ea.De fiecare data cind plec la drum verific toate "nivelele de sub capota ".Am observat ca uleiul si-a schimbat culoarea (pe joja), si mirosul.A devenit inchis la culoare, si nu mai miroase ca inainte.
Eu ma gindeam ca atunci cind fac ~1200 Km sa schimb uleiul, si sa-l schimb eu caci am posibilitati. Astept parerea voastra .
@livas: La orice diesel, uleiul se innegreste repede si miroase altfel, chiar dupa primii 200-300 km de la schimbare. E normal.
Daca vrei, il poti schimba, dar e prea devreme, pe la 5.000 km ar fi bine sa-l schimbi.
Pana acum al primele 2 revizii am folosit dacia oil ce imi recomandati sa folosesc la revizia de 45000 km fiindca mai am doar vreo 500km si trebe sa ma duc in service. tratament pentru ulei folositi? Eu pana acum nu am folosit ce sa folosesc? Si cand trebuie sa il bag banuiesc ca imediat dupa ce fac schimbul. multumesc
Nu folosi tratament ulei sau motor (aditivi)
In rest, poti merge linistit in continuare pe Dacia Oil (chiar mai uitam azi cand am facut revizia pe un bidon, abia indeplineste norma A1...cam nasol), sau pe un Elf 5W30 sau 5W40 sau Castrol, Mobil...
Eu sunt fan Mobil, si-ti recomand un Mobil Synt S 5W40, sau daca ai banuti un Mobil1 5W30 ESP Formula (da' nu prea ''merita'' motorul asta).
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment