Ce ulei folositi?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Gabi: daaa, este chiar si 15W40 full sintetic.

Si mai o treaba, foarte importanta, NU va luati dupa ''0'' sau ''5'' sau ''10'' W xx. Sincer nu stiu ce inseamna ''subtire'' la uleiurile astea. Cand spunem ''subtire'' cred ca ne referim la cald si nu la rece. Toate cifrele astea reprezinta vascozitatea la rece, deci nu are cum sa fie un 0W40 mai subtire ca un 10W40 (la cald, unde toate au in capat ''40'' )

Daca gresesc, corectati-ma cu argumente.
    Last edited by Octavian; 5 May 2008, 22:12.

Comment

• Primul schimb l-am facut cu Aral Hightronic 5W40

Octavian_28, ai dreptate. Uite, la Aral, conform specificatiilor producatorului pentru doua tipuri de uleiuri (cu aceeasi specificatie A3/SL) primul 5W40 si al doilea 10W40. Diferentele sunt nesemnificative.

Desigur stabilitatea in timp a proprietatilor unui ulei sintetic este mai buna decat a unui ulei semisintetic. Este posibil ca intre cifrele din poza atasata sa fie diferente importante sa zicem dupa 5000km (nu stiu prea multe rezultate ale testelor uleiurilor cu diferite grade de uzura)
      Attached Files
      [Decât mult şi fără rost mai bine puţin şi prost!

Comment

• Eu am doua schimburi de ulei pana acum si doar Aral Hightronic folosesc!L-am folosit si pe motoare mai performante si e perfect plus ca e de la mama lui Germania!Interesant e ca nu se discuta nimic despre Motul...alt ulei de referinta!
        In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• Motul este un super ulei, din pacate cam scump (de ex. 10W40 A3/SL semisintetic 40euro/4l). Este insa o firma foarte cunoscuta printre motociclisti.

Comment

• Primul schimb de ulei pe Logan am vrut sa-l fac cu Motul...din conservatorism insa am mers tot pe Aral!

Comment

• Originally posted by BlackRally 71 View Post
              Ai mare grija la Castrol, unele sunt produse si imbuteliate in Turcia. Castrol Edge bidon de 3L, adus din Germania = 80ron. Daca ai posibilitatea sau pur si simplu ai un prieten care face des Germania, roaga-l sa-ti cumpere de acolo, fa schimbul si vei vedea diferenta intre Castrolul de aici si ceea ce se comercializeaza acolo.

Parerea mea ( nu e obligatoriu sa fie cea buna), este ca uleiul Elf si Motul sunt cele mai bune pentru Dacia si nu numai. Din surse sigure stiu ca acestea se produc si se imbuteliaza doar in Franta.
              Am scris aici despre Motul. Cat despre Aral, din experienta personala 10w40 lasa depuneri in motor. 5w40 sau 0w40 nu am incercat.

Comment

• BlackRally, poate ai scris undeva despre depunerile Aral 10W40 si eu n-am vazut, poti sa dezvolti un pic? (sigur sunt si alti colegi care vor sa stie).

Multumesc.

PS: pe bidoanele Elf nu mai scrie Made In France... poate se mai gasesc pe care scrie treaba asta.
                Consider ca e un element care NU atesta calitatea unui ulei.
                In Olanda, Germania, Austria, Slovenia, m-am uitat prin benzinarii la uleiuri, si pe toate scria UE sau EU...ma rog.
                Last edited by Octavian; 13 May 2008, 18:08.

Comment

• Eu vb. despre Motul. Elf este de asemeni un ulei f. bun pt. gama de motoare Renault. Majoritatea clientilor folosesc la motoarele Renault acest ulei.

Aral, am efectuat 2 schimburi la un autoturism Cielo, iar la cel de-al 3-lea, am fost nevoit sa dau baia de ulei jos, intrucat avea doau 1 litru lichid, restul fiind marmelada.

La BMW-ul din dotare folosesc Motul iar pentru Logan, am deja pregatiti 4 litri de ulei de acelasi tip. Sunt prea sarac sa folosesc uleiuri cu producator made in CE, UE sau altceva. Daca scrie made in france, germany etc. cumpar, daca nu rog prietenii sa-mi aduca din Germania si pe bidoanele respective scrie. Altfel nu cumpar. De asemeni am avut pb. si cu uleiul Mobil, dar numai cu un anumit lot acum vreo 2 ani, cand nu mai avea ungere dupa 3000km. Au fost destule reclamatii in service pe tema asta.
                  Last edited by BlackRally 71; 13 May 2008, 18:38.

Comment

• O shit...ce Mobil?
                    Cred ca multi colegi ca si mine, nu prea stiu de Motul. Eu acum am auzit si vad ca sunt foarte recomadate pt motoare de turatie, scootere, etc.

PS: de Aral am auzit ca face depuneri, dar fiind ''made in Germ'' am zis ca e rea publicitate.

Comment

• E, Mobil de ala made in CE 10w40 semisintetic eticheta cod bare incepea cu cifra 2 si normal, un ulei de calitate isi schimba culoarea intr-un motor cu 80000km, pe cand dracia aia era f. curat, motoarele prezentau batai de tacheti hidraulici, iar la ralanti palpaia martorul de presiune scazuta. Daca era un caz, mai ziceam, dar asa....... Cat despre Aral, era vb. de Aral Bluetronic tot 10w40 semisintetic si nu am vazut sa scrie pe bidon made in germany. Sunt multe uleiuri contrafacute pe piata, ca nici nu mai stii ce sa cumperi.

Comment

• Eu n-am folosit decat Aral Hightronic adica 5w40....si nu doar pe Logan...am folosit insumat , adica pe mai multe masini cam 75.000 km numai Aral-ul asta si n-au fost nici un fel de probleme!De cumparat, l-am cumparat doar din Carrefour si scrie pe bidon "Made in Germany"!

Comment

• Care ati facut schimbu de ulei la service la dacia cu uleiu de la ei ,cat va costat si de care v-a pus in motor?

Comment

• La Ideal Auto Service in Targu Ocna (service autorizat dacia) am avut de ales intre Castrol si Aral. Am optat pentru Aral HighTronic 5W40 (A3/SL). Aveau la bidoane de 1l la 32,5 lei.

La fosta masina am folosit numai Aral din '95 pana anul trecut si nu am avut nici un fel de probleme, de asta am optat tot pentru Aral.

Comment

• Maine la revizia de 30000km si o sa pun tot mobyl synt s 5w40. am observat ca dupa 15000km mobilul si-a schimbat f putin culoarea, e portocaliu asa, pe cand pis*arca de dacia oil dupa 15mii era negru...
                              sigpic

Comment

• Mobil sintetic, de asta am pus la revizie si tot de asta miam luat pt schimbul de la 15mii. nu stiu codul ca nu ma pricep la uleiuri.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google