Ce ulei folositi?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Avand in vedere faptul ca nu folosim masinile la raliuri si nu le turam sa le sara pistoanele, un ulei semi-sintetic e chiar asa rau? eu am mobil 10w40, dar 10 mii de km in regim normal de functionare, nu cred ca dauneaza motorului... parerea mea. voi ce spuneti?
    1.5 DCi Laureat Gri platine, a strong car for a strong man!

Comment

• Am folosit pana la 50000 Castrol Magnatec GTX9, iar la 50000 am pus Mobil Super FE Special 5W 30 semisintetic. Schimbul de ulei il fac la fiecare 10000 km. Acum am 52000 si cred ca motorul este putin mai economic decat cu Castrol. La urmatorul schimb o sa incerc Mobil 1 5W 30 ESP Formula sintetic sa vad cum e.
      Last edited by Cleo11; 19 May 2008, 22:48.
      sigpic

Comment

• Originally posted by gogutu View Post
        este fara E ,doar 5w30
        Bine ca esti tu destept...
        Mai intai intelege postul si dupa aia posteaza, nu de alta dar te faci de ras, ca acum.
        Cel mai nou proiect auto din România!
        Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

Comment

• Originally posted by DeLuXe View Post
          Elf excelium ti se recomanda daca citesti pe aici 5w40
          ms,cred ca o sa merg pe elf,da cat costa acest ulei?si care e diferenta intre full si semi sintetic???

Comment

• Costa in jur de 120-140 lei/4 L.

Comment

• Spuneti-mi si mie pls care ar fi cel mai bun ulei pt un dci 65 cai, la revizia de 60 000 ?!Castrol,Elf,Aral si de care 5w30 sau 5w40?!Pls astept si eu un raspuns ca maine sa ma duc sa-l achizitionez ca am programare la revizie si ma lasa cu uleiu de la mine Please un raspuns cat mai urgent
              Last edited by BecksDCI; 20 May 2008, 18:13.
              Foloseste puterea la maxim!Dar condu prudent!

Comment

• @BecksDCI: Eu zic sa alegi 5w40 Castrol pentru dCi.
                2004 Dacia Logan 1.4MPi
                2006 Dacia Logan 1.5dCi
                2007 Opel Astra H 1.7CDTI

Comment

• Cleo11: eu am bagat M1 5W30 ESP Formula. Inainte am avut Mobil Synt S 5W40.

Ca diferenta de comportament nu am remarcat mare lucru (asta se vede in timp indelungat...), inafara faptului ca virgula cu SyntS 5W40 cand ii dadeam in gura avea un zgomot metalic motorul, cu 5W30 a disparut si motorul suna un pic mai ''gros''.

Psihologic cel putin sunt linistit acum, chiar daca ma ia cu ''psihoze'' mari cand vad ca litru e 70 lei in magazin (la bidon de 4litri culmea, e ~235 lei). )

Comment

• Da de care e castrol 5w40, edge sau magnatec?Scuze ca intreb atatea dar chiar nu ma pricep asa de bine...
                    Foloseste puterea la maxim!Dar condu prudent!

Comment

• Originally posted by Octavian___28 View Post
                      Cleo11: eu am bagat M1 5W30 ESP Formula. Inainte am avut Mobil Synt S 5W40.

Ca diferenta de comportament nu am remarcat mare lucru (asta se vede in timp indelungat...), inafara faptului ca virgula cu SyntS 5W40 cand ii dadeam in gura avea un zgomot metalic motorul, cu 5W30 a disparut si motorul suna un pic mai ''gros''.

Psihologic cel putin sunt linistit acum, chiar daca ma ia cu ''psihoze'' mari cand vad ca litru e 70 lei in magazin (la bidon de 4litri culmea, e ~235 lei). )

In Tg-Jiu M1 5W30 ESP Formula este 51 ron/litru. Made in Belgium.
                      sigpic

Comment

• Becks:Castrol EDGE Turbo Diesel 5W-40
                        Mi se pare unul dintre cele mai adevarate uleiuri de la Castrol. Si pretul super.

51 lei..? oooo, super pret. Dar asta la bidon de 4 litri pica atata sau /bidon de 1 litru?

Comment

• @Octavian___28: In legatura cu ce discutam noi mai demult, cu Elf-ul si Mobil-ul pe care nu scrie unde sunt facute. M-am mai uitat la diverse loturi de Elf si scrie pe toate Made in France si pe Mobil - Made in Belgium.

Comment

• Multam Andrei ca ai tinut minte treaba asta.
                            Uite, eu nu incerc sa combat, pt ca ai dreptate daca ai vazut (te rog, ar fi minunat niste poze), dar iti atasez o poza cu Mobil1 5W30 ESP Formula.
                            E Made in EU .
                            Srie de ''Belgium nu stiu ce, dar e facut in EU.
                            Am spus si repet, am mers in multe tari in Europa, la benzinarii am avut curiozitatea sa vad provenienta uleiurilor, nici macar in Olanda nu am vazut sa scrie pe un Castrol spre exemplu o tara clara de origine.

Personal NU cred ca ar trebui sa ne mai facem griji de treaba asta.
                            Attached Files

Comment

• Daca vreti Mobil 1 este un improtator care le aduce direct din America si sunt in flacoane de 1 galon .Eu mi-am comandat de la ei cand am facut schimbul , iar mecanicul cand iam dat uleiul sa uitat mirat la mine si ma intrebat daca nu mie mila sa bag asa ulei in LOGAN ,i-am raspun ca mie mila de LOGAN ca sa nu bag asa ulei :P

pretul e de 32 lei galonul
                              Attached Files
                              Last edited by ROAD EMPIRE; 21 May 2008, 18:59.
                              Am scos masina in ploaie sa se tuneze cand tuna !.......restul e LOGAN

Comment

• Na ma rog acum, sigur nu e 32 de lei galonul ( e vorba de 0,9xx grame defapt), dar cunosc firma (cred ca cu tine am discutat pe PM).
                                Nu spun ca nu e bun, pare de origine, dar nu prea am incredere in el, asta numai din cauza pretului. Am fost foarte tentat sa cumpar si eu de la ei.
                                Transport+adaos comercial+taxe...Nu stiu...Cam ieftin la ce arata a fi. Crede-ma, de la mine e doar o chestie psihologica asta.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google