Originally posted by darksid3
View Post
Ce ulei folositi?
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Un lucru e sigur: daca o talpiti des, e bine sa aveti ceva mai bun decat DaciaOil, daca sunteti oameni cu scaun la cap si numai din cand in cand o mai comiteti, at e ok si asta.
PS: interesant ce spun si astia de la lukoil.
Cu cat e mai nou motorul, se preteaza un 5W30 si cu cat e mai vechi se merge spre un 5W50 (ca e foarte vascos la cald).Last edited by Octavian; 28 May 2008, 14:41.
Comment
-
un site interesant
Salut, am gasit recent un site interesant (in engleza) legat de intretinerea automobilelor si m-am gandit ca poate vreti si voi sa va aruncati un ochi pe acolo http://www.carbibles.com/.
Gasiti informatii utile despre aproape tot ce inseamna intretinerea unei masini. Spor la lecturat.Doua lucruri sunt infinite universul si prostia...
Comment
-
Originally posted by andrei View PostSe fabrica Elf Excellium, diferenta majora intre ele e ca SXR e 5W30 si LDX e 5W40.
Comment
-
@troglodea: Asa, si? Macar ai vazut de cand e postul citat? Daca nu, iti spun eu, de mult...
Exista Elf Evolution SXR 5w30 si Elf Excellium LDX 5W40.
Deci, unde e problema?
Comment
-
Se fabrica Elf Excellium, diferenta majora intre ele e ca SXR e 5W30 si LDX e 5W40 (aici ai scris ca dif majora e 5W30 si 5W40 intre cele doua uleiuri). Nu o mai da la ''intoarsa''.
Aici ai gresit daca nu vezi(verde). Si ti-am spus si eu atunci cu simt de raspundere ca este si SXR 5W40Last edited by Octavian; 1 June 2008, 22:19.
Comment
-
Ooooof
daca stiam ca va luati la" ciondaneala " pe chestia asta nu postam linkul, eu l-am postat in ideea ca sare cineva si zice ca foloseste acest ulei la 1.5 dci si este si multumit de el, pt ca sincer nu stiu ce ulei sa pun in golanul meu si unde sa ma duc sa fac revizia, castrol recomanda castrol edge pt motoare cu common rail nici de cum GTD, dar pe GTD scrie ca este bun si pr common rail, mobil 1 5W 40 este universal benzina & diesel si sincer nu stiu sa bag oare 10W40?. Mobil 1 nu stiu unde este facut dar Castrol este facut in Turcia ( sursa sigura).
Comment
-
Si dacai facut in turcia si se incadreaza in parametri cu ce te nemultumeste?
crezi ca daca ii facut in america ii mai bun?
totul este sa respecte caracteristicile tehnice
ce loganul nui facut in romania crezi ca suntem mai departe decit turcii?
daca loganul era facut in spania sau franta era cea mai tare masina din lume(la pretul ei) asa ii facuta in romania si este un ligheantoora,llumar fata spate,zender,borla,calc reno sport,1.6 93cp,vw mk1,1.8,sparco sprint,roll bar omp,centuri 6 puncte sandtler,bf goodrich,bbs,borla
Comment
-
Desi am citit aprope tot topicul, si am vazut ca in topul preferintelor este uleiul de tip 5w 40 cred ca ar fi indicat sa respect secificatiile producatorului, iar tipul de ulei recomandat in manual este de tip 10w 40 pt dci 85 cp, voi ce producator recomandati ?
An inteles ca cele 5w 40 sunt de regula sintetice si implicit mai bune, iar cele 10w 40 semisintetice, exista un ulei 10w 40 sintetic, iar daca exista face reactie cu restul de ulei vechi 10w 40 Dacia oil care este bagat de producator in motor la inceput si care am inteles ca e semisintetic ?
merci.
Comment
Comment