Ce ulei folositi?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Da, 5W40 e implicit mai bun decat un 10W40 (semisintetic).
    Eu as baga un 5W40. N-am auzit pana acum sa faca reactie cu uleiu de Dacia.

Comment

• ELF TURBO DIESEL 10W40 e bun ? Am atasat pdf cu specificatii
      Attached Files

Comment

• E clar mai bun decat Dacia Oil, dar nu mai bun decat un 5w40.
        Cel mai nou proiect auto din România!
        Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

Comment

• Asa cum spune Andrei, eu chiar imi permit sa-ti recomand sa bagi un 5W40, e mai bun fara discutii, nu numai din cauza ca e full sintetic.
          Are si vascozitate mai buna (mai mica) la rece - 5W40

Comment

• Care ati cumparat ulei de schimb de la Metro si ce marca ?

Comment

• Din Selgros (nu e mare dif). Mobil 1 5W30 ESP Formula (cel mai scump). In Metro cred ca e mai ieftin.

Comment

• We want to optimize our operational viscosity as much as possible. The engine was designed for a 30W at operational temps. Any viscosity above this is going to rob horsepower (try churning a 50W engine oil, then a 30W; it won't take you long to discover the huge energy requirement difference!) and create heat. Especially with a full synthetic oil, in most cases, the 30W will provide all the film strength needed along with minimum viscometric power robbing.
                Jet engines running at 30,000 rpm use a 5 weight full synthetic oil..
                For some reason when it comes to auto engines the "if two aspirins are good, four must be better" thought process kicks in: i.E. 50W MUST be better. Very simply, unless you are driving a Ferrari or some vehicle whose engine was designed for a 50W, stay with manufacturer's recommendations.
                Your engine will last longer, you will burn less fuel, and your engine will produce more horsepower to the rear wheels.
                George Morrison, STLE CLS

Imi place ce spune tipu' asta.
                Adica daca producatorul recomanda 5W30 nu e util sa bagi un 5W50 doar pt o vascozitate mai mare. Cica ii iei din putere si plus ca din cauza frecarii mai mari se incalzeste mai tare (si consum mai mult de carburant).

Comment

• Am facut schimbul de ulei la al meu MCV 1.6 16v(The Pufi-Mobil) si am ales Elf Evolution 5w-30 41.79ron per litru...
                  ce observ fata de uleiu cu care venise , parca e mai silentioasa la relanti , relantiu e mai stabil(ca si turatie ma refer) motoru accelereaza mai uniform adica nu se mai simt acele urcusuri si coborasuri ale puterii... Poate o fi placebo poate nu...
                  Ce parere aveti de tipul ales si de pret???

sigpic

Comment

• Pretul e cam mare. De unde ai luat uleiul?
                    In hypermarketuri si magazine de profil, un litru costa in jur de 20-30 lei.
                    Toate cele enumerate de tine cred ca sunt placebo, ca e tot un ulei semi-sintetic, dar cu o calitate putin mai buna.

Comment

• Ce ulei imi recomandati pt 1.6 16v ?? ma duc maine sa fac revizia
                      multumesc anticipat
                      Mereu superiori unui sat cu caini si oi

Comment

• Elf 5w40 sau Mobil 5w40.

Comment

• Andrei foarte posibil sa fie placebo sau poate conteaza si faptul ca acum nivelul la ulei este ok nu mai este peste MAXIM...
                          oricum silentios sigur e muuult mai silentios la relanti...

sigpic

Comment

• Daca era nivelul peste maxim e normal sa fie mai silentios acum.

Comment

• Nu gasesti nicaieri Elf 5W30 la 30 lei/litru. Sub min 35 lei/litru nu este.

Lucianitos: daca dispui de bani mai multi, eu ti-as recomanda Mobil1 0W40, asta ''bate'' cam tot.
                              Daca bugetu' e mai limitat, un Castrol sau Mobil 5W40.
                              Last edited by Octavian; 10 June 2008, 19:33.

Comment

• Din gama uleiului castro ce mi-ati recomanda(ceva ulei care dupa revizia de 45 sa mai pot gasi)?Pentru motorul de 1.4 pentru ca vreau la revizia de 45 sa imi bag ulei de-al meu !
                                PS: daca de ex bag castrol sau elf, ala dupa cati km trebuie schimbat?!
                                mersi
                                sigpic

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google