Ce ulei folositi?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Corect!!Eu d-aia am si ales Aral in loc de altceva!
    In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• Schimb uleiul motor la 6 luni indiferent de km parcursi, si folosesc Castrol
      http://www.youtube.com/watch?v=Tp58aNdH-ks

Comment

• Deci o sa cumpar aral din germanica...Dar am vazut si azi intr-un magazin Aral si scria pe el numa in germana,daca nu e dif.Prea mare de pret tot din germanica am sa o iau.

Comment

• Am posibilitatea sa aduc ulei din SUA si as fi interesat sa gasesc pe cineva care poate face analiza uleiului de motor!Sunt curios daca sunt diferente intre un Mobil de la noi si un Mobil din America, sau Castrol, Valvoline, etc!Daca stiti pe cineva care "le are" cu d-astea....

Comment

• Originally posted by andrei View Post
            Nu e vorba de bani, ca la mine asta nu conteaza.
            Mai bine merg pe un Elf, care se pune si in toate Renault-urile si in multe alte masini, decat sa merg pe un Mobil "Made in Turkey" sau Castrol la fel.
            Gresit... CASTROL se ambaleaza in Germanica si Italyca... Exista o diferenta mare si foarte sesizabila direct pe ambalaj

Comment

• Scrie "Made in turkey" pe unele, iar pe al tele scrie "Made in UE".
              Cel mai nou proiect auto din România!
              Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

Comment

• Uleiul Castro se fabrica in Germania. Pe unele bidoane de ulei scrie Made in UE cum scrie si pa cel de la Dacia - Dacia Oil Plus
                Attached Files
                2004 Dacia Logan 1.4MPi
                2006 Dacia Logan 1.5dCi
                2007 Opel Astra H 1.7CDTI

Comment

• Salutare,
                  stie cineva daca exista doua tipuri de Elf 10w40, unul mineral si unul semisintetic.
                  Am auzit la un prieten ca are si ca vrea sa bage 2l semisintetic si restul mineral la schimbul care trebuie sa il faca. Oare nu va avea probleme ? Cred ca un ulei mineral nu are aceleasi calitati ca unul semisintetic.
                  It's nice to be important but it's more important to be nice!

Comment

• Eu unul nu recomand amestecarea uleiului, mai ales in cazul in care au proprietati diferite (semisintetic - mineral).
                    Din cate stiu, uleiul mineral nu rezista la fel de bine in timp si trebuie schimbat mai repede. Cel mai bine sa foloseasca doar pe cel semisintetic, daca nu chiar unul full sintetic.
                    GL-22-TOF

Comment

• La cat costa un ulei sintetic nu merita unul semisintetic!Nu e diferenta mare de bani intre ele dar e diferenta de proprietati!Uleiul semisintetic are la baza uleiul mineral insa cu ceva formule de aditivi in plus lucrate in laborator!

Comment

• N-are absolut nimic daca combini un full sintetic cu un altul mineral, iti rezulta un semisintetic defapt. E bine totusi sa fie de la acelasi producator si sa aibe aceiasi indicativi, sau apropiati.
                        Exclus ''cocoloase'' , spume si alte cele - astea sunt fabulatii.

Dar nu are rost, normal.

Comment

• Stiind ca se apropie revizia ma tot uit si eu de vreo 2 luni la uleiuri, avand in vedere cele citite pe aici am luat sub vedere vreo 4 marci: Mobil1-Mobil SynthS, Castrol, Aral si Elf. Problema este ca nu stiu ce sa aleg, mai ales ca se vorbeste si de tara de provenienta, parerile sunt impartite, totusi tind spre Mobil1 care am vazut ca este made in Eu. Ce mai trebuie luat in considerare este faza ca am un stil de condus mai agresiv si din cand in cand mai schimb si pe la 4500-5000, de aceea ma gandeam la 0W40 de la Mobil1 sau 5W50 tot de la Mobil1 cel din urma fiind la prima vedere cel mai bun dar cam mult pentru cei 6000 km facuti, avand gradul mare de vascozitate la cald.
                          Deci ce sa fac? Sa merg pe un simplu ulei 5W40 sintetic.
                          Pentru linistea mea sa pun ceva mai bun?

Comment

• Pentru linistea ta, eu iti recomand calduros un MOBIL1 0W40 (asta daca ai banuti suficienti).
                            Nu baga 5W50, totusi nu e motor de F1 (si eu am vrut sa bag de asta), are vascozitate prea mare si iti va creste o idee consumul.

Deci mergi pe Mobil1 0W40 sau SyntS 5W40 , mai ieftin, dar bun si asta.

PS: eu am M1 5W30 (d-ala scump de tot) dar probabil ca la 30000 km o sa merg tot pe M1 0W40
                            The best oil money can buy ))

PS: si inca ceva: nu te mai hazarda cu tara de provenienta.

Comment

• Imi pare rau ca nu am avut aparatul de fotografiat la mine sa va arat ce se ascunde sub traducerea romaneasca, lipita peste eticheta de fabrica a unui ulei Mobil 15w40 schimbat astazi la o Dacie 1310 Li.

Simplu si de efect: Made in Turkey

Maine caut bidonul in gunoi, numai pt. A face o poza doveditoare pentru cei ce nu cred. Asta daca il mai gasesc....

@florian. Vrei un ulei bun? Da o fuga la Bavaria Constanta si poti cumpara ulei original made in germany 5w40 fullsintetic la pretul de aprox. 52 ron/litru.
                              0w40 este un pic mai scump si eu zic ca nu-si are rostul atata timp cat producatorul scrie 5w40.

Comment

• Ce este incercuit in poza asta spune tot si este o mica mare diferenta intre Castrol facut pt. America si Castrol imbuteliat ,,pe genunchi" undeva prin Asia in cel mai fericit caz.
                                Attached Files

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google