Ce ulei folositi?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• salutare

Merg si eu saptamana asta la revizia de 10000 am acuma 9100 si m-am hotarat sa merg pe Castrol Magnatec Diesel adus din Germania. Marea mirare a fost sa vad pe spatele bidonului Made in EU. Am vrut Castrol GTD dar cica nu se mai produce si acest tip il inlocuieste.Totusui am o intrebare acest tip de ulei merge la masini care au filtru de particule (DPF) ce este acest filtru si ce face? Loganul are asa ceva? Daca nu are uleiul este OK ? Atasez poze.
    Attached Files

Comment

• Na...Pai nu te mai mira Eu am spus ca pe unde am calatorit (Germ., Olanda, Austria, Slovenia) n-am vazut nicaieri sa scrie tara exacta de origine pe uleiuri.

Numai noi batem toba cu ''Made in France'' sau ''Aral ca ie facut in Germ, deci e super cool'' ))

Uleiu' e super ok, baga-l linistit.
      Foarte bine ca nu ai gasit GTD, e mai prost decat asta (proprietari de VW s-au plans de el)

Comment

• Loganul nu are filtru de particule. Uleiul e bun, dar posibil sa nu fie facut in Germania, desi e luat de acolo.
        Cel mai nou proiect auto din România!
        Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

Comment

• Originally posted by troglodea View Post
          Merg si eu saptamana asta la revizia de 10000 am acuma 9100 si m-am hotarat sa merg pe Castrol Magnatec Diesel adus din Germania. Marea mirare a fost sa vad pe spatele bidonului Made in EU. Am vrut Castrol GTD dar cica nu se mai produce si acest tip il inlocuieste.Totusui am o intrebare acest tip de ulei merge la masini care au filtru de particule (DPF) ce este acest filtru si ce face? Loganul are asa ceva? Daca nu are uleiul este OK ? Atasez poze.
          Uleiul e super bun,eu am bagat si la 10 000 si la 20 000 de asta,acum la 30 000km o sa trec pe Castrol 5W-40 Edge ca asta magnatec nu cred ca se mai fabrica.

Comment

• Castrol GTD nu se mai fabrica acest tip ce vreau sa pun eu am inteles ca este mai nou pe piata si nu cred ca o sa dispara asa repede de pe piata, oricum Edge cred ca este mai bun decat Magnatec, daca mergi pe Edge sa ne spui impresile tale diferente fata de Magnatec.

Comment

• Asa de prost a fost incat s-a oprit productia lui

Din propie experienta, am simtit o dif pozitiva intre DaciaOil si Mobil Synt S 5W40 si o dif mare intre Mobil Synt S si Mobil1 5W30 ESP Formula. Azi cred ca a fost cea mai calda zi cand am facut un drum mai lung in forja, motorul suna la fel ca in anotimpul rece (un pic mai gros) fata de Synt S care la forja de la motor se aude un zgomot metalic (la DaciaOil simteam ca se sparge motorul...)

PS: dati-mi un motiv sa renunt la uleiu asta )))

Comment

• Salut! Vreau un sfat.....Ce ulei sa pun in motor Castrol Magnatec 5W-40 sau Aral 5W-40.
                Am Logan Prestige 1.6 16v si am deja 50000km.

Multumesc anticipat!

Comment

• Oricare dintre ele e la fel de bun!Poti pune ce vrei!Adica, poti fi oricat de subiectiv, calitatea tot pe acolo e!
                  In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• Eu Elf folosesc.Sunt multumit.Ultima oara am pus Elf 5W30,dar la urmatoarea schimb de ulei pun tot Elf dar de 5W40.Unii zic ca mai bun decat 5W30.Oare adevarat?

Comment

• Da, e perfect adevarat
                      Sper ca te ajuta raspunsul fara sa intram in detalii.

Comment

• Originally posted by czika View Post
                        Eu Elf folosesc.Sunt multumit.Ultima oara am pus Elf 5W30,dar la urmatoarea schimb de ulei pun tot Elf dar de 5W40.Unii zic ca mai bun decat 5W30.Oare adevarat?
                        Doar vara e mai bun ca rezista la temperaturi mai ridicate,iarna e foarte bun si 5W-30.

Comment

• 5W40 e mai bun si vara si iarna. Indiferent de anotimp, amandoua rezista la fel de bine, in parametrii dati de producator.
                          Adica un 5W30 vara n-are nici o treaba la 30-40 grC, doar ca dupa specificatii, are din start o vascozitate ceva mai mica decat 5W40, care ramane aceeasi cum spuneam (asa ar trebui) si la temperaturi ridicate.

Deci ca e vara sau iarna, poti sa folosesti oricare din ele.

Comment

• Si eu trebuie sa-i fac schimbul da nu sunt hotarat ce sa pun in motor dacia oil ,elf ,sau mobil , voi ce ziceti ?
                            ym! dorinu2005@yahoo.com
                            BARBATII ADEVARATI PREFERA 1.5 DCI

Comment

• Renunta la dacia oil. Celelalte sunt ok.
                              GL-22-TOF

Comment

• Eu ti-as recomanda Mobil1 TURBO DIESEL 0W40 (daca esti mai generos), sau Mobil SYNT S SPECIAL V 5W-40 1L.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google