Ce ulei folositi?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Da, iar marca nu conteaza, alegi ce vrei. Poti pune tot Castrol EDGE sau altceva.
    Cel mai nou proiect auto din România!
    Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

Comment

• Care este diferenta intre "EDGE" si "MAGNATEC" la Castrol?

Comment

• Buna intrebare.Si eu sunt curios sa aflu.

Comment

• Ia zi Andrei, un 5W30 (full sint) e mai ''slab'' ca un 5W40? (full sint)
          In ultimii ani nu am mai vazut masina noua care sa aibe de la prima umplere 5W40.

Comment

• 5w30 e mai slab fata de 5w40. De ce? Pt ca cel din urma rezista mult mai bine la temperaturi inalte.

Comment

• Asta ti-a spus cine?
              Pt ca e gresit. Eventual ca are o vascozitate mai mare la cald si cam atat.

Comment

• Si daca un ulei are vascozitate mare la cald, ce insemna? Nu ca este bun?
                Deci 5w30 rezista ( nu se rupe filmul de ulei) la temperaturi inalte mai MICI decat 5w40.
                Dar s-a mai discutat pe tema asta anterior.
                Vezi ca ai in spate semnificatia acestui "cod" x w y. Unde x e temperatura minima, iar y temperatura maxima.
                Deci conform acestui algoritm, uleiul cu specificatiile 5w40 e superior celui 5w30.
                Last edited by Cezar; 18 August 2008, 11:32.

Comment

• Mi se pare corect, nu vad unde ai fi gresit.

Comment

• Pai iti spun eu unde a gresit: un 5W30 rezista la temp inalte (eventual sa-mi spui ce inseamna temp inalte) la fel de bine ca un 5W40 (adica nu-si pierde din proprietati).
                    Unul din motivele pt care acum se foloseste numai 5W30 de la prima umplere este ca 5W30 este mai stabil termic decat un 5W40 (gradu de vascozitate la rece fata de cald, valori mai apropiate fata de un 5W40).
                    Mai vascos nu inseamna si mai bun, pt ca atunci bagam marmelada in motor si e ok.

PS: si daca ar fi sa ne uitam la punctul de fierbere, luam spre exemplu un Mobil 5W40 si un 5W30 (amandoua sintetice cm am spus): ce vedem oare? Ca 5W30 are pc de fierbere mult mai sus (254 gr) decat un 5W40 (~220 gr). Chiar si decat un Mobil1 0W40 (236 gr)...
                    Deci?? Care rezista mai bine la temp inalte?
                    Last edited by Octavian; 18 August 2008, 14:40.

Comment

• Pai acel 30,40 ce reprezinta pana la urma?

Comment

• Gradul de vascozitate (la 100 gr C).
                        Dar cum am spus, mai vascos nu inseamna neaparat si mai bun.

Comment

• Pai si pana la urma care e cel mai bun,ca nu mai inteleg nimic?

Comment

• Nici eu...Stiam ca 5W40...Insa acum chiar ca sunt "praf"...

Comment

• Cat se poate de simplu, ala mai scump )

Hai sa o luam altcumva: daca e sa aleg intre un 5W30 semisintetic si 5W40 fullsintetic,
                              l-as alege pe al doilea, intre un 5W30 fullsint si 5W40 fullsint, primul fara discutii.
                              Din pacate cele 5W30 fullsint sunt cam scumpe.

Comment

• Ok...O sa merg pe mana ta si o sa iau 5W30 fullsintetic

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google