Ce ulei folositi?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Daca ai bani... Eu sunt super multumit de asta si la forje n-are nici o treaba.

Nu stiu in ce masura ''merita'' motoarele noastre un ulei asa de scump. Adica ma gandesc ca-si fac treaba bine si cu un 5W30 de la ei sau cu un 5W40 (desi mie 5W40 nu mi-a placut, am mai scris despre asta - aveam un zgomot metalic cand bagam forje).

Comment

• Octavian de ce zici ca nu merita motoarele noastre un ulei asa bun...Eu zic ca dci-ul meu merita, mititelu la ce consumuri imi scoate merita din plin un ulei de calitate

Comment

• Ma mai ia gura pe dinainte )
        Stiu Loganuri cu 2-300000 km la bord care n-au vazut decat ulei de-al lor. Probabil ca nici n-au tras tare de ele (taxi).

Comment

• Originally posted by Octavian___30 View Post
          Pai iti spun eu unde a gresit: un 5W30 rezista la temp inalte (eventual sa-mi spui ce inseamna temp inalte) la fel de bine ca un 5W40 (adica nu-si pierde din proprietati).
          Unul din motivele pt care acum se foloseste numai 5W30 de la prima umplere este ca 5W30 este mai stabil termic decat un 5W40 (gradu de vascozitate la rece fata de cald, valori mai apropiate fata de un 5W40).
          Mai vascos nu inseamna si mai bun, pt ca atunci bagam marmelada in motor si e ok.

PS: si daca ar fi sa ne uitam la punctul de fierbere, luam spre exemplu un Mobil 5W40 si un 5W30 (amandoua sintetice cm am spus): ce vedem oare? Ca 5W30 are pc de fierbere mult mai sus (254 gr) decat un 5W40 (~220 gr). Chiar si decat un Mobil1 0W40 (236 gr)...
          Deci?? Care rezista mai bine la temp inalte?
          Se pare , ca s-a vorbit de pomana aprox 60 de pagini.
          A venit cineva in trecut ( Dark parca) si a explicat f bine cum sta treaba cu proprietatile uleiului. Cauta in spate octaviane.
          Insa acum se mai gaseste cineva care spune ca 5w30 e mai bun decat 5w40.
          Deci no comment.

Comment

• Daca mai asteptam putin o sa apara unul si o sa zica ca uleiul dacia e cel mai tare sau ca 15w-30 e mai bun ca un 5W-40 sau 0W-40.
            Daca ar fi sa o luam dupa ce zic ei de ce e mai scump 5W-40 ca un 5W-30 ?

Comment

• Andrei lamureste-ne!
              5W30 sau 5W40?

Comment

• 5W40
                ambele au acelasi indice pt iarna/temperaturi scazute(adicatelea la 0 grade AMBELE uleiuri or sa fie la fel de vascoase) DAR pt temperaturi crescute(vara cand la nivelul asfaptului sunt 55 grade si tu stai ca vita in traficu din bucuresti) 5w30-u s-ar putea sa nu mai faca fata, adica va avea consistenta apei in timp ce 5w40-u va avea consistenta siropului(ca sa intelegeti)

Comment

• Comparatie....

A. Castrol EDGE 5W30 ~ 65 ron/L
                  B. Castrol MAGNATEC 5W40 ~ 47 ron/L

C. Aral HighTronic 5W40 ~ 32 ron/L
                  D. Aral HighTronic 5W30 ~ 32 ron/L

E. Mobil1 ESP Formula 3W30 ~ 63 ron/L
                  F. Mobil1 SuperFE 5W30 ~ 32 ron/L
                  G. Mobil1 SuperSynt 5W40 ~ 36 ron/L

Cred ca daca ar fi sa alegem dupa metoda pretul cel mai mare e mai bun (si in general asa e), atunci eu as alege varianta (A) sau (E). Cu toate ca la ultimul schimb am ales varianta (G). Dar data viitoare sigur aleg Mobil1 ESP 5W30.
                  GL-22-TOF

Comment

• Mai mare tampenie n-am auzit.(nu la tine Daniel, am postat in acelasi timp)
                    In primul rand ca un 5W30 sintetic e mult mai scump ca un 5W40.
                    Vascozitatea la rece la 5W30 e mult mai mica decat 5W40, chiar mai subtire decat un 0W40 la rece (verificati inainte sa postati). Luati cazul Mobil sau Castrol, sau care vreti voi.

Asta cu ''se face apa la caldura'' e doar in mintea unora. 5W30 ce folosim noi(chiar si semisintetic sa fie) face parte din categoria uleiurilor cu proprietati imbunatatite de lubrifiere (categoria C), NU e multigrad (categoria B)

Si cum am spus, e MAI STABIL TERMIC decat un 5W40 (oricare ar fi el) pt ca are vascozitate foarte mica la rece si aproape aceeasi vascozitate la cald ca un 5W40 (e 12 fata de 14 la 5W40 care nu prea stiu daca o mai are dupa niste forje...).

PS: eu am avut 5W40 in motor (de la mobil) dar nu mai bag in el (cel putin nu Mobil), stiu cum suna motorul dupa niste forje si cum suna acum . (incomparabil, am spus, aveam la forja zgomot metalic, care numai bine n-o fi, cu asta, no problem, a disparut acel zgomot).
                    Last edited by Octavian; 19 August 2008, 20:40.

Comment

• Am citit si mi-am dat seama . Acum ce marca de ulei ai in motor?
                      Afecteaza cu ceva daca schimb marca uleiului? (data trecuta la revizie mi-a curatat motorul cu un "motor flush" de la LukOil).
                      GL-22-TOF

Comment

• S-a mai discutat de n ori, ( dar vad ca degeaba s-a vb): uleiul se clasifica dupa mai multe criterii. Ceea ce spui tu octaviane de uleiul 5w30, si nici un fel de alta specificatie, ca ar fi superior celui 5w40 e cea mai mare tampenie pe care am auzit-o ( asta, ca sa te citez).
                        Spune toata denumirea, respectiv specificatiile acelui ulei.
                        Ca altfel, ceea ce sustii tu este total aberant.

Comment

• Ia o fisa de la un Mobil1 ESP 5W30 (asta am eu acum) si compar-o cu orice ulei 5W40 si trage concluziile, inainte sa spui ca debitez aberatii. Vezi ce punct de fierbere are (net superior la un 5W40), ce vascozitate are la rece (ai sa ramai uimit...), indexul si toate cele.
                          Tocmai ca eu am venit cu niste argumente care n-au fost evidentiate (ai sa vezi de ce spun ca e si mai stabil termic)

PS: Daniel, nu afecteaza.

Comment

• Deci sa-nteleg ca 5w40 e mai bun dar tu ai pus la masina 5w30?

Comment

• Incercati si voi sa intelegeti ce se scrie...
                              De la acelasi producator: 5W30 fullsynt are proprietati mai bune decat 5W40 fullsynt (dar si mai scump). Pe cand 5W30 semisintetic NU e mai bun ca 5W40 fullsynt......
                              GL-22-TOF

Comment

• Tavi,Castrol Magnatec5w30 sau Elf 5w30?De fapt oricum te sun cand imi iau ulei sau te iau cu mine.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google