Ce ulei folositi?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by TWeetY View Post
    Andrei lamureste-ne!
    5W30 sau 5W40?
    5w40, pentru ca in unele conditii e superior unui 5w40.
    Dovada sta fisa de la 5w40 si fisa de la 5w30.
    Iar ca proprietate principala a unui ulei nu e temperatura de fierbere, e cea mai mare prostie. De cate ori ajunge uleiul la +200 grade?
    La fel si temperatura de inghet, nu suntem la Polul Nord, totusi avem si noi un climat temperat...
    Cel mai nou proiect auto din România!
    Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

Comment

• Ce ai vrut sa spui?
      5w30sau 5w40??

Comment

• Andrei nu fii carcotas si pune doua uleiuri sintetice, nu unul semi (5W30) si altul full sint(5W40 desigur...) .

PS: chiar si ce ai pus tu, cel putin dupa norme 5W30 e superior ))

Comment

• Eu am bagat 5W30 de la dacia oil ieri de la marcu's grup prima revizie
          P.S.: a) 5W (W = Winter = iarna) este gradul la rece, CU cat este mai frig cu atat cifra utilizata sa fie mai mica
          b) 40, 30 este gradul la cald, Cu cat conditiile de temperatura sunt mai ridicate, cu atat cifra utilizata sa fie mai mare
          laureate 1.5l, albastru marin

Comment

• ULEI MOTOR M20w40SUPER e cel mai bun ulei 20 lei 3 litri - dinala am in dacie
            in logan am avut Elf (evolution) 5w30 foarte multumit de el
            ieri am bagat in logan..Am facut schimbul Castrol 5w40
            deci am trecut de la elf la castrol sa vad .. Daca e vreo diferenta sau stiu eu ...
            Its just a car ...

Comment

• Chiar te rog sa specifici daca e vreo diferenta,deoarece intre astea doua as alege si eu.

Comment

• Ca un mic off topic dar tot cu referire la subiectul de baza
                peste vreo luna trebuie sa fac revizia, as vrea sa iau un ulei epste medie ca si calitate iar in 1.4 stiu ca trebuie undeva la 3,2l cu tot cu schimbat filtru.
                ei...Intrebarea e...Daca ma duc la service cu 3 butelii de 1l comenteaza gigeii dp acolo? Intreb pt ca mi se pare ilogic sa mai dau 60 lei doar ca sa folosesc 2 doape de ulei

Comment

• Aral 5 W 40 si nu o sa regretati...

Comment

• RSX: du-te linistit cu 3 litri. Cu tot cu filtru schimbat, nivelul va fi la maxim - eventual 1-2 mm sub maxim (la mine si la fratello asa este).

Comment

• Originally posted by andrei View Post
                      5w40, pentru ca in unele conditii e superior unui 5w40.
                      Dovada sta fisa de la 5w40 si fisa de la 5w30.
                      Iar ca proprietate principala a unui ulei nu e temperatura de fierbere, e cea mai mare prostie. De cate ori ajunge uleiul la +200 grade?
                      La fel si temperatura de inghet, nu suntem la Polul Nord, totusi avem si noi un climat temperat...
                      Merci andrei...
                      Vezi ca ai incurcat un pic, dar am prins ideaa

Comment

• Sper ca macar ai prins bine ideea, chiar dupa fisa tehnica se vede ca 5W30 e mai bun ca 5W40 (uita-te la T.B.N - unul dintre cele mai importante lucruri la un ulei, ''total base no.'', adica bazele de aditivi activi care au ''grija'' de motorul tau, la 5W30 e mai mare numarul, asta inseamna ca dupa un rulaj de 7-8000 km sa spunem, este probabilitate mare ca 5W30 sa aibe proprietati mai bune).

PS: si sa nu uitam ca Andrei a comparat un semisintetic cu un full sintetic.

Comment

• Am ramas la uleiul lor de la DACIA.
                          Il schimb la 7500 km,am grija de masinuta familiei
                          sigpic
                          !

Comment

• Un ulei nu tre sa stea mai mult de 10 k indif de marca. Exceptie cele f scumpe. Dai un ban da stii ca nu-l mai ai. Eu am pus si o sa pun in cont. Aral 5w-30.Schim la max. 9k km

Comment

• Folosesc Mobil Synt S 5w-40 si nu am auzit sa se planga cineva de el, ba din contra. Masinile sh aduse din Germania cam au Mobil1 in motoare marea majoritate.

Comment

• Eu am bagat 3.3 litri deci 3 L 300 am auzit ca 3,5 litri e cam mult
                                ajunge chiar si 3 , daca bagi 3.5 poate sa se distruga in timp nu stiu ce
                                Its just a car ...

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google