If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
5w40, pentru ca in unele conditii e superior unui 5w40.
Dovada sta fisa de la 5w40 si fisa de la 5w30.
Iar ca proprietate principala a unui ulei nu e temperatura de fierbere, e cea mai mare prostie. De cate ori ajunge uleiul la +200 grade?
La fel si temperatura de inghet, nu suntem la Polul Nord, totusi avem si noi un climat temperat...
Eu am bagat 5W30 de la dacia oil ieri de la marcu's grup prima revizie
P.S.: a) 5W (W = Winter = iarna) este gradul la rece, CU cat este mai frig cu atat cifra utilizata sa fie mai mica
b) 40, 30 este gradul la cald, Cu cat conditiile de temperatura sunt mai ridicate, cu atat cifra utilizata sa fie mai mare
ULEI MOTOR M20w40SUPER e cel mai bun ulei 20 lei 3 litri - dinala am in dacie
in logan am avut Elf (evolution) 5w30 foarte multumit de el
ieri am bagat in logan..Am facut schimbul Castrol 5w40
deci am trecut de la elf la castrol sa vad .. Daca e vreo diferenta sau stiu eu ...
Ca un mic off topic dar tot cu referire la subiectul de baza
peste vreo luna trebuie sa fac revizia, as vrea sa iau un ulei epste medie ca si calitate iar in 1.4 stiu ca trebuie undeva la 3,2l cu tot cu schimbat filtru.
ei...Intrebarea e...Daca ma duc la service cu 3 butelii de 1l comenteaza gigeii dp acolo? Intreb pt ca mi se pare ilogic sa mai dau 60 lei doar ca sa folosesc 2 doape de ulei
5w40, pentru ca in unele conditii e superior unui 5w40.
Dovada sta fisa de la 5w40 si fisa de la 5w30.
Iar ca proprietate principala a unui ulei nu e temperatura de fierbere, e cea mai mare prostie. De cate ori ajunge uleiul la +200 grade?
La fel si temperatura de inghet, nu suntem la Polul Nord, totusi avem si noi un climat temperat...
Merci andrei...
Vezi ca ai incurcat un pic, dar am prins ideaa
Sper ca macar ai prins bine ideea, chiar dupa fisa tehnica se vede ca 5W30 e mai bun ca 5W40 (uita-te la T.B.N - unul dintre cele mai importante lucruri la un ulei, ''total base no.'', adica bazele de aditivi activi care au ''grija'' de motorul tau, la 5W30 e mai mare numarul, asta inseamna ca dupa un rulaj de 7-8000 km sa spunem, este probabilitate mare ca 5W30 sa aibe proprietati mai bune).
PS: si sa nu uitam ca Andrei a comparat un semisintetic cu un full sintetic.
Un ulei nu tre sa stea mai mult de 10 k indif de marca. Exceptie cele f scumpe. Dai un ban da stii ca nu-l mai ai. Eu am pus si o sa pun in cont. Aral 5w-30.Schim la max. 9k km
Folosesc Mobil Synt S 5w-40 si nu am auzit sa se planga cineva de el, ba din contra. Masinile sh aduse din Germania cam au Mobil1 in motoare marea majoritate.
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment