Ce ulei folositi?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Trebuie sa fac primu schimb de ulei(revizia de 1 an) si nu stiu de care sa aleg elf solaris RNX 5W30, elf evolution 5W30 si elf competition st 10W40 voi ce ziceti sa i-au uleiul de la service sau sa il i-au din alta parte ca poate e mai ieftin am vazut la un magazin elf evolution 5W30 la 106 ron cu filtru 4l?

Comment

• Din ce ai enumerat recomand ElfEvolution 5W30. Si pretul e bun la 4L. Ce filtru e cadou? Macar sa fie ceva bun, daca e "no name" eu zic sa iei unul bun ca nu e scump.
      GL-22-TOF

Comment

• Banuiesc ca la Metro ai vazut oferta asta.
        O fi ce trebuie (oricum, NU folosi filtru ala din oferta, un filtru bun conteaza enorm pt motor), dar personal am ''indoituri'' de Elfu ala. Doar o parere.

PS: apropo de preturile la uleiuri la reprezentante, am fost ieri la reprez din Arad si am ramas uimit sa vad ca ce folosesc eu (5W30 M1 ESP Formula) e mai ieftin la ei decat in Selgros spre exemplu, adica 54 de lei\L la ei si 65 lei/L in Selgros...(54 de lei l-am gasit si la magazin auto).

Comment

• Si eu cand mi-am luat elf evolution 5w30 mi-au dat un filltru de ulei cadou dar am luat altu , alea nu sunt de calitate
          Its just a car ...

Comment

• Filtrele de ulei/aer Bosch sunt bune (cele care le folosesc ei la service-ul lor)?
            Cum sunt comparativ cu cele Dacia "de origine"? Ca pret e mai scump la Dacia, dar calitatea?
            GL-22-TOF

Comment

• Se apropie la calitate. Din cate stiu filtrul de aer Dacia e Mann, iar cel de ulei e Bosch, dar numai unele sunt asa.
              Cel mai nou proiect auto din România!
              Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

Comment

• Salut,
                Postez si aici: am ajuns la pragul de 10000 si am inceput sa citesc posturile de pe forum si ce spun producatorii de uleiuri pe site-urile proprii. Pana la urma m-am hotarat la Castrol. Aici am o nedumerire: majoritatea de pe forum recomanda Magnatec Diesel 5w-40, in schimb site-ul oficial castrol recomanda, atat pentru logan cat si pentru renault clio, uleiul EDGE Turbo Diesel 5w-40.
                Tocmai l-am achizitionat cu 190 RON (5l). Sper sa fi facut alegerea corecta, fiidca baiatul de la stand insista ca pentru dCi trebuie Magnatec, nu Edge. Eu i-am replicat ca asta recomanda Castrol pentru motorul K9K si n-a mai comentat...

Comment

• Originally posted by Octavian___30 View Post
                  Eu nu inteleg de ce vara nu ar fi la fel de bun (eu spun ca e chiar mai bun) un 5W40 fata de 10W40 pt dizal.

Adica pe ce va bazati cand spuneti vara asta - iarna astalalt?
                  Asta era solutia de compromis cand nu ai bani sa iei de fiecare data de 5W-40 evident ca asta e mai bun ca 10W-40,eu spre exemplu pun numai 5W-40 indiferent ca e vara sau iarna.
                  Dar merge si asa avand indicativul 10W-40 pentru sezonul mai cald,si iarna sa treci pe un 5W-40 care e mai indicat pentru sezonul rece avand alta vascozitate.
                  Chestia asta e valabila pentru cei care fac multi km/an si nu au chef sa bage in consumabile o caruta de bani.
                  Last edited by SUPERCAR; 3 September 2008, 13:45.

Comment

• Uleiurile ce le folosesc DD
                    Attached Files
                    Its just a car ...

Comment

• Edge e formulat pt. Pompe-duze; pt. LOGAN e foarte bun elf-ul 10w-40.

Comment

• EDGE e creat pentru orice motor, dar in special e bun pentru motoarele cu PD. Se poate folosi foarte bine si la Logan.
                        Cel mai nou proiect auto din România!
                        Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

Comment

• Am facut azi revizia de 10000km. Seful de atelier mi-a zis sa stau linistit, uleiul Edge e foarte bun si merge la Logan fara probleme.
                          Din pacate trebuie sa-l schimb iar la 10000 (ca sa nu pierd garantia), omul spunand ca duce 15000 fara greturi, dar asta e: acelasi motor, eu trebuie sa schimb la 10000, iar cel ce si-a luat masina dupa 19 februarie schimba la 15000...

Comment

• Mai bine sa-l schimbi la 10000. Mai ales daca mergi mult prin oras. E mai bine pentru motor. Si eu la benzina pot tine lejer 15000 un ulei bun, dar tot la 10000 il schimb.
                            GL-22-TOF

Comment

• Originally posted by unsofer View Post
                              Am facut azi revizia de 10000km. Seful de atelier mi-a zis sa stau linistit, uleiul Edge e foarte bun si merge la Logan fara probleme.
                              Din pacate trebuie sa-l schimb iar la 10000 (ca sa nu pierd garantia), omul spunand ca duce 15000 fara greturi, dar asta e: acelasi motor, eu trebuie sa schimb la 10000, iar cel ce si-a luat masina dupa 19 februarie schimba la 15000...
                              E o aberatie asta cu 10 000km cand tu bagi un ulei bun in motor,e si pacat sa nu il duci la 15 000km cel putin.
                              Eu o sa il schimb la 12000km

Comment

• cum au ajuns cei de la dacia la concluzia ca trebuie sa se schimbe uleiul, la dci, initial la 10 000 de km si apoi la 15000 km?

Comment

Working...
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google